aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Account Manageriksi aTalentille?

23.10.2019 | Linda Grönlund | Lukuaika 5 min
Account Managerin arki on täynnä asiakastapaamisia ja prospektointia. Mutta millaista on konsultativiinen myynti rekrytointifirmassa? Kysymyksiin, millaista Account Managerina arki on aTalentilla, vastaavat myyjämme Sanni Järvenpää ja Roope Paju. Molemmat heistä ovat suhteellisen tuoreita myyjiä aTalentin riveissä, etenkin Sanni, joka aloitti vasta kaksi kuukautta sitten. Roope on ollut AM:n roolissa reilun vuoden verran.

“Toimin aikaisemmin KY:n yrityssuhdevastaavana, jonka kautta tutustuin alunperin aTalentiin. Olin muun muassa mukana aTalentin järjestämillä excuilla, joista sain hyvän kuvan yrityksestä. Positiivisten kokemusten takia päätin hakea itsekin aTalentille”, Roope kertoo. Sannin aikaisempi tausta on matkailu-, tapahtuma- ja ravintola-alalta. “Halusin haastaa itseni ja keskittyä omien myyntitaitojeni kehittämiseen. Tähän aTalent tuntui sopivalta paikalta”, Sanni tiivistää.

Tule sellaisena kun olet

aTalent toimii rekrytointialalla, joten rekrytoimme asiakasyrityksellemme, IT:n, kaupallisen ja tekniikan aloille. “aTalentilla parasta ovat mielenkiintoiset kohtaamiset erilaisten asiakkaiden kanssa sekä uusien asioiden oppiminen eri toimialoista. Vaikka myyntiä ei haluaisikaan tehdä loppuelämäänsä, näin laajasta osaamisesta on varmasti hyötyä millä tahansa uralla”, Roope kertoo. “Asiakkaamme toimivat niin monipuolisesti eri aloilla, että pääsemme oppimaan laajasti eri asioista. Olemme aitiopaikalle kuulemassa uusista innovaatioista, etenkin sellaisista jotka kehittyvät vauhdilla”, Sanni jatkaa.

Myyntityö saattaa olla aluksi hidasta, sillä oman asiakasportfolion rakentaminen ei tapahdu yhdessä yössä. “Uuden aloittaminen vaatii usein aikaa, ja pitää olla valmis siihen, että kaikessa ei voi onnistua heti. Uskon, että etenkin täällä onnistuminen on usein kiinni omasta asenteesta”, Sanni kertoo. “Meillä on vahva tiimihenki omissa yksiköissämme ja teemme paljon töitä muiden myyjien kesken”, Roope täydentää. Ensimmäisiin tapaamisiin ei tarvitse mennä yksin. Tulitueksi saa ottaa esimiehen tai kokeneemman myyjän, joten alussa saa paljon palautetta, jonka avulla pääsee kehittämään itseään. “Minua on tuettu alussa paljon, eikä ole tullut missään vaiheessa sellainen olo, että olisi heitetty syvään päätyyn yksin räpiköimään.” Sanni kertoo. Joskus myyntiorganisaatioissa voi ilmetä paljon painostusta myyjien suuntaan, ja kaikkien oletetaan mahtuvan samaan muottiin, vaikka samat mallit eivä toimi kaikille.

aTalent toimii aina hakijalähtöisesti sekä laadukkaasti, mikä näkyy myös sisäisessä toiminnassamme. “Täällä pyritään oikeasti kehittämään toimialaa niin, että se on tasapuolinen kaikille osapuolille”, Roope kertoo. “Laaja kohderyhmätuntemus näkyy myös sisäisessä toiminnassa, sillä olemme erikoistuneet pitkälle. Pystymme tarvittaessa kommunikoimaan asiakkaalle rehellisesti, jos profiili on esimerkiksi kohderyhmämme ulottumattomissa. Tämä kertoo rehellisyydestä sekä läpinäkyvyydestä rekrytoinnissa”, Sanni lisää.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Mukaan monipuolisiin projekteihin

Account Managerin arki ei pyöri pelkästään prospektoinnin ja tarjousten lähettämisen ympärillä, vaan roolissa pääsee mukaan myös erilaisiin kehitysprojekteihin. “Opintoni suuntautuvat tietojärjestelmien puolelle, joten aTalentilla olen päässyt mukaan todella mielenkiintoisiin SalesOps- ja CRM-järjestelmäprojekteihin”, Roope kertoo. Kehitysprojekteihin pääsee mukaan jo pelkästään osoittamalla kiinnostusta, ja myös aikaisemmin hankittuja tietoja pääsee syventämään. “Järjestelmäprojektien ohella olen päässyt toteuttamaan myös hieman erilaista, hauskaa projektia, nimittäin pikkujouluja”, Roope kertoo. aTalentilla on perinteenä, että uudet työntekijät pääsevät järjestämään juhlat. Näin juhlista tulee aina erinäköiset, ja järjestäjät pääsevät tutustumaan muihin uusiin työntekijöihin oman tiimin ulkopuolelta. “Ryhmäytyminen ja uusiin työkavereihin tutustuminen kävi kätevästi pikkujouluprojektin välityksellä”, Roope lisää. Sannilla juhlien järjestäminen on vasta edessä, ja projektina taitaa myös olla pikkujoulut. “Yleisesti on ollut myös kiva huomata, kuinka hyvin on otettu vastaan ja kaikki ovat olleet samanhenkisiä. Työpaikallakin pystyy olemaan täysin oma itsensä.”

Meillä viihtyy itseohjautuva, rento ja sosiaalinen persoona, joka ei pelkää uusia haasteita. Jos olet kunnianhimoinen tiimityöskentelijä ja valmis tarttumaan haasteisiin, tutustu Account Managerin hakuun välilehdeltämme!

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja