aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Miksi headhunterin viestipyyntöön kannattaa aina vastata KYLLÄ

08.03.2021 | Mikko Matikka | Lukuaika 3 min

Linkedinin postilaatikkoosi ilmestyy viestipyyntö. Olet yllättynyt, mutta utelias, ja käyt lukemassa viestin. Viestin lähettäjä työskentelee rekrytoinnin tehtävissä ja tiedustelee kiinnostustasi heidän tai asiakkaan avointa työtehtävää kohtaan. Viihdyt nykyisessä työpaikassasi, etkä ole harkinnut työpaikan vaihtoa. Miksi siis jatkaa keskusteluja, kun kerran on jo hyvä työpaikka jossa viihtyy? Tässä muutama syy miksi.

1) Sparrailu uramahdollisuuksista voi avata sinulle uusia ajatuksia tulevaisuudesta

Milloin sinulle tulee tilaisuus keskustella jonkun ulkopuolisen asiantuntijan kanssa (ilmaiseksi) odotuksistasi ja tulevaisuuden urahaaveistasi? Monesti rekrytoinnin ammattilaisella on laaja näkemys siitä, millaisia erilaisia mahdollisuuksia osaamisellesi voisi markkinoilla olla ja näin ollen tuoda nykyiseen kuplaasi aivan uusia ulottuvuuksia. Juttutuokio saattaa herättää uusia ajatuksia siitä, minne tahdot viedä uraasi ja mihin tahdot siinä panostaa.

2) Keskustelu saattaa avata ovia muihin tehtäviin

Toisinaan tarjottu tehtävänkuva ei matchaa omien odotusten kanssa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö osaamisellesi voisi olla käyttöä muunlaisissa projekteissa tulevaisuudessa tai esimerkiksi toisilla asiakkailla. Rekrytoinnin parissa työskentelevillä konsulteilla on tavanomaisesti lukuisia erilaisia asiakkaita ja rekrytointitoimeksiantoja, joiden tarpeet elävät jatkuvasti.

Kun olet avannut keskustelun rekrytoijan kanssa ja kertonut avoimesti omista vahvuuksistasi ja kiinnostuksen kohteistasi, on hänelle luontevampaa pitää sinut mielessä tulevia rekrytointeja silmällä pitäen. Joskus haut toteutetaan hiljaisena, jolloin rekrytointikonsultti käy ensisijaisesti läpi omia verkostojaan. Avoimen keskustelun kautta avaat oven myös eksklusiivisiin piilotyöpaikkoihin.

3) Oman markkina-arvon kilpailuttaminen

Keskustelu rekrytointikonsultin kanssa antaa sinulle loistavan mahdollisuuden ottaa selvää siitä, mikä on osaamisesi arvo, mitä sillä voi tehdä ja paljonko siitä maksetaan. Lisäksi saatat saada arvokasta tietoa siitä, mitä osaamispaletistasi puuttuu. Pelkkä kilpailuttamiskulma edellä ei kannata ryhtyä keskusteluun, mutta tämä kannattaa pitää mielessä.

Miksi headhunterin soittopyyntöön kannattaa siis vastata kyllä? Koska sitä kautta pääset vaihtamaan ajatuksia työelämästä ammattilaisen kanssa, pääset osaksi rekrytoijan henkilökohtaista verkostoa, joka saattaa poikia unelmatyöpaikkasi tulevaisuudessa, samalla saaden hyvän käsityksen siitä, mikä oma arvosi työmarkkinoilla on.


Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja