IT-alan rekrytointi

Yli 15 vuoden kokemus, asiantunteva tiimi sekä kattavat verkostot tekevät meistä erinomaisen kumppanin IT-alan rekrytointeihin.

IT-alalla vallitsee työntekijän markkinat

Suomessa on valtava pula pätevistä IT-osaajista. Arvioiden mukaan alalla on välitön tarve tuhansille ohjelmistokehittäjille. Tästä johtuen IT-alalla vallitsee työntekijän markkinat ja parhailla osaajilla on valinnanvaraa niin työpaikan valinnassa, kuin myös työsuhteen ja -ehtojen neuvottelussa.

aTalentin kanssa hommat toimivat aina suoraviivaisesti ja helposti.

Julia Hämäläinen, Global HR Operations Lead

@Smartly.io

Tyytyväisiä asiakkaitamme

Mitä IT-osaajat odottavat rekrytointiprosessilta

Yhteyshenkilöä joka puhuu alan kieltä

Markkinan ollessa työnhakijavetoista on rekrytoivien yritysten tiedettävä miten ja mistä kutakin IT-kohderyhmää tulisi etsiä, mitkä asiat houkuttelevat osaajia ja miten kukin työtarjous kannattaa muotoilla. Paras tulos saadaan, kun työnhakija pääsee kommunikoimaan henkilön kanssa, joka tuntee alaa ja toimii tulkkina hänen ja rekrytoivan esimiehen välillä. Onkin kriittistä, että rekrytoija tai rekrytoiva ovat samalla sivulla ja ymmärtävät toisiaan.

Huipputason hakijakokemusta

Koska parhaat IT-alan osaajat viedään kirjaimellisesti käsistä ja monesti kesken rekrytointiprosessin, tulee erinomaiseen hakijakokemukseen ja rekrytointiprosessin kestoon kiinnittää erityistä huomiota. Hakijakokemuksen ja rekrytointiviestinnän tulee olla tietoisesti harkittua, sillä turhat katkot ja kömmähdykset jäävät hakijoiden mieleen. Huono hakijakokemus heijastuu suoraan yrityksen työnantajamielikuvaan ja yksittäisen rekrytoinnin onnistumiseen. 

Nopeaa rekrytointiprosessia ja hyvää viestintää

Tutkimuksemme mukaan rekrytointiprosessin nopea eteneminen ja etenkin prosessin etenemisestä viestiminen on tärkeää rekrytoinnin onnistumisen kannalta.

aTalent numeroina

579

Välitettyä työntekijää

vuonna 2019

15

Vuotta

kokemusta rekrytoinnista

+25 000

Rekisteröitynyttä

työnhakijaa

Miksi käyttää aTalentia IT-rekrytointiin

IT-alan ammattilaisista koostuva tiimi

IT-rekrytointiin erikoistuneet rekrytoijamme tukevat sinua koko rekrytointiprosessin ajan. Tiimin jäsenet ovat erikoistuneita juuri IT-alan rekrytointiin ja ylläpitävät sekä kehittävät systemaattisesti osaamistaan. Tutustumalla yritykseenne ja palveluihinne osaamme kääntää tarpeenne houkuttelevaksi tarjoukseksi.

Nopea ja joustava rekrytointiprosessi

Koska halutuimmat IT-osaajat viedään käsistä, on hyvin yleistä, että vain päivän tai kahden viivästys rekrytointiprosessissa johtaa parhaiden tai halutuimpien hakijoiden menettämiseen. Tiimimme pitää huolen siitä, että rekrytointiprosessi  toteutetaan nopeasti ja saumattomasti ja työnhakijoiden kanssa kommunikoidaan aktiivisesti.

Koska IT-ala kattaa valtavan määrän eri osa-alueita, on rekrytointipalvelun joustettava kullekin tehtävälle sopivaksi. Kunkin tehtävän kannalta on tärkeää tietää tarkasti mitä etsitään, jotta prosessi voidaan räätälöidä tarpeen mukaisesti.

Alan paras hakijakokemus

Vaikka työnhakija ei täyttäisi kaikkia työpaikan asettamia tavoitteita juuri nyt, saattaa hän silti olla potentiaalinen työnhakija tulevaisuudessa. Huolehdimme hakijakokemuksesta, jotta hakijat kokevat työnantajabrändinne houkuttelevaksi myös pitkällä aikavälillä. On syytä muistaa, että työnhakijat keskustelevat hakijakokemuksestaan verkostoilleen. Kun myös karsiutuneet kandit jakavat positiivista palautetta hakuprosessista onnistutte rekrytoinnissa myös tulevaisuudessa.

Kattavat verkostot

Olemme 15 toimivuotemme aikana rakentaneet laajat yhteistyöverkostot niin eri kouluihin kuin myös Suomen tärkeimpiin opiskelijajärjestöihin. Teemme yhteistyötä jokaisen merkittävän Suomessa toimivan IT-alan opiskelijajärjestön kanssa ja olemme usean järjestön eksklusiivinen partneri ja ainoa heidän jäsenensä tavoittava rekrytointiyritys.

Ota yhteyttä.

Laura kertoo mielellään lisää IT-alan rekrytoinnista. Ota yhteyttä ja pyydä tarjousta!

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

Palvelumme yrityksille

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen