Vinkkejä työnhakijalle

Miten ja millä työkaluilla kohti unelmien työpaikkaa?

Työnhaku ei juuri koskaan ole helppoa ja matkan varrella joutuu usein painimaan monimutkaistenkin ongelmien kanssa. Työnhaku on kuitenkin taito, jonka voi oppia ja jossa voi kehittyä, vaikka mestariksi asti. Mitä kaikkea onnistunut työnhaku sitten vaatii?

CV, hakemus, LinkedIn – oma työnhakijaprofiili kuntoon

Vaikka perinteisten työnhakudokumenttien kirjoittaminen voi joskus tuntua vanhanaikaiselta, nämä perusdokumentit vaaditaan edelleen lähes jokaisessa työnhakuprosessissa. Oman osaamisen muotoilu kiinnostavaan ja kaiken olennaisen esiintuovaan muotoon voi kuitenkin olla haastavaa. Erityisesti, kun CV:tä kirjoittaa ensimmäisen kerran tai hakemusta muotoilee ensimmäistä oman alan työpaikkaa varten, saattaa runosuoni olla ajoittain tukossa. Mitään maagista kikkailua näiden dokumenttien laatiminen ei kuitenkaan vaadi. Keräsimmekin muutaman perusohjeen ja vinkkivitosen oman työnhakijaprofiilin parantamiseen:

Tyhjän paperin kammo – miten rakentaa CV ilman oman alan työkokemusta?

Miten kirjoitan hyvän CV:n – erotu eduksesi työnhaussa

Rekrytoijan vinkit timanttisten hakudokumenttien kirjoittamiseen

LinkedIn -profiili ei ole vielä täysin syrjäyttänyt perinteistä CV:tä, mutta useissa tapauksissa palvelu toimii CV:n tukena työnhakuprosessissa. LinkedIn toimii myös hyvänä online -versiona CV:stäsi myös silloin, kun et aktiivisesti hae töitä.

4 vinkkiä huippuprofiiliin – näin loistat LinkedInissä

Headhunterin vinkit passiiviseen työnhakuun

Työhaastattelu – näytönpaikka molemmille osapuolille

Työhaastattelua ei pidä ajatella yksipuolisena kuulusteluna, vaan mahdollisuutena tutustua puolin ja toisin. Työnantajalle haastattelu on tapa testata työnhakijan sopivuutta tiettyyn tehtävään ja tiimiin, mutta myös hakija testaa samalla sopivuuttaan kyseiseen yritykseen. Hakijan vastuu usein unohtuu töitä hakiessa, mutta haastamalla haastattelijaa voit jättää itsestäsi motivoituneen ja aidosti kiinnostuneen kuvan ja samalla miettiä kriittisesti sopiiko kyseinen paikka juuri sinulle. Alta löydät lisää vinkkejä niin perinteisessä haastattelussa, kuin videohaastattelussakin onnistumiseen:

Näin selviät työhaastattelusta voittajana

Työhaastattelun 5 sudenkuoppaa

Vakuuta videolla – tuo parhaat puolesi esiin videohaastattelussa

Muut vinkit työnhakuun

Työnhaku on monimutkainen palapeli ja jokaisen retki haasteiden kautta voittoon on erilainen. Tässä vielä muutama vinkki matkalle kohti oman alan unelmien työpaikkaa!

Mitä työnhausta voi oppia ja miten se kehittää paremmaksi hakijaksi?

Kesätyö – taskurahaa vai aito mahdollisuus kehittyä?

Muista nämä töitä hakiessasi:

plus Created with Sketch.

Ole oma itsesi

Rehellisyys niin itselle kuin työnantajallekin kannattaa aina. Kaikki työpaikat eivät sovi kaikille. Itselleen sopivan työn ja työnantajan löytää vain olemalla rohkeasti oma itsensä.

plus Created with Sketch.

Ole aktiivinen

Päivitä LinkedIn -profiilisi säännöllisesti, kerro lähipiirillesi hakevasi töitä ja pidä silmäsi auki. Työpaikka voi joskus löytää sinut, vaikket sitä aktiivisesti etsisikään.

plus Created with Sketch.

Ole huolellinen

Identtisten hakemusten lähetteleminen kaikkialle harvoin tuottaa haluttua tulosta. Tutustu yritykseen, osoita mielenkiintosi konkreettisesti ja panosta jokaiseen hakuprosessiin.

Miten valmistautua työhaastatteluun, miten neuvotella palkasta ja mistä löydät parhaat työpaikat. Lataa ilmainen työnhaun oppaamme täältä!

Tutustu välittämiemme henkilöiden tarinoihin:

Nuorena Matias Merenmiestä kiinnosti opettaminen ja terveydenhoito sekä filosofia, mutta hän päätyi opiskelemaan Tampere...

Mitä tapahtuu, kun otetaan analyyttinen ja datan parissa viihtyvä tuotantotalouden opiskelija ja hänet laitetaan terveyd...

Stereotypiat istuvat tiukassa
Vanha stereotypia controllereista on nimensä mukainen: he ovat taloudellisten arvioiden p...

Etkö löytänyt etsimääsi? Kerro se meille!

Haluamme auttaa työnhakijoita monipuolisesti ja tarjota Sinulle parhaan mahdollisen tuen matkallasi kohti unelmien työpaikkaa. Jos tältä sivulta puuttui joku olennainen vinkki tai aihepiiri, joka askarruttaa, laita viestiä markkinointi@atalent.fi!