Palvelut yrityksille

Trainee-ohjelmat

Trainee-ohjelmat vahvistavat yrityksesi houkuttelevuutta ja kilpailukykyä työmarkkinoilla. Räätälöimme sinulle ohjelmakokonaisuuden, joka innostaa nuoria asiantuntijoita – nyt ja tulevaisuudessa.

Milloin trainee-ohjelma kannattaa ottaa käyttöön?

Trainee-ohjelma on kannattava investointi, kun haluat kasvattaa hakijamääriä, varmistaa tasaisen hakijavirran tai viestiä yrityksesi rekrytointitarpeista ja vakaudesta. Ohjelma auttaa lisäämään yrityksesi houkuttelevuutta työnantajana, tutustuttamaan ja sitouttamaan nuoria asiantuntijoita sekä tehostamaan tulevia rekrytointiprosesseja.

Yhteistyö aTalentin kanssa on ollut loistavaa. Toiminta on ammattimaista ja tehokasta ja tiimiin voi aina luottaa. Mikään muu yritys ei löydä meille yhtä sopivia kandeja.

Linda Aro, HR Director

@Hartwall

Tyytyväisiä asiakkaitamme

  • paulig-atalent
  • hartwall-atalent

 

Mikä on trainee-ohjelma?

Trainee-ohjelma on säännöllisesti toteutettu rekrytointimuoto, jossa yritys palkkaa yhden tai useampia nuoria asiantuntijoita töihin 3–12 kuukautta kestäväksi ajanjaksoksi yrityksen eri yksiköihin. Ohjelman aikana yritys ja nuoret pääsevät tutustumaan toisiinsa aidossa työskentely-ympäristössä sekä arvioimaan yhteensopivuuttaan. Pitkän aikavälin tavoitteena on sitouttaa nuoret yritykseen ja työllistää kirkkaimmat tähdet joko jakson päätteeksi tai esimerkiksi heidän valmistuttuaan.

Mitä hyötyä trainee-ohjelmista on?

Sitoutat tulevaisuuden asiantuntijat

Nuoret asiantuntijat saavat trainee-ohjelmien kautta jalansijaa työyhteisössäsi sekä käytännönläheistä kokemusta toimialasta. Perehdytys ja alalle ominaisten taitojen oppiminen on nopeampaa, kun traineet saavat henkilökohtaista mentorointia ja koulutusta alan konkareilta. Työnantajana sinulla on mahdollisuus kouluttaa potentiaalinen työntekijä täysin puhtaalta pöydältä yrityskulttuuriisi ja sitouttaa hänet osaksi työyhteisöä.

Tutustut potentiaalisiin kandidaatteihin

Trainee-jakso on mahdollisuus molemminpuoliseen tutustumiseen ennen sitoutumista vakinaiseen työhön. Sen aikana pääset arvioimaan ovatko harjoittelijan oppimiskyky ja asenne oikeanlaiset yritykseesi sekä kuinka hän sopeutuu tulevaan tiimiin.

Ne parantavat yrityksenne työnantajamielikuvaa

Hyvin toteutettuna trainee-ohjelma ja siitä seuranneet onnistuneet rekrytointikokemukset kehittävät positiivista työnantajamielikuvaa. Tämä helpottaa nuorten asiantuntijoiden rekrytoimista ja laskee sen aiheuttamia kustannuksia, kun yrityksesi houkuttelevuus työnantajana kasvaa.

Tutkimus Nuorten ammattilaisten valmiuksista työelämässä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

 

Miten aTalent rakentaa trainee-ohjelman?

Tarpeesta riippuen olemme apuna sekä strategisemmassa henkilöstösuunnittelussa että trainee-ohjelman operatiivisessa toteutuksessa. Varmistamme, että ohjelmakokonaisuus palvelee liiketoiminnallisia tavoitteitasi.

Konseptointi ja koordinointi

Huolehdimme projektin hallinnasta, aikataulutuksesta ja koordinoinnista aina tarpeen kartoituksesta suunnitteluun ja toteutukseen.

Vaikuttava markkinointi

Määrittelemme ohjelman viestintäkonseptin ja ydinviestit, visuaalisen ilmeen, markkinointikampanjan ja landing pagen. Takaamme markkinoinnillamme kattavan näkyvyyden haluamasi kohderyhmän keskuudessa.

Uniikki rekrytointiprosessi

Kartoitamme profiilit ja huolehdimme hakijaviestinnästä aina hakemusten käsittelystä työhaastatteluihin ja valintoihin asti.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Niklas kertoo mielellään lisää miten yrityksenne voi hyötyä trainee-ohjelmista.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

Työnhakija, sinäkö siellä?

Etsitkö avoimia työpaikkoja? Löydät ne alla olevasta linkistä.

Lue lisää trainee-ohjelmista

Tässä #rekrycast -podcastin jaksossa Jesse Kinnunen ja Mia Paatsalo käyvät läpi 5 sääntöä, joita noudattamalla onnistut trainee- tai graduate-ohjelman rakentamisessa.

Tässä blogissa kerromme 2 yksinkertaista syytä siihen miksi yrityksenne tarvitsee trainee-ohjelman.

Poikkeustilan aiheuttama epävarmuus markkinoilla ja yritysten arjessa on heijastunut luonnollisesti myös rekrytointialaa...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset asiantuntijoiden rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen