PAM - harjoittelu Suomen suurimmassa ammattiliitossa

Haluatko kääriä hihat ja päästä hyödyntämään opinnoista kartuttamaasi osaamista työmarkkinamaailmassa? Palvelualojen ammattiliitto PAM ry tarjoaa 4-6 innokkaalle nuorelle mahdollisuuden päästä oppimaan ja tutustumaan suomen suurimman ammattiliiton toimintaan.

PAM on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. PAMiin kuuluu noin 220 000 jäsentä ja suurin osa jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalveluissa, kiinteistöpalveluissa sekä vartiointialalla. PAM neuvottelee palvelualoille työehtosopimukset ja valvoo jäsentensä etuja työpaikoilla. Suomen suurimpana ammattiliittona PAMilla on erittäin monipuolisia toimintoja ja mielenkiintoisia uramahdollisuuksia eri alojen osaajille. PAMille voikin työllistyä monenlaisilla opintotaustoilla aina kansantaloustieteilijästä oikeustieteilijään ja viestinnän taitajista teknillisen alan osaajiin asti.

Uutta näkemystä ja mielipiteitä ammattiliiton ajankohtaisiin aiheisiin

PAM etsii joukkoonsa idearikkaita ja aktiivisia harjoittelijoita eri tieteenaloilta ja opintotaustoilta. Harjoittelijat työllistyvät osaamisensa mukaan eri osastoille, mutta muodostavat kuitenkin oman harjoittelijatiiminsä. Harjoittelijatiimillä on yhteinen perehdytys työmarkkinamaailman saloihin ja tiimi työskentelee koko harjoittelun ajan yhteisen projektin parissa, jossa jokainen pääsee tarkastelemaan PAMille ajankohtaista aihetta oman opintotaustansa näkökulmasta. Yhteisen projektin tarkempi teema päätetään harjoittelijatiimin osaamisen ja kiinnostuksen mukaan.

Harjoittelijan päivät koostuvatkin Hakaniemen toimistolla erilaisiin hankkeisiin osallistumisesta oman kiinnostuksen ja opintotaustan mukaisesti. Oman osastonsa toimintaa pääsee tarkastelemaan lähietäisyydeltä, sillä harjoittelijat osallistuvat ammattiliiiton erilaisiin hankkeisiin, kokouksiin, tiedotustilaisuuksiin, taustaselvityksiin, sekä mahdollisesti esimerkiksi työsopimusneuvotteluihin ja strategiatyöhön.

Harjoitteluohjelman tavoite on mahdollistaa opettavainen ja mielenkiintoinen harjoittelujakso korkeakouluopiskelijoille ja samalla PAM haluaa päästä hyödyntämään harjoittelijoiden tuoreita näkökulmia liiton nykyisten prosessien reflektointiin ja uudistamiseen.

Aktiivinen, tiedonjanoinen ja utelias asenne

PAMin harjoittelijan roolissa menestymisen edellytyksenä on idearikkaus, aktiivisuus ja kiinnostus työmarkkinoita kohtaan. Ammattiliitossa tehdään töitä asiantuntijatiimissä, joten myös itseohjautuvuus ja vuorovaikutustaidot ovat tärkeässä roolissa. Harjoittelija saattaa esimerkiksi itse kerätä valitsemaansa projektiin soveltuvan tiimin, jolloin oma-aloitteisesta otteesta työhön on apua. Tarvittaessa tukea saa kuitenkin harjoittelijatiimin ohjaajalta sekä oman toimiantayksikkönsä ohjaajalta.

Hae mukaan oppimaan ja vaikuttamaan työmarkkinamaailman kehitykseen! Lue alta lisää avoimista harjoittelupaikoista sekä blogistamme PAMin ekonomistin Olli Toivasen kokemuksista PAMista työnantajana.

Avoimet työpaikat

PAMin harjoitteluporukkaan etsitään idearikasta markkinoinnin, viestinnän tai journalistiikan opiskelijaa.

Haemme PAMin harjoittelijaporukkaan yhteiskunnallisen alan opiskelijaa osaksi erilaisia ajankohtaisia kehitysprojekteja.

Etsimme PAMin harjoittelijatiimiin kaupallisen alan opiskelijaa työskentelemään esimerkiksi liiketoimintaan, myyntiin, palvelumuotoiluun ja strategiaan liittyviin projekteihin.

Palvelualojen ammattiliitto PAM etsii harjoittelijaporukkaansa aktiivista teknillisen alan opiskelijaa.

Lue lisää blogista

Olli Toivanen halusi työn, jossa voisi yhdistää hänen molemmat koulutuksensa, poliittisen ja taloustieteellisen, ja kun ...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset asiantuntijoiden rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen