Miksi headhunterin viestipyyntöön kannattaa aina vastata KYLLÄ

08.03.2021 | Mikko Matikka | 5 min luettava

Linkedinin postilaatikkoosi ilmestyy viestipyyntö. Olet yllättynyt, mutta utelias, ja käyt lukemassa viestin. Viestin lähettäjä työskentelee rekrytoinnin tehtävissä ja tiedustelee kiinnostustasi heidän tai asiakkaan avointa työtehtävää kohtaan. Viihdyt nykyisessä työpaikassasi, etkä ole harkinnut työpaikan vaihtoa. Miksi siis jatkaa keskusteluja, kun kerran on jo hyvä työpaikka jossa viihtyy? Tässä muutama syy miksi.

1) Sparrailu uramahdollisuuksista voi avata sinulle uusia ajatuksia tulevaisuudesta

Milloin sinulle tulee tilaisuus keskustella jonkun ulkopuolisen asiantuntijan kanssa (ilmaiseksi) odotuksistasi ja tulevaisuuden urahaaveistasi? Monesti rekrytoinnin ammattilaisella on laaja näkemys siitä, millaisia erilaisia mahdollisuuksia osaamisellesi voisi markkinoilla olla ja näin ollen tuoda nykyiseen kuplaasi aivan uusia ulottuvuuksia.  Juttutuokio saattaa herättää uusia ajatuksia siitä, minne tahdot viedä uraasi ja mihin tahdot siinä panostaa. 

2) Keskustelu on ovi muihinkin tehtäviin

Toisinaan tarjottu tehtävänkuva ei matchaa omien odotusten kanssa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö osaamisellesi voisi olla käyttöä muunlaisissa projekteissa tulevaisuudessa tai esimerkiksi toisilla asiakkailla. Rekrytoinnin parissa työskentelevillä konsulteilla on tavanomaisesti lukuisia erilaisia asiakkaita ja rekrytointitoimeksiantoja, joiden tarpeet elävät jatkuvasti.

Kun olet avannut keskustelun rekrytoijan kanssa ja kertonut avoimesti omista vahvuuksistasi ja kiinnostuksen kohteistasi, on hänelle luontevampaa pitää sinut mielessä tulevia rekrytointeja silmällä pitäen. Joskus haut toteutetaan hiljaisena, jolloin rekrytointikonsultti käy ensisijaisesti läpi omia verkostojaan. Avoimen keskustelun kautta avaat oven myös eksklusiivisiin piilotyöpaikkoihin.

3) Oman markkina-arvon kilpailuttaminen

Keskustelu rekrytointikonsultin kanssa antaa sinulle loistavan mahdollisuuden ottaa selvää siitä, mikä on osaamisesi arvo, mitä sillä voi tehdä ja paljonko siitä maksetaan. Lisäksi saatat saada arvokasta tietoa siitä, mitä osaamispaletistasi puuttuu. Pelkkä kilpailuttamiskulma edellä ei kannata ryhtyä keskusteluun, mutta tämä kannattaa pitää mielessä. 

Miksi headhunterin soittopyyntöön kannattaa siis vastata kyllä? Koska sitä kautta pääset vaihtamaan ajatuksia työelämästä ammattilaisen kanssa, pääset osaksi rekrytoijan henkilökohtaista verkostoa, joka saattaa poikia unelmatyöpaikkasi tulevaisuudessa, samalla saaden hyvän käsityksen siitä, mikä oma arvosi työmarkkinoilla on. 

aTalentin Talent Research -tiimin jäsenet:

Miili Reponen

Recruitment Manager & Talent Research Specialist | IT
+358 50 475 4889
miili.reponen[ät]atalent.fi
LinkedIn

Miili työskentelee aTalentilla sekä rekrytoinnin että suorahaun tehtävissä. Työssään Miili on erikoistunut IT-alan rekrytointitoimeksiantoihin, mutta tältä rautaiselta ammattilaiselta onnistuu myös muidenkin alojen haastavammat rekrytoinnit. Parhaiten Miiliä kuvaa periksiantamattomuus ja rohkeus lähteä tekemään haastaviakin rekrytointiprofiileja. Miili osallistuu aktiivisesti myös Talent Research -tiimin kehitystyöhön ja luo työssään kestävää pohjaa tiimin tulevaisuuden muovautumiselle.  

Laura Heikkinen, aTalent Recruiting

Laura Heikkinen

Talent Research Specialist | IT
+358 50 578 0750
laura.heikkinen[ät]atalent.fi
LinkedIn

Laura on erikoistunut suorahaku -palveluiden tuottamiseen ja etsii päivittäin työkseen osaajia vaihteleville toimialoille. Laura on erikoistunut IT-alan rekrytoimeksiantoihin, mutta tutuksi ovat tulleet myös kaupallisten ja teknisen-alojen erilaiset roolit. Laura huolehtii, että asiakasyritykset löytävät parhaat osaajat ja hakijakokemus säilyy kiitettävänä kaikille hakijoille. Omassa työssään Lauralle on erityisen palkitsevaa auttaa ihmisiä suunnittelemaan omia urapolkujaan.

Minna Tiainen

Talent Research Specialist | Insinöörit
+358 50 365 4559
minna.tiainen[ät]atalent.fi
LinkedIn

Minna on Talent Research -tiimin uusin tulokas ja hän on erikoistunut työssään insinöörirekrytointeihin. Minnalla on vahva kokemus valmennus- ja konsultointimaailmasta, mikä tekee hänestä tulosorientoituneen, ihmisläheisen ja ratkaisukeskeisen Talent Research Specialistin.  Insinöörirekrytoinneissa Minnaa kiehtoo erityisesti työn monipuolisuus sekä itsensä haastaminen erilaisten toimeksiantojen parissa.

Milla Saari

Recruitment Manager & Talent Research Specialist | Insinöörit
+358 50 524 1998
milla.saari[ät]atalent.fi
LinkedIn

Milla on työskennellyt rekrytoinnin parissa vuodesta 2017 ja toimii aTalentilla nykyisin sekä rekrytoinnin että suorahaun tehtävissä. Työssään hän on erikoistunut insinöörirekrytointeihin ja onkin urallaan tehnyt rekrytointeja laidasta laitaan tekniikan eri toimialoille. Millan vahvuuksia työssään ovat nopeatempoisuus ja tavoitteellisuus. Millan mielestä parasta työssä on jatkuva uuden oppiminen sekä alati kehittyvien insinöörialojen tuoma merkityksellisyys.

Voit käydä tutustumassa tarkemmin aTalentin Talent Research Specialistin tehtävänkuvaan täällä

Uutta blogissa

Millainen on hyvä työhakemus? Miten työhakemus tulee aloittaa? Tässä blogissa jaamme 7 vinkkiä hyvään työhakemukseen.

risteilyalus avomerellä

Nykypäivän työelämässä on tyypillistä, että työpaikkaa vaihdetaan muutaman vuoden välein. Merenkulkualalla keittiöratkai...

Oletko tehnyt samalla alalla töitä jo yli viisi vuotta, kokeillut eri työnantajia ja eri tehtäviä, mutta et tunne alaasi...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset asiantuntijoiden rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen