aTalent Recruiting logo

Case study: Coding Factory

Julkaistu 01.06.2018

Coding Factory numeroina

100

Tulevaisuuden

talenttia

10

Ohjemistoalan

yritystä

1

Järjettömät

jatkot

Coding Factory on uransa alkutaipaleella oleville koodareille tarkoitettu rekrytointitapahtuma, joka keskittyy interaktiivisiin tapaamisiin, joissa korostuvat käytännön haasteiden ratkominen yritysedustajien avulla ja opastuksella. Kova kilpailu koodareista vaatii kovaa panostusta kilpailevilta yrityksiltä.

Coding Factory on kohtaamispaikka IT-alan huippuosaajille sekä heitä etsiville yrityksille. Mukana ovat olleet muun muassa Solita, F-Secure, Kamu Ltd., Accenture ja HiQ sekä liuta muita huippuyrityksiä.

Nykyaikaisten rekrytointitapahtumien suurin haaste on interaktion puute

Kilpailu IT-alalla kovimmista tekijöistä kasvaa kiihtyvää vauhtia. Kysynnän ja tarjonnan epäsuhta on pakottanut työnantajia innovoimaan uusia menetelmiä tavoittaa ja vakuttaa alan parhaat tekijät heidän tarjoamista mahdollisuuksista.

Kokemuksemme korkeakoulutettujen, nuorten ammattilaisten parissa on opettanut, että perinteiset rekrytointimessut eivät enää ole tarpeeksi luomaan merkittävää kilpailuetua rekrytointien näkökulmasta. Nuoret ammattilaiset eivät halua käydä messuilla, joissa jaetaan kyniä ja vihkoja ständiltä. Tilaisuudet joissa osallistujille tarjotaan mahdollisuus esitellä omia kykyjään loistavat poissaolollaan.

Vastauksemme tähän kysynnän ja tarjonnan epäsuhtaan on IT-rekrytoinnin mieleenpainuvin kokemus: Coding Factory

Työnantajamielikuva ja hakijakokemus avainsanoina

Coding Factory murtaa IT-rekrytoinnin perinteet ja yhdistää rekrytoivat yritykset sekä IT-talentit rennolla, hauskalla ja erottuvalla tavalla. Tapahtumaan osallistuvien yritysten on mahdollista kehittää työntantajamielikuvaansa relevantin kohderyhmän keskuudessa, testata osallistujien taitoja sekä rekrytoida suoraan tapahtumasta. Coding Factoryyn osallistuvilla valikoiduilla kandidaateilla on ainutlaatuinen mahdollisuus tavata useampaa työnantajaa yhdellä kertaa, tutustua ajankohtaisiin uramahdollisuuksiin ja todistaa taitonsa potentiaalisille työnantajille ratkomalla käytännön haasteita.

Hackathonit suosiossa rekrytointikanavina

Coding Factory on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta ja vuonna 2018 tapahtuma järjestettiinkin ensimmäistä kertaa suurempana kuin koskaan. Tapahtumapaikalle Helsingin Wanhaan Satamaan kutsuttiin 100 lahjakasta koodaria sekä 10 heistä kiinnostunutta yritystä.

Ohjelman virallinen osuus koostui paneelikeskusteluista, yritysten yhdessä aTalentin kanssa rakentamista workshopeista sekä speed-datingistä. Kaikki workshopit rakennettiin niin, että ne demonstroivat kyseisen yrityksen liiketoimintaa aktivoiden ja testaten osallistujien kykyjä ohjelmistokehityksesä. Vuosien varrella on nähty muun muassa pomminpurkua, Escape Room ja koodilabyrintti – sekä tietenkin paljon kaikkea muuta jännittävää! Ilta päätettiin rentojen jatkojuhlien merkeissä, joissa koodarit ja yritysedustajat saivat verkostoitua rennoissa merkeissä.

Miten onnistut nuorten ammattilaisten rekrytoinnissa? Lataa tutkimus Rekrytointi nuorten ammattilaisten silmin sähköpostiisi.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

Haluaisiko teidän yrityksenne mukaan Coding Factoryyn?

Tiara vastaa mielellään kysymyksiisi Coding Factoryn tiimoilta.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen