aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Ilari Roihuvuo – PERIaatteen mies

25.01.2018 | Mika Räsänen | Lukuaika 4 min
Ilari aloitti uransa PERI Suomella noin 13 vuotta sitten muottisuunnittelijan työtehtävissä ja tällä hetkellä hän toimii Etelä-Suomen myyntialueen aluejohtajan roolissa. Juttelimme Ilarin kanssa hieman hänen urapolustaan talossa ja siitä, millainen PERI Suomi on työnantajana.

Urapolku PERI:llä vei suunnitteluinsinööristä Etelä-Suomen aluejohtajaksi

Ilari valmistui 2002 rakennusinsinööriksi rakentamisen projektinhallinnan opinnoista. Hän aloitti perinteisesti uransa työskennellen isoilla työmailla pääkaupunkiseudulla työnjohtajana. 3 vuoden jälkeen siirtyminen työmaaolosuhteista siistiin sisätyöhön alkoi ajatuksena kiehtoa Ilaria ja hän sattui lehdessä näkemään PERI Suomen suunnitteluinsinöörin työpaikkailmoituksen ja pian hän olikin näyttöpäätteen äärellä suunnittelemassa erilaisiin rakennusalan-projekteihin muotteja.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Loppujen lopuksi hyppäys työmaalta muottisuunnittelun pariin ei ollut niin suuri kuin mitä aluksi ajatteli. Suunnittelutyö oli kuitenkin hyvin käytännönläheistä ja kokemuksesta työmailta oli apua suunnittelutyössä. Suunnitteluinsinöörin arkeen kuului myös työmaakäynnit ja vuorovaikutus eri sidosryhmien kanssa, joten työ ei ollut pelkästään yksin tietokoneen ääressä istumista. Suunnittelutehtävistä Ilari siirtyi jonkin ajan kuluttua markkinointi-insinööriksi, yhdistelmä jota ei kovin usein näekään työelämässä. Markkinoinnissa Ilari huomasi miten vahvasti myynti ja markkinointi olivat sidoksissa toisiinsa joten jonkin ajan kuluttua oli loogista, että hän siirtyi voimakkaammin asiakasrajapintaan ja myyntiprosessien pariin. Lopulta vähän reilu 3 vuotta sitten Ilari siirtyi myynti- ja markkinointijohtajaksi ja myöhemmin organisaation uudelleen järjestäytymisen myötä nykyiseen tehtävänkuvaan, Etelä-Suomen aluejohtajaksi.

aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

PERI on kreikkalainen etuliite, ja tarkoittaa vapaasti käännettynä “ympäri”. Muotit ympäröivät betonia – telineet ympäröivät rakennusta.

“Kun tulin taloon, täällä oli neljä myyjää ja nyt on jo 10 myyjää enemmän”

PERI Suomi on kasvanut vuosien varrella voimakkaasti. Ilarin aloittaessa 13 vuotta sitten suunnitteluinsinöörinä, työllisti yritys noin 20 henkilöä kun vuoden 2017 lopussa PERI Suomessa työntekijöitä oli jo noin 80. Ja kasvu jatkuu edelleen.

Vaihtuvuus talossa on ollut pientä. Monikaan ei ole lähtenyt, sillä PERI on pystynyt tarjoamaan työntekijöilleen kehittymismahdollisuuksia sekä erilaisia urapolkuja, kuten myös kävi Ilarin kohdalla. Hän on tasaiseen tahtiin saanut uusia haasteita sekä aktiivisesti kehittää omaa osaamistaan, joten mielenkiinto ja motivaatio ovat pysyneet korkealla. Suunnittelutyössä myös projektien erilaisuus ja monipuoliset mahdollisuudet suunnitella “muottien ulkopuolelta” tuovat hyvää vaihtelua arkeen.

Kansainvälinen suuryritys, joka on kuitenkin perheyritys

Vaikka PERI-yhtiöt kokonaisuudessaan on suurikokoinen, on kyseessä kuitenkin perheyritys, jossa pystytään päätöksiä tekemään nopeasti ja innovoimaan. Kannattavan liiketoiminnan lisäksi PERIn toimintaa ohjaavat myös pehmeämmät arvot. Heidän missionsa on tehdä rakentamisesta tehokkaampaa, nopeampaa ja turvallisempaa. “Parhaan palvelun tarjoaminen asiakkaille puskee meitä eteenpäin päivittäin.” Näiden PERIaatteiden takana jokaisen työntekijän pitäisi pystyä seisomaan. Asiakaslähtöisyys ja tuotteiden korkea laatu ovat asioita joihin heillä kiinnitetään huomiota. Rekrytoinneissa kiinnitetään huomiota rakennusteknisen taustan lisäksi myös vuorovaikutustaitoihin ja asiakasymmärrykseen, työtehtävästä riippumatta. PERI pyrkii löytämään ihmisiä joille asiakas on ensisijaisessa asemassa. Asiakkaan kuunteleminen ja tarpeiden ymmärtäminen ovat äärimmäisen tärkeitä ominaisuuksia.

Ilari vinkkasi kolme ominaisuutta, joista on erityisen paljon apua suunnitteluinsinöörin työssä:

  1. Tunnollisuus. Tunnollisuus on tärkeätä tässä työssä, sen minkä aloittaa niin tekee kunnolla loppuun asti.
  2. Kuuntelutaito. On tärkeätä osata todella kuunnella asiakasta, hänen tarpeitaan ja ymmärtää asiakkaan näkökulmasta mitä halutaan ja mitä projektissa tarvitaan.
  3. Yhteistyökyky. Suunnittelijat työskentelevät monien eri sidosryhmien kanssa, joten hyvät vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidot myös korostuvat työssä.

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja