aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Myynnin Team Lead Tomin menestyksen salaisuus

31.10.2022 | Sanni Myllylä | Lukuaika 4 min

Huiman urapolun itselleen luonut Tomi Paatsalo toimii Sales Team Leadina aTalentin myyntitiimissä. Hänen työnkuvaansa kuuluu oman asiakastyön lisäksi tiimiläisten tukeminen ja valmentaminen sekä aTalentin myynnin kehittäminen yhdessä myyntijohtajan kanssa. Lue tämän intohimoisen urheilijan ja äänikirjojen suurkuluttajan mietteitä urasta aTalentilla!

Nopean urakehityksen salaisuus

Puolitoista vuotta sitten aTalentille astellut Tomi aloitti uransa myyntitiimissä Account Managerina. Jo 10 kuukauden jälkeen Tomi eteni Sales Team Leadiksi ja nyt hänen vastuullaan on seitsemän hengen tiimin valmentaminen ja eteenpäin luotsaaminen.

“On super siistiä, että oman potentiaalin osoittamalla nopeakin uralla eteneminen on meillä mahdollista”, hehkuttaa Tomi.

Tomin aiempi työtausta on SaaS-yrityksen B2B-myynnistä, jonka kautta myynnin lainalaisuudet, asiakkuuksien hoitaminen ja asiantuntijamyynti olivat jo entuudestaan tuttuja. aTalentilla menestyksen avaimiksi Tomi nostaa määrätietoisuuden, pitkäjänteisyyden ja oppimisen nälän.

“Kun on valmis haastamaan omaa ajattelua, ottamaan nöyrästi tietoa vastaan itseä kokeneemmilta myyjiltä ja pitämään aktiviteettitasot korkealla, menestys on taattu”, Tomi kertaa.

Merkityksellisten asioiden äärellä

Tomin mielestä myynnin aTalentilla mielekkääksi tekee asiakassuhteiden luominen sekä projekteissa ja myyntiketjuissa mukana oleminen alusta loppuun asti. Yrityspäättäjien auttaminen ja heidän liiketoiminnan tarpeisiin vastaaminen tuntuukin hänestä erityisen merkitykselliseltä.

“Uuden työntekijän löytäminen voi olla hyvin bisneskriittinen asia yritykselle. Kun toimeksianto menee maaliin, saadaan onnelliseksi niin tehtävään valittu työnhakija kuin tuleva työnantajakin”, fiilistelee Tomi.

Vaikka tuloksen tekeminen ja muhkea palkkakuitti kivoja ovatkin, asiakkaiden auttamisen lisäksi eniten Tomia sykähdyttää yhdessä onnistuminen. Omien tiimiläisten saavutukset, joihin on päästy valmennuksen ja tiimien välisen yhteistyön avulla, tuntuvat vielä henkilökohtaisia tuloksia merkittävämmiltä ja motivoivat arjessa. Lämpimiä muistoja on syntynyt myös buukkipäivistä tiimin kanssa, jolloin yhteinen tsemppi motivoi ja luo hyvää fiilistä.

Töitä kaveriporukalla

Tomi kuvailee aTalentia kaveriporukaksi, jota yhdistää vahvat arvot ja halu onnistua. Työyhteisössä on leppoisa ja rento tunnelma, johon uusien on helppo solahtaa mukaan. Töitä kuitenkin tehdään tavoitteellisesti ja asiantuntijuudella.

“Yhtenä päivänä saatetaan tanssia työkaverien kanssa yhdessä Riikan kaduilla ja toisena laskea mäkeä Levillä, mutta työajalla paiskitaan kunnianhimoisesti hommia kohti yhteisiä tavoitteita”, nauraa Tomi.

Kiitosta aTalentille Tomi antaa myös joustavuudesta sekä avoimesta palautteenannon kulttuurista, joka auttaa sekä yksilöä että koko organisaatiota kehittymään.

Menestyksen avaimet myyntitiimissä

aTalentin myyntitiimissä erityistä Tomin mielestä on myyntivalmentamiseen panostaminen sekä hyvät työkalut menestykseen.

“Ei ole montaa paikkaa, jossa pääset näkemään ja oppimaan eri liiketoimista näin kokonaisvaltaisesti”, Tomi painottaa.

Myyntitiimissä menestyvät hänen mukaansa tavoitteelliset ja oppimishaluiset tyypit. Kyky omaksua rutiineja sekä halu kehittyä päivä päivältä paremmaksi vievät pitkälle. Loistaviin kokonaisansioihin onkin mahdollista päästä aktiivisella tekemisellä, kun asenne on oikea!

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja