Palvelut yrityksille

Trainee-ohjelmat

Trainee-ohjelmat turvaavat yrityksesi houkuttelevuuden ja kilpailukyvyn työmarkkinoilla. Rakennamme ja räätälöimme teille kokonaisuuden, joka innostaa nuoria ammattilaisia – nyt ja tulevaisuudessa.

Milloin trainee-ohjelmat kannattaa ottaa käyttöön?

Trainee-ohjelmat ovat kannattava investointi, kun haluatte kasvattaa hakijamääriä, varmistaa tasaisen hakijavirran tai viestiä yrityksesi vakaudesta ja rekrytointitarpeista. Ne auttavat lisäämään yrityksenne houkuttelevuutta työnantajana, tutustuttamaan ja sitouttamaan nuoria lahjakkuuksia sekä tehostamaan tulevia rekrytointiprosesseja.

Yhteistyö aTalentin kanssa on ollut loistavaa. Toiminta on ammattimaista ja tehokasta ja tiimiin voi aina luottaa. Mikään muu yritys ei löydä meille yhtä sopivia kandeja.

Linda Aro, HR Director

@Hartwall

Tyytyväisiä asiakkaitamme

  • paulig-atalent
  • hartwall-atalent

 

Mikä on trainee-ohjelma?

Trainee-ohjelma on säännöllisesti toteutettu rekrytointimuoto, jossa yritys palkkaa yhden tai useampia nuoria talentteja töihin 3-12 kk ajanjaksoksi yrityksen eri yksiköihin. Ohjelman aikana yritys ja nuoret pääsevät tutustumaan toisiinsa autenttisessa ympäristössä ja arvioimaan yhteensopivuuttaan. Pitkän aikavälin tavoitteena on sitouttaa nuoret ammattilaiset yritykseen ja työllistää kirkkaimmat tähdet joko jakson päätteeksi tai esimerkiksi heidän valmistuttuaan.

Mitä hyötyä trainee-ohjelmista on?

Niiden avulla sitoutatte tulevaisuuden osaajat

Nuoret osaajat saavat trainee-ohjelmien kautta jalansijaa työyhteisössänne sekä käytännönläheistä kokemusta toimialastanne. Perehdytys ja alalle ominaisten taitojen oppiminen on nopeampaa, kun traineet saavat henkilökohtaista mentorointia ja koulutusta alan konkareilta. Työnantajana teillä on mahdollisuus kouluttaa potentiaalinen työntekijä täysin puhtaalta pöydältä yrityskulttuuriinne ja sitouttaa heidät osaksi työyhteisöä.

Ne auttavat tutustumaan potentiaalisiin kandidaatteihin

Harjoittelu on mahdollisuus molemminpuoliseen tutustumiseen ennen sitoutumista vakinaiseen työhön. Trainee-jakson aikana voitte arvioida ovatko harjoittelijan oppimiskyky ja asenne oikeanlaiset, ja soveltuuko hän tulevaan tiimiin.

Ne parantavat yrityksenne työnantajamielikuvaa

Hyvin toteutettuna trainee-ohjelma ja siitä syntyneet onnistuneet rekrytointikokemukset kehittävät positiivista työnantajamielikuvaa. Tämä helpottaa nuorten talenttien rekrytoimista ja laskee rekrytoinnin aiheuttamia kustannuksia, kun yrityksenne houkuttelevuus työnantajana kasvaa.

Tutkimus Nuorten ammattilaisten valmiuksista työelämässä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

 

Miten rakennamme trainee-ohjelman?

Tarpeesta riippuen olemme apuna sekä strategisemmassa henkilöstösuunnittelussa että trainee-ohjelman operatiivisessa toteutuksessa varmistaen, että ohjelmakokonaisuus palvelee liiketoiminnallisia tavoitteitanne.

Konseptointi ja koordinointi

Huolehdimme projektin hallinnasta, aikataulutuksesta ja koordinoinnista aina tarpeen kartoituksesta suunnitteluun ja toteutukseen.

Vaikuttava markkinointi

Määrittelemme ohjelman viestintäkonseptin ja ydinviestit, visuaalisen ilmeen, markkinointi-kampanjan, landing pagen ja takaamme kattavan näkyvyyden kohderyhmän keskuudessa.

Uniikki rekrytointiprosessi

Kartoitamme profiilit ja huolehdimme hakijaviestinnästä aina hakemusten käsittelystä työhaastatteluihin ja valintoihin asti.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Niklas kertoo mielellään lisää miten yrityksenne voi hyötyä trainee-ohjelmista.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

Työnhakija, sinäkö siellä?

Etsitkö avoimia työpaikkoja? Löydät ne alla olevasta linkistä.

Lue lisää trainee-ohjelmista

Tässä #rekrycast -podcastin jaksossa Jesse Kinnunen ja Mia Paatsalo käyvät läpi 5 sääntöä, joita noudattamalla onnistut trainee- tai graduate-ohjelman rakentamisessa.

Tässä blogissa kerromme 2 yksinkertaista syytä siihen miksi yrityksenne tarvitsee trainee-ohjelman.

Poikkeustilan aiheuttama epävarmuus markkinoilla ja yritysten arjessa on heijastunut luonnollisesti myös rekrytointialaa...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen