Lamia on suomalainen liiketoiminnan digitalisoija, jonka erityisosaamista ovat vaativat verkkokaupparatkaisut. Se oli vuonna 2017 Suomen 4. nopeimmin kasvava teknologiayritys. Voimakkaan kasvuvauhdin vuoksi Lamia etsii nyt uusia tekijöitä osaksi yritystä ja sen kasvua.

Lamia on 2012 vuonna perustettu, työntekijöidensä omistama, digitaalisen kaupankäynnin ohjelmisto- ja konsulttiosaaja. Heidän tavaramerkkinsä on asiakaskeskeinen toiminta sekä osaaminen, jossa yhdistyvät digitaalinen strategia, oivaltava palvelumuotoilu sekä korkealaatuinen ohjelmistokehitys. Lamia on kehittänyt viime vuosien aikana menestyksekkäitä Digital Commerce -kokonaisuuksia mielenkiintoisille asiakkaille ja kasvu on ollut voimakasta.

"Parasta Lamialla ovat yhdessä sovitut, kevyet mutta jämäkät DevOps-prosessit. Prosessien automaatio koodin kirjoittamisesta aina tuotantoon saakka säästää kaikkien resursseja, jolloin aikaa jää myös sisäisten moonshot-projektien virkkaamiseen!" 

Aapo Kiiso, Front-end Developer

TYÖNTEKIJÖIDEN VAIHTUVUUS – NOLLA

Yli neljäkymmentä osaajaa työllistävällä Lamialla on omien sanojensa mukaan maaginen tilanne sen suhteen, että yksikään työntekijä ei ole vielä halunnut lähteä pois. Tämä kertookin siitä, että yrityksessä on mahdollista rakentaa pitkäjänteisesti omaa osaamista ja kehittyä ammatillisesti. Lamia todella panostaa oikeiden henkilöiden löytämiseen ja työntekijöidensä sitouttamiseen.

“Tämä ei ole meille itsestäänselvyys ja olemmekin huolellisia rekrytoinneissamme. Emme etsi ainoastaan parhaimpia osaajia, vaan ihmisiä, jotka sopivat osaksi Lamiaa.”

Jos lamialaisia täytyisi kuvailla yhdellä sanalla, se olisi todennäköisesti poikkeuksellinenHe motivoituvat itsensä kehittämisestä, asiakkaan odotusten ylittämisestä sekä upeista tuloksista. He ovat uteliaita ja valmiit haastamaan itseään. Joka päivä. Työntekijöille on tarjolla uusimmat laitteet, monipuoliset työsuhde-edut sekä inspiroivat kollegat. Oikeiden persoonien ja lahjakkuuksien löytyessä, Lamialla pidetään huolta siitä, että näille ihmisille suunnitellut urapolut myös toteutuvat. Lamia on työntekijöidensä omistama ja yritys haluaakin palkita sitoutumisesta jakamalla johtajuutta omistajuuden muodossa. 

“Itseäni motivoi vahvasti uuden oppiminen ja mahdollisuus päästä kehittymään ammatillisesti; Lamialla näihin molempiin tuetaan ja kannustetaan. Työntekijän kasvun tukeminen on kuin yrityksen DNA:ssa. Tietenkään myös erittäin mukavista työkavereista ei ole haittaa!”

 

Elisa Lauttamus, Data Analyst

TOIMISTO ILMAN TOIMITUSJOHTAJAA JA TURHAA BYROKRATIAA

Lamialta on kitketty pois turha byrokratia ja työnteko on tehty mahdollisimman ketteräksi, jotta kaikki energia voidaan keskittää olennaisimpaan: itse työn tekemiseen. Hierarkia ja titteleillä johtaminen on jätetty arjesta pois jonka vuoksi yrityksellä ei ole myöskään valittu toimitusjohtajaa. Tämä on ollut mahdollista rekrytointeihin panostamisen vuoksi. Työntekijät ovat sitoutuneita ja yrityskulttuuriin sopivia, joten ylhäältä alaspäin johtamiselle ei ole tarvetta.

Oletko sinä seuraava lamialainen – rakentaja-persoona, joka on valmis vauhdittamaan omalta osaltaan Lamian kasvua?

Alta löydät Lamialla avoimena olevat työtehtävät. Lue tehtävistä lisää  ja jätä hakemuksesi pikaisesti!

BACK-END DEVELOPER

 
 
 

BACK-END, MICROSERVICES DEVELOPER

 
 

FRONT-END DEVELOPER

 
 
 

UX DESIGNER

 
 
 

VISUAL UI DESIGNER 

 

 

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ

 
 
 
mautic is open source marketing automation