aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Huijausyhteydenotot aTalentin nimissä

01.02.2024 | aTalent | Lukuaika 2 min

Olemme tietoisia aTalentin nimissä tapahtuvista huijausviesteistä ja -puheluista. Olemme tapauksesta hyvin harmissamme ja ymmärrämme siitä aiheutuneen huolen. Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman ajantasaista tietoa huijausyritysten tunnistamista varten.

Jotta huijausyritykset olisi helpompi tunnistaa, olemme jakaneet kaikissa kanavissamme varoituksen ja esimerkkejä nimissämme tehdyistä huijausyrityksistä. Lisäksi olemme tehneet kyberturvallisuuskeskukseen ilmoituksen ja kehotamme kaikkia huijausyhteydenottoja saaneita tekemään samoin.

Yhteydenottoja on tehty pääasiassa WhatsAppissa, ja toistaiseksi valtaosa yhteydenotoista on tullut esimerkiksi +20-, +90-, +218-, +223-, ja +509-alkuisista numeroista. Rekrytoijamme käyttävät WhatsAppia vain ehdokkaan omasta toiveesta, eli emme lähtökohtaisesti ota ensimmäisen kerran yhteyttä sen kautta, ja aTalentin yhteydenotot tulevat aina suomalaisesta numerosta.

Jos yhteydenottaja ei ole tuttu mahdollisista aiemmista rekrytointikeskusteluista, suosittelemme olemaan tarkkana ja välttämään pidempien keskustelujen käymistä huijareiden kanssa. Henkilötietoja tai muita arkaluontoisia tietoja ei tietenkään kannata jakaa WhatsAppin välityksellä. Huijaukset voi ilmiantaa Block & Report (Estä ja raportoi) -toiminnolla.

Lisätietoja ilmiöstä, ja kuinka reagoida siihen, voit lukea täältä.

Haluamme kiittää kaikkia, jotka ovat tähän mennessä tuoneet huijausyhteydenottoja tietoomme. Mikäli et löydä etsimiisi kysymyksiin vastauksia, ethän epäröi ottaa meihin yhteyttä: info@atalent.fi.

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja