aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Skippaa pönötys ja muut muodollisuudet – Aktiassa töitä tehdään rennosti, mutta asiantuntevasti

07.12.2021 | Mikko Matikka | Lukuaika 6 min

Aktiassa pankki- ja finanssialan digitaaliset innovaatiot ovat liiketoiminnan ytimessä. Vaikka työt ovat vastuullisia ja vaativiakin, ei hyvästä fiiliksestä ja yhteishengestä ole tingitty. Juttelimme Junior Business Analyst Elina Uotilan ja Junior System Specialist Janne Mustosen kanssa siitä, mikä tekee heidän työstään kiinnostavaa ja miksi Aktialle kannattaa hakea kesätöihin.

Kertokaa hieman työnkuvastanne: Mitä kaikkea työpöydällenne mahtuu?

Elina: Monipuolisesti erilaisia asioita! Työskentelen Digital Solutions -tiimissä digikanavien kehitysprojekteissa: määrittelen prosesseja, dokumentoin kehitysvaiheita ja autan designereita kanavien käyttökokemuksen parantamisessa. Dataosaajana tehtäväni on löytää ja raportoida projekteille hyödyllistä tietoa. Toisinaan saatan myös toimia jonkun projektin scrum masterina tai suunnitella sisältöjä Aktian nettisivuille.

Janne: Työnkuvaani TechOps -tiimissä kuuluu Aktian järjestelmien ylläpitoa, sekä valvontaa. On myös ollut hienoa päästä mukaan tekemään uuden verkon asennustöitä uudistetuilla toimipisteillämme eri puolella Suomea.

Kuulostaa monipuoliselta! Oletteko päässeet vaikuttamaan omaan työnkuvaanne?

Elina: Meidän tiimissä riittää paljon erilaisia tehtäviä ja projekteja, joihin on ollut mahdollisuus osallistua omien kiinnostusten puitteissa. Olemalla aktiivinen pääsee vaikuttamaan tosi paljon siihen, mitä tekee.

Janne: Meiltä kysellään paljon, mitkä asiat kiinnostavat ja kehotetaan rohkeasti kertomaan omista kiinnostuksen kohteista. Itse olen päässyt tällä tavoin käsiksi kiinnostavien aiheiden äärelle.

Aloititte Aktiassa kesätyöntekijöinä. Millaista oli tulla taloon uutena tulokkaana?

Janne: Tietysti ensimmäiset päivät olivat jännittäviä. Tulin uutena tälle alalle, mutta kanssani samaan aikaan aloitti muita samassa tilanteessa olevia kesätyöntekijöitä. En kokenut missään vaiheessa olevani yksin, sillä tiimissä oli kokeneempia tekijöitä jeesaamassa ja opettamassa talon tavoille. Heidän kauttaan pääsin helposti tutustumaan myös muihin kollegoihin.

Elina: Oma tiimi tuli nopeasti tutuksi. Etätyöaikana tietenkin kesti normaalia kauemmin tutustua muihin ihmisiin. Itseäni auttoi se, että kanssani samaan aikaan aloitti toinenkin henkilö samoissa olosuhteissa. Oli mukavampaa perehtyä töihin ja Aktiaan yhdessä.

Teillä kesätyöntekijät järjestävät paljon erilaista yhteistä tekemistä. Millainen vaikutus sillä on ollut teidän viihtymiseen?

Elina: Työkavereiden kanssa tulee vietettyä paljon aikaa. Se, että heidät tuntee ja heidän kanssaan viihtyy, on minulle todella tärkeää. Yhteinen vapaa-ajan tekeminen on paras tapa luoda ja parantaa yhteishenkeä.

Janne: Uskon, että se tuo työyhteisöä yhteen. Erilaiset tapahtumat auttavat tutustumaan niihinkin kollegoihin, joita ei työpäivien aikana tule nähtyä.

Mikä on mielestänne parasta omassa työssänne juuri nyt?

Janne: Meillä IT-porukassa on mielestäni tosi hyvä meininki! Kaikki auttavat toisiaan ja yhteishenki on erinomainen. Koen myös omat työtehtäväni tosi mielenkiintoisiksi ja ne tukevat tietojenkäsittelyn opintojani hyvin.

Elina: Sama juttu: tiimi ja työkaverit ovat parhaita – työkavereita löytyy myös oman tiimin ulkopuolelta. Olen päässyt mukaan mukaan erilaisiin projekteihin ja työnkuvani vaihtelee todella paljon. Se on todella hyvä kombo opiskelutaustani, tuotantotalouden ja data-analytiikan, kanssa.

Mitä kaikkea olet oppinut Aktiassa?

Elina: Olen päässyt perehtymään pankki- ja finanssiliiketoimintaan todella syvällisesti. Toki olen myös oppinut paljon ohjelmistokehityksestä, Aktian IT-arkkitehtuurista sekä saanut parempaa teknistä ymmärrystä olemalla mukana digikehitysprojekteissa.

Janne: Tänä aikana olen päässyt syventämään omaa teknistä osaamistani vielä pidemmälle. Joskus oppiminen on vaatinut hieman omaa opiskelua, mutta se ei ole haitannut töiden tekoa. Olen myöskin saanut paremman käsityksen pankkialasta nimenomaan koulutukseni näkökulmasta.

Elina: Olemme voineet kasvaa opiskelijoista ammattilaisiksi ja oman alan asiantuntijoiksi. Projektien johtaminen ja “pehmeät” taidot ovat kehittyneet tänä aikana huomattavasti.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Nuo ovat kaikki todella tärkeitä taitoja työelämässä! Entä mikä on ollut paras hetki Aktiassa?

Janne: Paras hetki oli tietenkin se, että pääsi tänne töihin! Tässä on pikkuhiljaa tullut fiilis asiantuntijuudesta meidän järjestelmien kanssa, mikä on ollut tosi hienoa.

Elina: Onnistumisia on tullut paljon ja on ollut kiva saada kehuja kollegoilta – on mielestäni tärkeää, että niitä sanotaan ääneen. Osaamme myös pitää hauskaa työporukan kesken.

Mitä vinkkejä antaisitte Aktiaan kesätöihin pyrkiville?

Janne: Kesätöihin haetaan pelkällä CV:llä, mikä on mielestäni iso plussa. Mikäli kutsu tulee rekrytointitapahtumaan, luvassa on keskusteluja eri esimiesten kanssa. Sillä pääsee pitkälle, että on rehellinen oma itsensä ja pyrkii antamaan hyvän vaikutelman itsestään!

Elina: Sanon samaa eli CV kuntoon. Kun olet tapahtumassa oma itsesi, kaikki menee varmasti hyvin!

Aktiassa pääset osaksi alansa huippuasiantuntijoita vilisevää työyhteisöä, jossa töitä tehdään aidolla hyvällä mielellä ja yhdessä tekemisen meiningillä. Hae AktiaSummer -rekrytapahtumaan lähettämällä meille CV:si!

Hae kesätöihin Aktialle

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja