Urakehitys nosteeseen aTalentin kautta – Matin tarina

21.12.2017 / Hanna Väisänen

Suomen Tilaajavastuu etsii juuri lisää työntekijöitä! Hae Matin kollegaksi Tekniseksi asiakaspalveluasiantuntijaksi 1.1. mennessä!

Where it all began..

Matti Kaskelan kiinnostus tietokoneita ja tietotekniikkaa kohtaan on syntynyt jo varhaislapsuudessa lahjaksi saadun vanhan Commodore 64:n parissa. Siitä lähtien tietokoneet ovat olleet enemmän tai vähemmän aktiivisesti aina läsnä Matin elämässä, ja peruskoulun jälkeen tuntui luontevalta hakeutua IT-alalle opiskelemaan. Työkokemusta Matille on ehtinyt kertyä erilaisten asiakaspalvelu-, testaus- ja asiantuntijatehtävistä ennen kuin hän siirtyi aTalentin avustuksella Tilaajavastuulle keväällä 2017.

Syvään päätyyn ja kädet saveen!

Matti aloitti Tilaajavastuulla juuri ennen kesälomakautta ja hän pääsikin heti tuuraamaan tiimin muita jäseniä. Tämän myötä työnkuvasta muodostui aika nopeasti monipuolisempi kuin teknisen asiakaspalvelun rooli, johon Matti alun perin palkattiin. Matin tehtäviin Taitorekisterin (http://kampanja.tilaajavastuu.fi/taito), palveluasiantuntijana on kuulunut muun muassa teknistä ongelmanratkaisua, testausta, bugien ja kehityskohteiden raportointia, rajapintoihin syventymistä ja opitun tiedon soveltamista partnereiden ja asiakkaiden ongelmiin ja kehitystarpeisiin sekä uusien ominaisuuksien suunnittelua. Matti onkin päässyt heti alusta alkaen aktiivisesti mukaan erilaisisiin projekteihin, partneri-integraatioihin ja päätöksentekoon. Matka on Matin mukaan ollut äärimmäisen haastava, mutta myös erittäin palkitseva:

Olen oppinut lyhyessä ajassa mahdollisesti enemmän kuin koko työurallani tätä ennen ja vuoden alusta siirrynkin uusiin haasteisiin palveluomistajaksi. Alkuun kaikki oli uutta ja haastavaa, mutta loistavan työyhteisön ja avuliaiden työkavereiden kannustuksen ja luottamuksen ansiosta olen edennyt nopeasti.”

Tilaajavastuulla noudatetaan itseohjautuvuutta, eli johtajia ja esimiehiä ei käytännössä ole. Tämä aiheutti Matille alkuun pienen ”kulttuurishokin”, mutta nopeasti hän huomasi sen olevan huomattavasti tehokkaampi tapa toimia kuin korkea hierarkia.

Juuri tämän vuoksi olen edennyt nopeasti, sillä mulla on ollut mahdollisuus vaikuttaa työni sisältöön ja tapaan tehdä töitä. Pääsen tekemään itse päätöksiä, jotka tavallisesti ovat esimiesten päätettävissä. Saan täällä itsestäni paljon enemmän irti kuin perinteisemmillä toimintatavoilla ja tällaisessa ympäristössä yksilöiden vahvuudet nousevat myös paremmin esille.”

Jo yrityksen filosofiaan on merkitty tärkeimpinä elementteinä rohkeus, inhimillisyys ja kunnioitus, ja tämä näkyy Tilaajavastuulla kaikessa tekemisessä. Luottamus työntekijöihin tarjoaa joustoa molempiin suuntiin.  Töihin tullessaan ei tarvitse jättää koti-minää taka-alalle vaan voi olla oma itsensä – toimitusjohtajalle voi rupatella samoja juttuja kuin vieressä istuvalle kollegalle ja myös huumoria työpaikalla riittää! Toisiaan tukevat työkaverit motivoivat hyviin suorituksiin. Motivaatiota Matti käy työpäivän aikana keräämässä myös esimerkiksi Bahama-huoneen lepotuoleissa, firman kuntosalilla tai ottamalla erän pöytälätkää tai pingistä työkavereiden kanssa.

Matti toi esille myös fiilistä siitä, että Tilaajavastuulla työntekijöistä välitetään aidosti. Esimerkiksi mahdollisuus etätyöskentelyyn ja kaikki töihin liittyvät järjestelyt ovat sovittavissa kollegoiden kanssa joustavasti, mikä on mahdollistanut Matille työ- ja vapaa-ajan joustavan yhteensovittamisen. Tilaajavastuu myös tarjoaa vuosittaista koulutusrahaa jokaiselle, joka haluaa kehittää osaamistaan töiden ohella. Välillä työpaikalla on myös erilaisia hauskoja tempauksia, kuten esimerkiksi viimeisimpänä rumin jouluvillapaita -päivä, joissa parhaat ja rumimmat paidat palkittiin. Ja tietysti rumin villapaita löytyi tänä vuonna juuri Matilla!

Matiksi Matin paikalle

Nyt olisi loistava mahdollisuus päästä ottamaan haltuun Matin työtehtäviä, kun Matti siirtyy uusiin haasteisiin firman sisällä. Katso lisätietoja paikasta täältä ja hae 30.1.2018 mennessä!

Kirjoittajasta:

Hanna Väisänen

Hanna Väisänen

Recruitment Manager

LinkedIn

She's always ready to go the extra mile to find the right talents to right companies. As a Recruitment Manager, Hanna's job is to take care of customers recruitment processes from start to finish.

hanna.vaisanen@atalent.fi

Lue seuraavaksi:

Tyytyväisiä asiakkaitamme

Asiakkaidemme kokemuksia

  • "At DealDash we pride ourselves on giving young talent the opportunity to grow and expand their knowledge and skills. As such, we have found aTalent to be a great partner, that through their networks amongst students and recently graduated professionals, has been able to identify the type of talent we are looking for." John Nylund, Talent Acquisition Manager, DealDash
  • "Prosessi oli mahtavasti hoidettu ja esikarsinnan läpäisseet kandidaatit todella kovatasoisia" Elina Salminen, HR Manager, BearingPoint
  • "aTalent matches us with the young talent that we need. Process runs smoothly and provides us with the wanted results!" Iina Näsman, HR Specialist, SEB
  • "Customer Support Specialistien hakuprosessi suoritettiin nopeasti – yhdessä viikonlopussa!" Asiakaspalvelutiimin esimies, Rovio
mautic is open source marketing automation