aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Moni startup tulee Slushiin nyt rekrytointimielessä

29.11.2016 | | Lukuaika 3 min

Moni startup tulee Slushiin nyt rekrytointimielessä


Slushissa monen yrityksen agendalla on uusien työntekijöiden löytäminen - osaavien henkilöiden rekrytointi monesti suurin pullonkaula kasvulle. Työnhakijoille Slush antaa mahdollisuuden tavata suoraan useiden startupien johtoa.


Yhä useampi kasvuyritys tulee Slushiin rahoituksen ja medianäkyvyyden hakemisen lisäksi nyt myös rekrytointimielessä. Näin toteaa Slushin rekrytointialueen partneri ja nuorten korkeakoulutettujen rekrytointiin erikoistuneen aTalent Recruitingin toimitusjohtaja Niklas Huotari.


”Osaavien henkilöiden löytäminen on monen aloittavan yrityksen suurin pullonkaula kasvulle. Erityisesti tämä liittyy yrityksen vaiheeseen, jossa rahoitusta on jo saatu sekä tuotteen kysyntä markkinoilla todistettu. Pullonkaula muodostuu skaalaamisessa, kun riittävän osaavia henkilöitä ei löydy tarpeeksi nopeasti”, Huotari kertoo.


Slush julkisti viime vuonna ensimmäistä kertaa Recruiting Area –konseptin, jonka tarkoituksena on yhdistää rekrytoivat yritykset potentiaalisiin työntekijöihin. Tavoitteena on pitkällä aikavälillä nostaa rekrytointi sijoittaja-matchmakingin veroiseksi kokonaisuudeksi. Aalto-yliopiston alumni- ja opiskelijajärjestöjen omistama aTalent itse tukee startupeja rekrytointialueella tarjoamalla apua paitsi kandidaattien löytämiseen, myös esimerkiksi haastattelukysymysten rakentamiseen ja rekrytointiprosessin suunnitteluun.


”Startupin rekrytointitarpeet liittyvät usein aika spesifiinkin korkeaan osaamiseen - esimerkiksi jollain tietyllä teknologialla koodaamiseen. Heitä on joko ylipäätään vähän olemassa tai he ovat jo muualla töissä. Slush kerää kuitenkin teknologiatapahtumana tälläisiäkin henkilöitä yhteen, joten rekrytointiin keskittyminen on siinä mielessä loogista”, Huotari toteaa.


aTalentin toteuttaman rekrytointitutkimuksen mukaan työkulttuuri ja mielenkiintoiset työtehtävät ovat IT-alan osaajien mielestä tärkeimmät työpaikkaan vaikuttavat tekijät, kun taas palkkaus tuli vasta seitsemäntenä. Isojen yrityksen tarjoamat edut eivät välttämättä näin pärjää kilpailussa parhaista työntekijöistä. Startupit onnistuvatkin usein houkuttelemaan varsinkin IT-alan huippuosaajia.


Työnhakijoille Slush tarjoaa mahdollisuuden päästä keskusteluihin suoraan startupien johdon kanssa sekä tuoda omaa osaamistaan esiin.


”Kuulimme viime vuoden jälkeen jo monta tarinaa uusien työsopimusten syntymisestä, joten odotamme innolla kuinka moni yritys ja työnhakija löytää toisensa tänä vuonna”, Huotari sanoo.


Slush lähettää kaikille osallistuville startupeille How to hack Slush –oppaan, jossa on mukana aTalentin rakentamat ohjeet rekrytoinnin onnistumiseen tapahtumassa.


Lisätiedot:


Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja