Sako - Tähtäimessä ura premium-brändin parissa

Sako Oy on yksi maailman johtavia metsästys- ja urheiluaseiden valmistajia päätoimintoinaan metsästys- ja urheiluaseiden sekä patruunoiden suunnittelu, valmistus, markkinointi ja myynti. Sako-konserni toimii maailmanlaajuisesti ja sillä on noin 95 miljoonan euron liikevaihto, johon 300 sakolaista ovat kaikki osallisina. Suomessa Sako on alan johtava maahantuoja ja tukkuri. Sakon tuotteissa korkealuokkainen teknologia yhdistyy käsityötaitoon, joka juontuu työntekijöiden ainutlaatuisesta osaamisesta ja intohimoisesta suhtautumisesta työhönsä.  Sako on osa kansainvälistä ja maineikasta Beretta-konsernia, joka on aloittanut toimintansa jo 1526 ja onkin maailman vanhin perheyrityspohjainen teollisuusyritys.

Sako etsii nyt joukkoonsa ase- ja patruunasuunnittelijoita, teollista muotoilijaa ja dokumentaatioinsinööriä

Sakolla suunnittelijan rooli on poikkeuksellisen laaja-alainen painottuen kokonaisten tuotteiden suunnitteluun ja huomioiden kaikki ominaisuudet aina suorituskyvystä ergonomiaan ja ympäristönäkökulmiin. Suunnittelija ei myöskään tee työtään tyhjiössä, vaan aktiivisesti muiden sidosryhmien kanssa tuotetta kehittäen. Ase- ja patruunasuunnittelija on mukana kehittämässä olemassa olevia tuotteita sekä suunnittelemassa täysin uusia ratkaisuja.

Teollinen muotoilija on Sakolla keskeisessä roolissa, sillä premium-brändinä tuotteiden on erityisen tärkeää näyttää elegantilta ja olla miellyttäviä käytössä. Sakon tuotteet ovat suomalaista muotoilua parhaimmillaan ja ne ovatkin täysin kotimaisesti valmistettuja. Teollisena muotoilijana olet tekemässä aseiden tukkien 3D-mallinnusta ja työssäsi pääset keskittymään muotoilun moninaisiin aspekteihin ergonomiasta visuaalisiin yksityiskohtiin aina valmistustekniikkaan asti. Teollisen muotoilijan rooli vaatii erinomaista pintamallinnusosaamista. Sakon tuotteet tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä metallin, lasin ja puun parissa samanaikaisesti.

Dokumentaatioinsinöörin rooli taas painottuu käyttöohjeiden, tarjousdokumenttien ja työohjekirjojen tekoon. Kyseessä ei ole teknisen kirjoittajan rooli, vaan laaja-alainen tehtävä, jossa toimitaan tiiviisti yhteistyössä monien sidosryhmien, kuten tuotekehityksen, tuotannon, markkinoinnin ja viranomaisten kanssa. Rooli vaatii hyvää koneteknistä ymmärrystä ja tarjoaakin esimerkiksi uraansa aloittelevalle insinöörille monenlaisia oppimismahdollisuuksia.

Pitkän tähtäimen osaaja

Työskentely näissä tehtävissä sopii henkilöille, joilla on halua kehittää asiantuntijuuttaan ja positiivinen ja intohimoinen suhtautuminen tekemäänsä työhön. Sakolla työt tehdään usein tiimeissä, joten tiimityöskentelytaidot ovat erityisen tärkeitä. Tiimi tukee prosessissa, mutta jakaa myös uusia näkökulmia. Sakon suunnitteluprosessit ovat laaja-alaisia ja palkintona oman työnjälkensä pääsee näkemään tuotannossa nopeastikin. Taustaltasi voit olla diplomi-insinööri, insinööri tai teollinen muotoilija.

Sako on globaali toimija, jonka historia ulottuu jo 1920-luvulle saakka. Sako tuotannosta noin 98 % päätyy vientiin ja tämä näkyykin työn arjessa kansainvälisyytenä. Toimintaa kehitetään yrityksessä pitkäjänteisesti, mutta samanaikaisesti innovatiivisuus ja ketterä toiminta ovat keskiössä, jonka vuoksi omia ideoitaan on mahdollista saada käytäntöön nopeastikin.

Haku Sakon avoimiin työpaikkoihin on nyt auki! Jos haluat olla mukana kotimaisessa menestystarinassa, katso tarkemmat työpaikkailmoitukset alta ja hae jo tänään!  Lue myös lisää blogistamme, jossa Miikka Tamminen ja Aki Suvilahti kertovat urastaan Sakolla.

Avoimet työpaikat

Haluatko päästä työskentelemään globaalisti tunnetun brändin ja suomalaisen huipputekniikan tuotekehityksen parissa? Hae nyt Sakolle suunnittelijaksi!

Sako etsii nyt joukkoonsa hyvän visuaalisen silmän ja mallinnustaidot omaavaa Teollista muotoilijaa tai Pintamallintajaa!

Haluatko päästä työskentelemään globaalisti tunnetun brändin ja suomalaisen huipputekniikan parissa? Oletko hyvät kirjalliset taidot ja teknisen ymmärryksen omaava, monien sidosryhmien kanssa toimimisesta innostuva tekijä?

Lue lisää blogista

Patruunaliiketoimintayksikön vetäjä Aki Suvilahti ja tuotekehityspäällikkö Miikka Tamminen ovat molemmat päätyneet alunp...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen