aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Harjoittelutarinoita aTalentilta

10.12.2015 | Mika Räsänen | Lukuaika 4 min
Aloitimme aTalentin rekrytointiharjoittelijoina elokuun lopussa, eväinä roppakaupalla intoa sekä uteliaisuutta siitä, mitä harjoittelu tuo tullessaan. Harjoittelu voi monelle olla ensimmäinen kosketus oman alan työkenttään, joten halu päästä oppimaan, saamaan vastuuta ja kehittymään työssään on kova.

aTalentin harjoittelussa emme joutuneet pyörittelemään peukaloita tai keittämään kahvia (vaikka teimme toki myös sitä – samoin kuin kaikki muutkin toimistolla), vaan pääsimme heti ensimmäisistä viikoista lähtien käsiksi erilaisiin rekrytointihommiin. Aluksi pienet tehtävät tuntuivat isoilta, mutta sitä mukaa kun pääsimme hommasta jyvälle, myös tehtävien vaativuustaso nousi. Se onkin ollut aTalentin rekrytointiharjoittelussa erityisen hienoa, että on päässyt kehittymään omien taitojensa ja kiinnostuksen kohteidensa mukaan.

Yhteistyöllä eteenpäin

Jos meidän pitäisi kuvailla kollegoitamme ja työyhteisöämme yhdellä sanalla, olisi se yhteisöllisyys. Huomion kiinnitti heti ensimmäisestä päivästämme lähtien aito yhteen hiileen puhaltamisen ja työkaveria auttamisen meininki. Olimme vasta saaneet harjoittelun ensimmäiset aamukahvit eteemme, kun meitä jo kehotettiin tuomaan omat lapsuuden kuvat toimistomme ”loungen” hyllylle. Kuvakokoelmaan kuuluu kuulemma jokainen aTalentilainen, joten tottakai meidän oli heti liityttävä osaksi aTalent-yhteisöä myös tällä tavalla! Toimistolla on vilkasta ja ensimmäisten päivien aikana kaikki uudet kasvot ja nimet tuntuivat sekoittuvan keskenään, mutta koska porukka on niin välitöntä ja kaikki tulevat heti juttelemaan, uudet kollegat tulivat tutuiksi nopeasti. Työkuvioiden lisäksi aTalentilla on halutessaan päässyt mukavasti osallistumaan myös vapaa-ajan aktiviteetteihin, after-workeista sekä viini-ja juustoilloista aina aTalentin omaan ratsastustuntiin.

Vapaus – voit sovittaa opiskeluaikataulusi töiden lomaan sulavasti

Kuten monella muullakin harjoittelijalla, myös meidän kohdallamme harjoittelu ajoittuu samaan aikaan opintojen kanssa. Koska into saada harjoittelusta mahdollisimman paljon irti on ollut suuri, on pieneksi haasteeksi ajoittain noussut oma ajanhallinta, tasapainottelu töiden ja opintojen välillä. Hauskana yhteensattumana opiskelemme molemmat Turussa viimeisiä opintojamme, ja molemmilla on ollut tarvetta pyörähtää Turussa harjoittelun aikana muutamien luentojen ja tenttien merkeissä. aTalentilla työaikojen sovittaminen omaan opintoaikatauluun on tehty hyvin joustavaksi erityisesti etätyömahdollisuuden kautta, ja reissaaminen Helsinki–Turku -akselilla on onnistunutkin harjoittelun aikana huippukätevästi. Aikataulujen joustavuuden on omalta osaltaan mahdollistanut myös huikeat kollegat – heidän kanssaan on ollut helppo nostaa esille puolin ja toisin omat kiirepiikit, joiden tasaamisessa auttavia käsiä on tarvittu.

Vastuu – ota ja kanna sitä

Koska harjoittelijana työskentelyajat aTalentilla ovat joustavat, korostuu vastuu omien työtehtävien hoitamisesta niille annetulla ajalla. Vahva luottamus jokaisen omaan tekemiseen näkyy toimiston rennossa arjessa, sillä kukaan ei hengitä niskaan valvoen työskentelyä. Apua ja ohjeistusta tehtäviin saa aina tarvittaessa, mutta pallo hommien hoitamisesta on jokaisella itsellään. aTalentilla harjoittelijan vastuu näkyy myös toiseen suuntaan – itselle kannettava vastuu siitä, että ottaa aktiivisesti hoitaakseen niitä tehtäviä, joissa oman oppimisen kannalta haluaa erityisesti harjaantua.

aTalent on tarjonnut meille otollisen ympäristön päästä kokeilemaan kädet saveen -meiningillä monia mielenkiintoisia tehtäviä sekä hienon näköalapaikan rekrytointialan tulevaisuuden trendeihin. Harjoitteluajasta on jäänyt käteen työkokemuksen lisäksi paljon muutakin: hienoja ihmisiä ja nauruntäyteisiä päiviä.

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja