Mitä ihmisille tulee ensimmäisenä mieleen Kotkasta? Meri ja satama. Satamateollisuus ja väylä kansainvälisille vesille onkin merkittävä osa Kotkaa, mutta perinteisten teollisuuden, matkailun sekä logistiikan rinnalle on kehittymässä uusi, innovatiivinen Kotka.

Kymijoen pauhuista ei lopu voima. Eikä seudun ihmisistä.

Kotkan-Haminan seudun alue elää murroksessa, ja kehittyy huimaa vauhtia. Alueen visio vuodelle 2025 kiteytyy kahteen sanaan – uudistunut ja vetovoimainen. Strategian ambitiotaso vuoteen 2025 on kunnianhimoinen: 40 000 työpaikkaa ja 100 000 asukasta, mikä tarkoittaa noin 8000 uuden työpaikan ja reilun 10 000 uuden asukkaan lisäystä nykytilaan.

Alueen ainutlaatuinen sijainti luo mahdollisuuksia monenlaisille yrityksille. Kansainvälinen satama, logistiikan ja teknologian vahva osaaminen ja monipuoliset palvelut tekevät seudusta elinvoimaisen ja houkuttelevan yrityksille. Satamaympäristöt ovat nousseet myös merkittäviksi teollisuuden keskittymiksi. Kansainvälisyys on myös työnhakijan näkökulmasta houkutteleva tekijä. Vielä lisää kansainvälisyyttä ja uutta boostia tuovat alueelle viime aikoina muodostunut ICT- sekä pelialan yritysten keskittymä ja kehittyvä startup-skene.

Lue blogistamme Toomaksen mietteitä alueen kehittymisestä ja mahdollisuuksista.

Hoi siä työnhakija! Muuta tänne

Miksi sitten muuttaa Kotkaan? Jo aiemmin mainittujen kansainvälisten mahdollisuuksien sekä kehittyvän alueen lisäksi, on sijainti myös monelle Kymenlaakson uudisasukkaalle sekä paluumuuttajalle merkittävä tekijä. Kotkassa olet vain noin tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudusta, mutta kaikki tarvittavat palvelut, meri ja luonto ovat lähellä vain murto-osan hinnalla siitä, mitä esimerkiksi Helsingissä asuminen maksaisi. Valitsitpa asuinpaikaksi sitten kaupungin tai maaseudun rauhan, lyhyet matkat töihin, palveluihin ja vapaa-ajan viettoon tekevät elämästä kiirettömämpää.

Jos haluat olla mukana näkemässä Kotkan-Haminan seudun muutosta, tutustu alta seudun mielenkiintoisiin työnantajiin.

 

ANDRITZ Oy on yksi maailman johtavista sellu- ja paperiteollisuuden järjestelmien, laitteiden ja palvelujen toimittajista. Sen tuotealueita ovat puunkäsittely, kuituprosessit, kemikaalien talteenotto ja massankäsittely. Lisäksi ANDRITZ Oy tarjoaa erilaisia biomassakattiloita ja kaasutuslaitoksia energian tuotantoon

Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän eli Carean jäsenkuntia ovat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti. Carea on monien mahdollisuuksien työpaikka. Meillä työskentelee noin 2000 työntekijää noin sadalla eri ammattinimikkeellä. Palvelut tuotetaan Kymenlaakson keskussairaalassa, Kymenlaakson psykiatrisessa sairaalassa ja sosiaalipalvelujen yksiköissä.

Kotka on eloisa kaupunki meren äärellä, vain reilun tunnin matkan päästä pääkaupunkiseudulta. Kotkan kaupunki pitää reilusti huolta työntekijöistään ja tarjoaa jatkuvasti koulutusta ja monipuolista virkistys- ja työhyvinvointitoimintaa. Kotkassa asut aina lähellä palveluita ja Suomenlahden tai Kymijoen rantaa, kohtuuhinnalla.

Kotkamills on kansainvälinen yritys, joka valmistaa innovatiivisia, uusiutuvasta luonnonvarasta, puusta, kehitettyjä tuotteita. Uusimman innovaationsa turvin Kotkamills valmistaa kierrätettäviä ja biohajoavia kartonkipakkauksia mm. kahvila- ja pikaruokaloiden käyttöön.

Sulzer Pumps on pumppaus- ja sekoitusteknologian kansainvälinen asiantuntijayritys. Sulzer Pumps Finland Oy:n Karhulan pumpputehdas Kotkassa valmistaa pumppuja sellu- ja paperiteollisuuden, metalliteollisuuden, elintarviketeollisuuden sekä lannoiteteollisuuden tarpeisiin.

Xamk tarjoaa opetusta, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja yrityksille ja ihmisille. Xamk profiloituu hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakouluksi. Korkeakoulun kivijalkoina ovat Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna, ja kampuksena koko maailma.

Lue lisää blogista

Toomas Lybeck on ehtinyt asua niin maailmalla, kuin ympäri Suomeakin. Tällä hetkellä hän työskentelee Kotkan-Haminan seu...