Valio Trainee: Usein kysytyt kysymykset

Tästä sivulta löydät lisätietoa Valio Trainee -ohjelmasta.

Kuka voi hakea ohjelmaan?

Haemme Valio Trainee –ohjelmaan loppuvaiheen yliopisto- tai ylemmän ammattikorkeakoulun opiskelijoita tai vastavalmistuneita. Jos omaat jo enemmän työkokemusta tai valmistumisesta on kulunut muutama vuosi (alle 5 vuotta), se ei ole este ohjelmaan pääsylle. Tehtävässä onnistuminen ei kuitenkaan edellytä pitkää työuraa, vaan kyseessä on ns. “entry level” -tehtävä, jossa tarkoituksena on kehittyä monipuolisesti vuoden aikana ja siirtyä kohti vaativampia tehtäviä vuoden kuluessa. 

Miten rekrytointiprosessi etenee?

Rekrytointiprosessimme etenee verkon välityksellä. Hakemuksia voi lähettää aikavälillä 6.5.-20.5. Hakemusten vastaanottamisen jälkeen kutsumme sopivat kandidaatit haastatteluun etäyhteydellä toukokuun loppupuolella. Käytämme myös psykologin kykytestausta ja soveltuvuusarviointia rekrytointiprosessin loppuvaiheessa. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille kesäkuun aikana. 

Millaisia paikkoja on auki?

Trainee-paikkoja on avoinna tänä vuonna yhteensä yhdeksän ja ne sijoittuvat laajasti eri toimintoihin. Tehtävänkuvaukset avoimista paikoista löydät täältä. 

Voinko hakea moneen Valio trainee-paikkaan?

Kyllä, voit hakea useaan trainee-paikkaan. Joskus hakijan osaaminen voi sopia moneen rooliin.  

Voiko trainee-jakson aikana tehdä lopputyön?

Mahdollisesti. Traineet ovat joko vastavalmistuneita tai vielä opintojaan viimeisteleviä opiskelijoita. Valiolla on kokemusta opinnäytetyön toimeksiannoista ja olemme avoimia uusille projekteille ja oppilaitosyhteistöille myös tulevaisuudessa. Opinnäytetyön tekeminen voi parhaimmillaan syventää traineen osaamista Valiolla ja antaa arvokasta tietoa myös Valiolle. 

Voiko trainee työskennellä etänä?

Osittain kyllä. Suuri osa Valion asiantuntijoista on työskennellyt korona-aikana pääsääntöisesti etänä ja monipaikkatyöskentelyä tullaan lisäämään myös jatkossa. Olennainen osa Trainee-ohjelmaa on kuitenkin verkostoituminen ja kohtaaminen muiden valiolaisten kanssa, joten säännöllinen työskentely omassa toimipisteessä (Helsingissä tai Lapinlahdella) kuuluu ohjelmaan.   

Millaista palkkaa ja henkilöstöetuja trainee-jaksolta saa?

Tehtävästä maksetaan kilpailukykyistä palkkaa, joka on Valio Trainee –ohjelmassa kaikille ohjelmaan osallistuville sama tehtävästä tai koulutuksesta riippumatta.  

Lisäksi Valio tarjoaa monipuolisia henkilöstöetuja. Valiolla hyvinvointisi työntekijänä on erityisen tärkeää, ja henkilöstöetuihin kuuluukin mm. Liikunta- ja kulttuurietu ja laajennettu työterveyshuolto. Saat säännöllisesti myös Valion uutuustuotteita.  Lounaasi voit nauttia Valion omissa henkilöstöravintoloissa, jotka tarjoavat monipuolisia ja herkullisia vaihtoehtoja – tietenkin Valion omista tuotteista.   

Millainen työsuhde traineella on?

Traineella on toistaiseksi voimassa oleva palkallinen työsuhde. Trainee-ohjelman jälkeen traineet sijoittuvat eri puolille organisaatiota asiantuntijatehtäviin. 

Mitä trainee-ohjelma pitää sisällään?

Työnkuva on monipuolinen ja riippuu traineepaikasta (tarkemmat kuvaukset linkistä) ja ohjelma sisältää perehdytyksen, koulutuksia, workshoppeja, mentorointia, opintomatkoja ja –vierailuita (koronatilanteen salliessa). Traineena pääset tutustumaan asiantuntijatehtävien lisäksi projekteihin sekä erilaisiin työtehtäviin esimerkiksi tuotannossa tai myynnissä, riippuen omasta taustakokemuksestasi ja taidoistasi.  

Ohjelma alkaa yhteisellä kick off –tapahtumalla, jonka jälkeen noin ohjelman puolessa välissä kokoonnutaan taas yhteen vaihtamaan ajatuksia ja tarkistamaan omia tavoitteita. Ohjelma huipentuu päätösseremoniaan, jolloin juhlitaan yhteistä vuotta, arvioidaan yhteistä matkaa ja suunnataan katseet tulevaan.  

Miten traineen oppimista tuetaan ja osaamista kehitetään?

Traineena kehittymistäsi ja kasvuasi tuetaan monella tavalla. Traineen rinnalla ammatillisena ja uraan liittyvänä tukena toimii henkilökohtainen mentor, joka on kokeneempi valiolainen. Tutor auttaa traineeporukkaa ryhmäytymään sekä tutustumaan työyhteisöön ja sen toimintatapoihin. Valiolla yhteistyö onkin yksi neljästä perusarvostamme.  

Pääsääntöisesti oppiminen ja kehittyminen Valiolla tapahtuvat työssä oppimisena, mutta koulutukset, workshopit ja valmennukset mahdollistavat syventymisen tiettyihin osaamisalueisiin. Valio Campus on osaamisen kehittämisen ohjelma, joka tarjoaa valmennusta ja koulutuksia kaikilla tehtävätasoilla ja erilaisiin kehitystarpeisiin. Osa Valio Campus-koulutuksista toteutetaan lähiopetuksena ja osa verkkokoulutuksina e-Campuksessa.

Valmiina hakemaan?

Mahtavaa! Tsekkaa Valion avoimet trainee-paikat ja jätä hakemus.

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset asiantuntijoiden rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen