aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Uudet rekrytointiharjoittelijat esittäytyvät!

09.03.2018 | Mika Räsänen | Lukuaika 5 min
Liiketoimintamme kasvaa kovalla vauhdilla ja rekrytoimme jatkuvasti uusia osaajia auttamaan aTalentin vision täyttämisessä. Tässä blogisarjassa työntekijämme kertovat minkälaista työskentely aTalentilla on. Tällä kertaa Tiia, Ilona ja Julia kertovat rekrytointiharjoittelijan työstä.

aTalentin blogiin aiemmin tutustuneille lienee firman viimeaikainen suunta selvä – eteenpäin mennään ja vauhdilla. Tämä tarkoittaa sitä, että yhä useampi nuori ammattilainen on työllistynyt aTalentin kautta, ja myös oma joukkomme kasvaa jatkuvasti. Mutta millaista kasvavan rekrytointiyrityksen kelkkaan hyppääminen sitten onkaan keltanokan näkökulmasta? Uusina rekrytointiharjoittelijoina koimme, että meillä olisi tähän sananen sanottavana. Me olemme Tiia, Ilona ja Julia – aTalentin tuoreet rekryharkkarit – ja tässä postauksessa kurkataan ensimmäiseen kuukauteemme rekrytoinnin maailmassa.

Keitä olemme?

On sanomattakin selvää, että viimeiseen kuukauteen on kuulunut ainakin paljon uutta. Uusi toimisto, uudet työtehtävät, uudet työkaverit – listaa voisi jatkaa loputtomiin. Uudessa työpaikassa usean esittelykierroksen jälkeen itsestään kertominen alkaa kuitenkin menettää hohtoaan, joten sen sijaan kirjoitamme toisistamme!

Forssassa varttunut Tiia hankki kauppatieteiden kandidaatin paperit Mikkelistä, ja kerkesi välissä reissata myös Aasiassa, Soul tukikohtanaan. Tiian kiinnostus viestintää ja HR:ää kohtaan toivat hänet aTalentille, ja hänen sanainen arkkunsa sopiikin mitä mainioimmin varsin viestinnällisiin rekryharkkarin tehtäviin. Aina iloinen Tiia piristää kaikkien päivää, ja on valmis auttamaan tehtävässä kuin tehtävässä, oli sitten kyse hakujen markkinoinnista tai putkimiehen tilaamisesta.

Sama koulutus yhdistää Tiiaa ja Ilonaa, mutta jos kuuntelee erittäin tarkasti, saattaa Ilonan puheessa kuulla savolaisen painotuksen. Kyllä – Ilona on Kuopion kasvatteja. Tämä tosin ei ole pidätellyt häntä valloittamasta maailmaa esimerkiksi Lissabonista käsin, ja Ilona saapuikin ensimmäiseen työpäivään lähes suoraan lentokentältä. Ilonaan voi luottaa esimerkiksi visuaalista silmää vaativissa tehtävissä, ja ensimmäisestä päivästä lähtien harkkapari on miettinyt, kuinka Ilona taiteilee jopa kahvistaan niin houkuttelevan näköisen.

Kauppatieteilijöiden mukanaan tuoman liiketalousosaamisen lisäksi rekrytointiharjoittelijoiden joukkoon teknistä tietotaitoa tuo uusin harjoittelijamme Julia. Julia opiskelee tällä hetkellä tietotekniikkaa Aalto yliopistossa. Hän tutustui aTalentiin opintojensa kautta käytyään toimistollamme Tietokiltalaisten mukana ekskursiolla. ATalentin meno ja meininki tekivät häneen välittömästi vaikutuksen. Julian mukaan aPalleroista hehkui aidosti hyvä fiilis. ATalentin arvot ja näkemys hyvin hoidetun rekrytointiprosessin ja miellyttävän hakijakokemuksen takaamisesta vastasivat Julian omia näkemyksiä. Nyt Julia onkin itse mukana varmistamassa tämän positiivisen hakijakokemuksen syntymistä.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Uuden oppimista ja monipuolisia tehtäviä

Rekrytointiharjoittelijan työnkuvaan kuuluu hurjan paljon erilaisia tehtäviä. Suurimmaksi osaksi markkinoimme hakuja ja pidämme yhteyttä kandidaatteihin, mutta myös toimiston juoksevat asiat ja tapahtumien järjestäminen ovat värittäneet päiviämme. Välillä harjoittelijana ei ole tietoa siitä, mitä päivä tulee pitämään sisällään ja usein sana ”epävarmuus” työnkuvan yhteydessä saattaa herättää negatiivisia mielikuvia. Voimme kuitenkin kertoa, että pieni epävarmuus on tehnyt päivistämme erittäin opettavaisia niin uuden oppimisen kuin ajankäytön suhteen. Monipuolisuutta lisää se, että melkeinpä mitä tahansa pääsee kokeilemaan, jos vain kiinnostusta riittää. Kiinnostus esimerkiksi markkinointia, talenttien etsintää tai vaikka myyntiä kohtaan otetaan aTalentilla huomioon. aTalentille kehuja myös siitä, että vaikka meistä vain Julialla oli aiempaan rekrytointikokemusta, pääsimme kaikki käsiksi rekryhommiin jo ensimmäisestä päivästä lähtien.

Arkea dynaamisella toimistolla

Jos työtehtävien puolesta ensimmäinen kuukausi aTalentilla on ollut hyppäämistä suoraan syvään päähän, sitä se on ollut myös uusiin kollegoihin tutustumisen ja viihteen puolesta. Lämmin vastaanotto ensimmäisestä päivästä lähtien on kuitenkin auttanut sopeutumaan uuteen työpaikkaan ja työkavereihin on päässyt tutustumaan niin yhteisten illanviettojen kuin mielenkiintoisten lounaskeskustelujen merkeissä. Palaverit pidetään aTalentille sopivaan tyyliin esimerkiksi riippumatoissa ja aamiaispöydässä, ja alusta alkaen on käynyt selväksi, ettemme tulleet töihin mihinkään pönötystoimistoon.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

aTalentilla on tekemisen meininki, unohtamatta kuitenkaan sitä, että töissä voi olla myös rentoa ja hauskaa. Työkavereita ei jätetä pulaan ja varsinkin ummikon näkökulmasta apua ja neuvoja on ollut aina saatavilla.

Jos haluat liittyä mukaan aPalleroiden iloiseen joukkoon, käy jättämässä avoin hakemus meille.

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja