Tekniikan alan rekrytointi

Yli 15 vuoden kokemus, asiantunteva tiimi sekä kattavat verkostot tekevät meistä loistavan kumppanin tekniikan alan rekrytointeihin.

Tekniikan alan rekrytointi

Tekniikan aloilla vallitsee merkittävä pula pätevistä osaajista. Teknologiateollisuus ry:n mukaan vuosien 2018-2021 aikana alalla tullaan näkemään tuhansien työntekijöiden vaje. Rekrytointimarkkinoille tämä tarkoittaa, että parhaat tekniikan alan osaajat viedään käsistä – usein jo opintojen aikana.

Yhteistyö aTalentin kanssa on ollut loistavaa. Toiminta on ammattimaista ja tehokasta ja tiimiin voi aina luottaa. Mikään muu yritys ei löydä meille yhtä sopivia kandeja.

Linda Aro, HR Director

@Hartwall

Tyytyväisiä asiakkaitamme

Mitä tekniikan alan osaajat odottavat rekrytointiprosessilta

Virheetöntä hakijakokemusta

Koska parhaat tekniikan alan osaajat viedään käsistä, tulee hakijakokemukseen ja rekrytointiviestintään kiinnittää erityistä huomiota. Tutkimuksemme mukaan tekniikan alan osaajat arvostavat tehokasta viestintää prosessin etenemisestä ja valintapäätöksistä. Huono viestintä voi pahimmillaan johtaa parhaiden hakijoiden menettämiseen. Tämän lisäksi huono hakijakokemus heijastuu suoraan yrityksen työnantajamielikuvaan ja tulevaisuuden rekrytointien onnistumiseen. 

Suorasanaista viestintää tehtävästä

Hyvän viestinnän lisäksi alan osaajat arvostavat yrityksiä, jotka työtehtävien kaunistelun sijaan kertovat avoimesti mitä markkinoitu tehtävä sisältää, mitä siinä suoriutuminen vaatii ja mitä etuuksia yritys tarjoaa työntekijöilleen.

Huipputason hakijakokemusta

Koska tekniikan alan osaajat viedään kirjaimellisesti käsistä ja monesti kesken rekrytointiprosessin, tulee erinomaiseen hakijakokemukseen ja rekrytointiprosessin kestoon kiinnittää erityistä huomiota. Hakijakokemuksen ja rekrytointiviestinnän tulee olla tietoisesti harkittua, sillä turhat katkot ja kömmähdykset jäävät hakijoiden mieleen. Huono hakijakokemus heijastuu suoraan yrityksen työnantajamielikuvaan ja yksittäisen rekrytoinnin onnistumiseen.

aTalent numeroina

579

Välitettyä työntekijää

vuonna 2019

15

Vuotta

kokemusta rekrytoinnista

+25 000

Rekisteröitynyttä

työnhakijaa

Miksi käyttää aTalentia tekniikan alan rekrytointiin

Tekniikan alaan erikoistunut tiimi

Tekniikan alan rekrytointiin erikoistunut tiimimme tukee sinua koko rekrytointiprosessin ajan. Tiimin jäsenet kehittävät systemaattisesti osaamistaan niin alan yritysten, opiskelijajärjestöjen ja muiden sidosryhmien avulla. Rekrytoijamme ovat ajan tasalla alan trendeistä ja tutkintorakenteista ja osaavat kertoa mitä osaamista markkinoilta löytyy ja millä ehdoin. 

Laaja-alainen ymmärrys alan tehtävistä

Tekniikan alan rekrytoinneissa profiilit vaihtelevat aina infra- ja talorakentamisesta valmistavaan ase- ja laivateollisuuteen. Rekrytoimme ennakkoluulottomasti osaajia kaikenlaisiin profiileihin.

Alan paras hakijakokemus

Vaikka työnhakija ei täyttäisi kaikkia työpaikan asettamia tavoitteita juuri nyt, saattaa hän silti olla potentiaalinen työnhakija tulevaisuudessa. Huolehdimme hakijakokemuksesta, jotta hakijat kokevat työnantajabrändinne houkuttelevaksi myös pitkällä aikavälillä. On syytä muistaa, että työnhakijat keskustelevat hakijakokemuksestaan verkostoilleen. Kun myös karsiutuneet kandit jakavat positiivista palautetta hakuprosessista onnistutte rekrytoinnissa myös tulevaisuudessa.

Kattavat verkostot

Olemme 15 toimivuotemme aikana rakentaneet laajat yhteistyöverkostot niin eri kouluihin kuin myös Suomen tärkeimpiin opiskelijajärjestöihin. Teemme yhteistyötä suurimpien  Suomessa toimivien tekniikan alan opiskelijajärjestöjen kanssa ja olemme usean järjestön eksklusiivinen partneri.

Ota yhteyttä!

Mia kertoo mielellään lisää tekniikan alan rekrytoinnista. Ota yhteyttä ja pyydä tarjousta!

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

Palvelumme yrityksille

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen