Kaupallisen alan rekrytointi

Yli 15 vuoden kokemus, asiantunteva tiimi sekä kattavat verkostot mahdollistavat kaupallisen alan rekrytoinnit opiskelijoista aina kokeneisiin ammattilaisiin asti.

Kaupallisella alalla kohderyhmätuntemus ratkaisee

Kaupallisen alan rekrytointi on haastavaa, koska se kattaa valtavan määrän eri tehtäviä ja erikoisaloja. Sama viesti, joka toimii johdon konsulteille ei toimi digimarkkinoinnin parissa työskenteleville. Yli 15 vuoden kokemus on opettanut meille, kuinka rekrytoida parhaat kaupallisen alan osaajat.

Yhteistyö aTalentin kanssa on ollut loistavaa. Toiminta on ammattimaista ja tehokasta, mutta samalla hauskaa ja tiimiin voi aina luottaa. Mikään muu yritys ei löydä meille yhtä sopivia kandeja.

Linda Aro, HR Director

@Hartwall

Tyytyväisiä asiakkaitamme

  • altia-atalent
  • nordea-atalent

Mitä kaupallisen alan työnhakijat odottavat rekrytointiprosessilta

Moitteeton hakijakokemus

Kaupallisen alan rekrytoinneissa tulee kiinnittää erityistä huomiota rekrytointiviestintään ja hakijakokemukseen. Tutkimuksemme mukaan kaupallisen alan osaajat arvostavat tehokasta viestintää prosessin etenemisestä ja valintapäätöksistä ja viivästykset näissä voivat johtaa parhaiden hakijoiden menettämiseen.

Palautetta rekrytointiprosessista

Rekrytointiprosessin jälkeen työnhakijat odottavat saavansa palautetta syistä, joiden vuoksi heitä ei valittu sekä rakentavaa palautetta omista kehityskohdista. Huono hakijakokemus ja palautteen puute heijastuu suoraan yrityksen työnantajamielikuvaan.

Selkeitä työpaikkailmoituksia

Hyvän rekrytointiviestinnän lisäksi kaupan alan osaajat arvostavat selkeitä työpaikkailmoituksia, jotka kertovat selvästi mitä tehtävä sisältää, miten prosessi tulee etenemään ja mitä yritys tarjoaa työntekijöilleen.

aTalent numeroina

579

Välitettyä työntekijää

vuonna 2019

15

Vuotta

kokemusta rekrytoinnista

+25 000

Rekisteröitynyttä

työnhakijaa

Miksi käyttää aTalentia kaupallisen alan rekrytointiin

Kaupallisen alan rekrytointiin erikoistunut tiimi

Tiimimme jäsenet ovat erikoistuneet juuri kaupallisen alan rekrytointeihin ja tuntevat kaupallisen alan sidosryhmät erinomaisesti. Pidämme aktiivisesti yhteyttä alan opiskelijoihin, korkeakouluihin ja työnantajiin, joten tiedämme mitä osaamista markkinoilta löytyy minäkin hetkenä.

Nopea ja tehokas rekrytointiprosessi

Kuten mainittua, päivän tai kahden viivästys rekrytointiprosessissa voi johtaa parhaiden hakijoiden menettämiseen. Tiimimme pitää huolen siitä, että rekrytointiprosessi toteutetaan nopeasti ja saumattomasti ja työnhakijoiden kanssa kommunikoidaan aktiivisesti.

Alan paras hakijakokemus

Vaikka työnhakija ei täyttäisi kaikkia työpaikan asettamia vaatimuksia juuri nyt, saattaa hän silti olla potentiaalinen työnhakija tulevaisuudessa. Tästä syystä tarjoamme jokaiselle rekrytointiin osallistuneelle henkilökohtaista palautetta hänen kehityskohdistaan. Tämä takaa hyvän hakijakokemuksen myös prosessista karsiutuneille työnhakijoille.

Ota yhteyttä.

Niklas kertoo mielellään lisää kaupallisen alan rekrytoinnista. Ota yhteyttä ja pyydä tarjousta!

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

Palvelumme yrityksille

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen