Töihin Korjauspartnereille

Korjauspartnerit Oy on korjausrakentamisen asiantuntijapalveluihin erikoistunut, nuorekas ja dynaaminen yritys joka etsii nyt joukkoonsa uransa alussa olevia osaajia, jotka haluavat päästä kasvamaan oman alansa ammattilaisiksi vastuullisessa työympäristössä.

Korjauspartnerit lyhyesti

Korjauspartnerit on 2017 perustettu, voimakkaasti kasvava ja työstään palkittu korjausrakentamisen asiantuntijapalveluihin erikoistunut yritys, jonka tuottaa laaja-alaisia korjausrakentamisen palveluita.

Yhtiön nuoresta iästä huolimatta sen henkilökunta on alan ehdotonta kärkeä. Ennen yhtiön perustamista kaikki seitsemän osakasta olivat siirtyneet yrityskauppojen kautta monikansallisiin yrityksiin. Konserniin jäämisen sijaan he päättivät perustaa oman yhtiönsä. Tavoitteena olisi rakentaa ketterä ja dynaaminen tiimi, joka kykenisi liikkumaan ja kehittymään muita alan toimijoita nopeammin ja joustavammin. Tämä visio on toteutunut erinomaisesti ja Korjauspartnerit onkin onnistunut kasvamaan kannattavasti ilman ulkoista rahoitusta saavuttaen miljoonan euron liikevaihdon jo ensimmäisen tilikautensa aikana.

Seuraavan kolmen vuoden aikana Korjauspartnerit aikoo kasvaa 50 henkeä työllistäväksi asiantuntijaorganisaatioksi, joka tunnetaan alan kiistattomana kärkiosaajana. Korjauspartnerien toimitusjohtajan Arto Hakkaraisen sanoin:

“Näen yhtiömme korjausrakentamisen mentorina. Kun alalla tarvitaan kovaa osaamista, tietävät kaikki kääntyä juuri meidän puoleemme.”

Yhtiö, jossa hierarkiat saavat purkutuomion

Korjauspartnerien toimintaa kuvaa parhaiten juurikin sana partneri – kyseessä ei ole yhden miehen show, vaan asiat tehdään yhdessä ja yhteistyössä. Tämä näkyy muun muassa hierarkian puutteena. LVI-suunnittelijana ja energia-asiantuntijana työskentelevää Joni Marttila kiittää siitä, että toimitusjohtajan ovi on aina avoin ja hänelle saa jakaa omat ajatukset ja huolet. Yhtiön osakkaat toivovatkin, että asiat voidaan aiheesta riippumatta puhua auki vapaasti ja avoimesti. Arto pitää avointa kommunikaatiota hyvän työympäristön avaintekijänä:

“Huoneessani on ovi sitä varten, että siitä voi kävellä sisään mikäli haluaa tulla keskustelemaan. Ovet ovat siitä kivoja, että ne voi tarpeen mukaan laittaa kiinni, jos on pakko saada rauhaa, mutta muuten ne pysyvät auki kaikille.”

Hierarkioiden ja yritysrakenteiden luomisen sijaan Korjauspartnereilla pyritäänkin niiden aktiiviseen poistamiseen.

Työntekijä on kaiken keskiössä

Korjauspartnereilla on yhtiön perustamisesta lähtien ollut tärkeää rakentaa hyvinvoiva ja työstään nauttiva tiimi. Yhtiön perustajien mukaan tämä on ehdoton vaatimus asiantuntijaorganisaation menestyksen kannalta. Arto muotoilee asian seuraavasti:

“Kun työntekijällä on hyvä olla, hän tykkää tehdä töitä. Kun työntekijä tykkää työstään, hän suoriutuu tehtävistään paremmin. Tämä taasen johtaa tyytyväisiin asiakkaisiin ja kannattavaan liiketoimintaan.” 

Korjauspartnerit tarjoaakin työntekijöilleen muun muassa:

  • Mielenkiintoiset ja haastavat tehtävät ensimmäisestä päivästä alkaen
  • Mahdollisuuden kehittyä oman alan asiantuntijaksi
  • Kilpailukykyisen palkan
  • Ympärivuotisen matkavakuutuksen
  • Tapaturmavakuutuksen
  • Alan kattavimmat terveydenhuoltopalvelut

Hyvien työetujen lisäksi on tärkeää, että kaikilla työntekijöille on turvallinen työympäristö kehittyä. Tämä tarkoittaa, että uutta työntekijää ei heitetä yksin syvään päätyyn (esimerkiksi yhtiökokoukseen). Sen sijaan hänellä on aina kokenut kollega tukemassa ja auttamassa oppimisessa.

Henkilökohtainen kehitys ratkaisee

Dynaamisena ja nopeasti kehittyvänä yrityksenä Korjauspartnerit etsii joukkoonsa muutoskykyisiä uransa alussa olevia osaajia, jotka ovat valmiita kasvamaan yrityksen mukana. Koska yhtiön tavoitteena on kehittää alaa ja kokeilla uusia toimintamalleja, ei yhtiön ole mahdollista rekrytoida työntekijöitä, jotka ovat juurtuneet yksittäisiin tapoihin. 

Kysyttäessä aiheesta Joni Marttila kertoo, että häntä motivoi se, miten paljon vastuuta ja uudenlaisia tehtäviä uusikin työntekijä voi saada. Hän huomauttaa kontrastista, joka Korjauspartnereilla on alan isoihin yrityksiin, joissa on valitettavan normaalia, että uusi työntekijä jää “jumiin” yhteen työtehtävään. Tämä tekee työstä helposti monotonista ja epämotivoivaa. Samaa sanoo rakennesuunnittelijana työskentelevä Adrian Pesqueira. Hänen mielestään on upeaa nähdä oman työn jälki esimerkiksi työmailla vieraillessa – asia jota suurissa organisaatioissa ei pääse uutena työntekijänä tekemään. Lue lisää Jonin ja Adrianin kokemuksista täällä.

Joni ja Adrian kertovat nauttivansa Korjauspartnereiden tarjoamista laajoista kehittymismahdollisuuksista.

Koska Korjauspartnerit ovat nimensä mukaisesti partnereita, on jokaisella työntekijällä mahdollisuus päästä kehittämään itsensä lisäksi myös koko organisaatiota. Yhtiön kasvaessa on tavoitteena laajentaa toimintaa uusille toimialoille. Tämä tarkoittaa uusia tehtävänkuvia ja mahdollisuuksia niin nykyiselle kuin myös uusille työntekijöille. Koska Korjauspartnereillä vältetään jäykkiä organisaatiorakenteita, on jokaisella työntekijällä mahdollisuus vaikuttaa omaan asemaansa ja työtehtäviinsä oman oppimisen ja näyttöjen kautta.

Korjausparnerit etsivät nyt uusia osaajia. Katso tehtävien tarkemmat tiedot alta ja hae jo tänään!

Töihin Korjauspartnereille

Etsimme nyt joukkoomme Rakennusvalvojaa (LVI sekä rakennuspuolelle) Helsingin Vallilaan tai Turun Puutarhakadun toimistolle!

Etsimme nyt joukkoomme Rakennusinsinööriä Helsingin Vallilaan tai Turun Puutarhakadun toimistolle. Tehtävänkuvaasi kuuluu mm. korjausrakennuskohteiden rakennesuunnittelua ja valvontatehtäviä. Lisäksi teet erilaisia selvityksiä ja kartoituksia.

Etsimme nyt joukkoomme nuorempaa LVI-suunnittelijaa Helsingin Vallilaan tai Turun Puutarhakadun toimistolle. Sinun ei tarvitse olla alan ammattilainen, mutta sinulta tulisi löytyä suurta halua tulla sellaiseksi!

Korjauspartnerit etsii nyt telepainotteista Sähkösuunnittelijaa Helsingin Vallilaan tai Turun Puutarhakadun toimistolle! Työtehtäväsi koostuvat korjaus- ja täydennysrakennuskohteiden sähkösuunnittelusta CADS:lla.

Lisää Korjauspartnereista

Lue minkälaista työ Korjauspartnereilla on ja miten se eroaa muista korjausrakentamisen alan työnantajista.

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen