aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Automaatiota aalloilla

15.04.2019 | Linda Grönlund | Lukuaika 4 min
SeaKing on markkinajohtaja omalla alallaan ja omaa yli 30 vuoden kokemuksen catering-järjestelmien suunnittelusta loistoristeilijöihin. Automaatioinsinööri Niko Pyörre ja sähköinsinööri Pekka Alanen työskentelevät SeaKingillä sähkötekniikan, verkkotekniikan ja automaatiotekniikan parissa. SeaKing toimii erittäin spesifillä alalla, joten miltä näyttää automaatioinsinöörin työ loistoristelijöiden catering-järjestelmien parissa?

“Vaikka toimimmekin hiukan erikoisemmalla alalla, SeaKingillä pääsee työskentelemään koulutusta vastaavien tehtävien parissa. Työskentelemme eri tekniikoiden, servereiden ja tietokantojen parissa, niin kuin missä tahansa muussa yrityksessä automaatioinsinööri työskentelisi. Sovelluskohde on kuitenkin meillä erilainen, sillä kyseessä on loistoristeilijät, mikä tekee työstä mielenkiintoista.” Pyörre kertoo. “Tällaisia projekteja ei kuitenkaan suoraan opiskella missään.” Alanen lisää.

Asiakasetu keulassa

“Tavallisen työpäivän” käsitettä ei tunneta tässä roolissa, sillä päivät vaihtelevat niin valtavasti. “Työpäiväämme liittyy usein ongelmanratkaisua ja testausta. Pyrimme aina parantamaan olemassa olevia järjestelmiä ja tuotteita, joten usein testaus on läsnä kaikessa työnteossa.” Alanen ja Pyörre kertovat. SeaKingillä projektit saattavat olla täysin uusia projekteja, joissa automaatioinsinööri on mukana alusta loppuun asti tai ne voivat olla retrofittejä eli jälkikäteisasennusta, jolloin projektit ovat usein hiukan lyhyempiä kuin täysin uudet projektit.

SeaKing on erittäin asiakaslähtöinen yritys, jossa asiakas tulee aina ensin. Vaikka asiakas on SeaKingillä aina etusijassa, ei siellä kuitenkaan unohdeta työntekijöitä, jotka viihtyvät yrityksessä hyvin. “Monilla on pitkiä uria täällä, minka seurauksena aina löytyy ydinosaajat, jotka tietävät projekteista tai alasta paljon” Pyörre mainitsee. SeaKing tarjoaa työntekijöilleen erittäin hyvät henkilökuntaedut ja pitää huolta työntekijöidensä viihtyvyydestä esimerkiksi järjestämällä kerran viikossa salibandya ja kaksi kertaa vuodessa virkistyspäiviä. “Usein virkistyspäiviimmekin liittyy laivat ja monella työntekijällä on myös meri lähellä sydäntä” Pyörre kertoo.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Liity miehistöön

Loistoristeilijöiden parissa työskentely edellyttää matkustamista automaatioinsinöörinkin roolissa, jolloin matkustuspäiviä kertyy noin 50-80 vuodessa. “Matkustamme loistoristeilijöille Karibialle asti, esimerkiksi jos jokin järjestelmä pitää asentaa tai sitä pitää huoltaa.” “Pekka oli juuri kolme viikkoa reissussa, ja minä olin mukana viikon ajan viimeistelemässä käyttöönottoa.”Pyörre kertoo. SeaKingillä pääsee työskentelemään monikulttuurisessa ympäristössä, sillä usein asentajat ovat Saksasta tai Puolasta, ja tämän lisäksi risteilyaluksen henkilökunta saattaa olla ympäri maailman. “Yleensä laivalle mennessä henkilökunnan vastaanotto on hyvä, mutta joskus tilanteesta riippuen voi olla varautuneempiakin, mutta kun hommat hoidetaan kuntoon, niin ollaan taas parhaita kavereita mikä on aina mukavaa.“ Pyörre kertoo.

Vahvasta kielitaidosta on paljon hyötyä SeaKingillä, sillä SeaKingin asiakkaita löytyy esimerkiksi Saksasta, Ranskasta ja Italiasta. Englannilla pärjää kuitenkin aina hyvin. “Tässä roolissa ja ylipäätäänsä SeaKingillä on oltava oma-aloitteinen, sillä matala organisaatiohierarkia mahdollistaa sen, että jokainen on tavallaan oman projektinsa päällikkö” Pyörre kertoo. Tämä mahdollistaa vapauden työntekoon, mutta tuo mukanaan myös vastuuta. “Oma-aloitteisuuden ja itseohjautuvuuden lisäksi on hyvä myös olla sosiaalinen, sillä se helpottaa työntekoa työmatkoilla, jonne usein saatetaan matkustaa yksin.” “Laivalla saattaa kuitenkin olla muita SeaKingläisiä eri rooleista tai muita tuttuja”Alanen lisää.

Jos omaat hyvät vuorovaikutustaidot, olet oma-aloitteinen ja innostut kansainvälisestä ympäristöstä, katso avoimet työpaikat välilehdeltämme ja tutustu aikaisempiin uratarinoihin SeaKingiltä.

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja