aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Case study

Kaikki referenssit

HSL

HR-konsultointina toteutettu toimintasuunnitelma osaamisen kehittämiseen ja urapolkumallin jalkauttamiseen.

HSL vastaa koko Pääkaupunkiseudun bussi-, metro-, raitiovaunu-, lähijuna-, kaupunkipyörä- ja lauttaliikenteen palveluista.

Yhteistyön lähtötilanne ja haaste

Digitaaliset ratkaisut ovat HSL:n palvelutarjooman ytimessä ja siksi teknologia-asiantuntijoiden rekrytointi ja sitouttaminen pitkäaikaisiksi työntekijöiksi on organisaatiolle tärkeää. HSL kääntyi puoleemme kehittääkseen osaamisen johtamista Teknologia-tulosalueellaan, joka vastaa digitaalisten palveluiden kehittämisestä.

aTalentin ratkaisu

Yhteistyössä HSL:n kanssa HR-konsulttimme Anna kartoitti, mitkä olivat teknologiatiimin kriittisimmät osaamistarpeet. Samalla analysoitiin, millä tavoin eri roolit palvelisivat parhaiten Teknologia-tulosalueen tavoitteita – ja millaisia muutoksia toimenkuviin tulisi tehdä. Tämä mahdollisti myös urapolkuvaihtoehtojen kartoittamisen. Projektin aikana luotiin suositukset, miten esimerkiksi junior-osaajana HSL:lle saapuvalle IT-asiantuntijalle viestitään etenemismahdollisuuksista kohti syvempää asiantuntemusta vaativia tehtäviä.

Yhteistyön tulokset ja lisäarvo

Projekti kesti kaksi kuukautta ja lopputuloksena syntyi toimintasuunnitelma urapolkumallin käyttöönottoon. Sen avulla HSL pystyy tunnistamaan, mihin asioihin HR- ja Teknologiatiimien johdon täytyy jatkossa keskittyä, jotta suunnitelma jalkautetaan onnistuneesti. Projektin aikana tunnistettujen osaamistarpeiden pohjalta luotiin myös esimerkkiurapolkuja, joiden avulla HSL pystyy tulevaisuudessa toteuttamaan urajohtamista suunnitelmallisemmin ja näkyvämmin.

Toimintasuunnitelma pähkinänkuoressa

  • Esihenkilöille työkaluja osaamisen systemaattiseen johtamiseen
  • Suositukset urakehitysmahdollisuuksien näkyväksi tekemiseen organisaation sisällä sekä rekrymarkkinoinnissa
  • Suositukset sisäisen ja ulkoisen rekrytoinnin kehittämiseen

Olemme saaneet aTalentin HR-konsultoinnin avulla eväitä asiantuntijatyön kehittämiseen. Projektin aikana tunnistettiin keskeisiä elementtejä ja saatiin tiekartta, jonka avulla voimme kehittää osaamisen johtamista.

Eeva-Liisa Haaksluoto, HR-manager

Onko teillä tarvetta HR-konsultille?

Varaa ilmainen konsultaatiotapaaminen HR-konsulttimme kanssa. Kerro lyhyesti yrityksenne tarpeesta ja asiantuntijamme on sinuun pian yhteydessä sopiakseen Teams-tapaamisen

Olen työnhakija
Olen työnantaja