Referenssit

Älä luota vain meihin. Luota tyytyväisiin asiakkaisiimme.

Tyytyväisiä asiakkaitamme

  • houston-logo
  • supercell-atalent
  • virta-atalent
  • Ambronite-atalent
  • altia-atalent
  • nordea-atalent
  • wihuri-atalent
  • hartwall-atalent

Altia

aTalent managed to line up talented applicants with speed for both Estonia and Finland. The applicants in fact were so good that we hired 3 applicants instead of planned 2 positions.

Ardo Uudmäe, Sales Development Director Altia Plc
plus Created with Sketch.

Haaste

Altialla oli tarve kahdelle lahjakkaalle analyytikolle kasvattamaan Suomen ja Viron markkinoita sekä kokeneelle osaajaalle vaativaan Business Partnerin tehtävään.

plus Created with Sketch.

Ratkaisu

Analyytikon tehtävät täytettiin hyödyntäen suorarekrytointia, jolla on mahdollista tavoittaa aktiiviset työnhakijat. Business Partnerin tehtävä täytettiin tehohaulla, joka on loistava työkalu myös passiivisten työnhakijoiden tavoittamiseen.

Smartly.io

aTalentin kanssa hommat toimivat aina suoraviivaisesti ja helposti.

Julia Hämäläinen, Talent Lead, EMEA Smartly.io
plus Created with Sketch.

Haaste

Smartly.io:n huima kasvuvauhti nostaa uusien työntekijöiden vaatimustasoa jatkuvasti. Suurista hakijamääristä huolimatta oikeita kandeja ei aina löydy. aTalentin toimeksianto on ollut etsiä Smartlyn kulttuuriin sopivat ja pätevimmät osaajat vaativiin tehtäviin.

plus Created with Sketch.

Ratkaisu

aTalent on onnistunut löytämään Smartlylle useita uusia työntekijöitä hyödyntämällä suorarekrytointia erittäin tiukalla esikarsinnalla ja Smartlyn liiketoiminnan ja kulttuurin ymmärtämisellä.

Kamu Ltd

At Kamu we look for passionate and excellent people. aTalent has been instrumental to our growth.

Simon, CEO Kamu Ltd
plus Created with Sketch.

Haaste

Työntekijät syvästi erikoistuneita peliteknologian ja hakkeroinnin ammattilaisia, joiden tavoittaminen erittäin haastavaa. Johtoryhmä haluaa keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen ja rekrytointi vie liikaa aikaa.

plus Created with Sketch.

Ratkaisu

Olemme rekrytoineet Kamulle 4 vuoden aikana jo 16 uutta työntekijää. Tämä on vaatinut asiakkaan liiketoiminnan ja kulttuurin syvää tuntemusta ja erittäin joustavaa palveluprosessia. Vahva yhteistyömme Kamun kasvattamiseksi jatkuu edelleen.

4

Vuotta

yhteistyössä

16

Uutta

työntekijää

Korkia

aTalentin kautta olemme löytäneet useita nuoria osaajia, jotka ovat kasvaneet Korkiassa tietotyön automatisoinnin asiantuntijoiksi.

Tomi Torri, CDO Korkia
plus Created with Sketch.

Haaste

Projektiluontoinen liiketoimintaympäristö aiheuttaa vaihtelevuutta työn tarpeen määrässä ja vaatii joustavia resursseja.

plus Created with Sketch.

Ratkaisu

aTalentin henkilöstövuokrauspalvelut ovat joustava tapa tasata ruuhkia ja taata toimitusvarmuus. Tähän mennessä aTalentin kautta Korkialla on työllistänyt parikymmentä juniorkonsulttia.

Coding Factory

Painoarvo oli uuden oppimisessa ja kohtaamisissa tekemisen kautta, mikä vei pois liiallisen rekrytapahtumam tunnelman.

Laura Kiviluoma, People Operations Lead Houston Inc
plus Created with Sketch.

Haaste

Kilpailu parhaista ohjelmistokehittäjistä voimistuu entisestään ja yritysten on kyettävä erottautumaan toisistaan tavoitellessaan parhaita osaajia.

plus Created with Sketch.

Ratkaisu

Coding Factoryn tavoite on muuttaa tapa jolla ohjelmistokehittäjiä rekrytoidaan. Kyseessä on tapahtuma, jonka avulla vahvistat työnantajamielikuvaasi, tapaat potentiaalisia työntekijöitä ja saat mahdollisuuden rekrytoida heistä parhaat.

100

Tulevaisuuden

talenttia

10

Ohjemistoalan

yritystä

1

Järjettömät

jatkot

Nokia Experience

Tapahtuma sujui jopa paremmin kuin osasin odottaa!

Meri, Recruitment Coordinator Nokia
plus Created with Sketch.

Haaste

Vaikka Nokia on yksi maailman tunnetuimmista brändeistä, tulevien osaajien löytäminen ja sitouttaminen ei ole aina helppoa.

plus Created with Sketch.

Ratkaisu

Nokia Experience oli aTalentin ja Nokian yhdessä kehittämä tapahtumakonsepti, jonka tarkoituksena oli tutustuttaa tulevia tekniikan alan huippuja Nokian R&D yksikön toimintaan.

Miten onnistut nuorten ammattilaisten rekrytoinnissa? Lataa tutkimus Rekrytointi nuorten ammattilaisten silmin.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

Uutta blogissa

Miksi rekrytointiviestinnässä epäonnistutaan? Miten rekrytointointiviestinnässä voi onnistua? Tämä podcast vastaa näihin kysymyksiin.

Tässä #rekrycast podcastin jaksossa Jesse ja Outi keskustelevat siitä miksi yritykset epäonnistuvat rekrytointiviestinnässä ja miten siinä voi onnistua?

Patruunaliiketoimintayksikön vetäjä Aki Suvilahti ja tuotekehityspäällikkö Miikka Tamminen ovat molemmat päätyneet alunp...

Olli Toivanen halusi työn, jossa voisi yhdistää hänen molemmat koulutuksensa, poliittisen ja taloustieteellisen, ja kun ...

Ota yhteyttä

Jesse vastaa mielellään palveluitamme koskeviin kysymyksiisi.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

Palvelumme yrityksille

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen