aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Jenni Tontti ratkoo asiakkaidensa rekrytointihaasteita

18.05.2021 | Mikko Matikka | Lukuaika 4 min

Lapsena Jennin tulevaisuuden ammatiksi povattiin uraa joko pappina tai poliitikkona, koska hän puhui niin paljon. Toisin kuitenkin kävi, mutta puhujan lahjojaan Jenni on työelämässä päässyt hyödyntämään yllin kyllin.

Jenni aloitti uransa sosiaalipsykologian maisteriopintojen aikana strategisen brändikonsultoinnin parissa. Kun tiimiin lähdettiin rekrytoimaan lisää henkilöitä, oli Jenni mukana käymässä läpi hakemuksia, sekä haastattelemassa hakijoita. Hän huomasi nauttivansa rekrytoinnin ihmisläheisestä luonteesta ja uusien tiimiläisten etsimisestä.

Nyt Jenni työskentelee aTalentilla Senior Recruitment Managerina. Hän kertoo tässä jutussa kokemuksistaan rekrytointikonsultoinnin maailmassa.

Mikä on parasta konsultoinnissa?

“Konsultoinnissa parasta on erilaisten asiakkaiden kanssa työskentely ja projektien monipuolisuus. Pääsee oppimaan hurjan paljon erilaisista yrityksistä, toimialoista ja työntekijäprofiileista. Jokainen case on erilainen, eikä tylsyys pääse iskemään.

Asiakkaiden kanssa keskusteleminen on minulle tosi luontevaa. Kun tyytyväiset asiakkaat palaavat ja rekrytointiyhteistyöstä muodostuu pitkäaikainen asiakassuhde, huomaa todella onnistuneensa ja oman työn merkityksen näkee konkreettisesti.”

Millaisia asiakkaita työssäsi kohtaat?

“Asiakkaita on ihan laidasta laitaan isoista pörssiyrityksistä kovan kasvun start-uppeihin kaikenlaisilta toimialoilta. Olen päässyt palvelemaan rekrytointi- ja toimialaosaamisen konsulttina tosi erilaisten asiakkaiden tarpeita.

Minulle työn merkityksellisyys tulee juuri siitä, että pystyn täyttämään monenlaisten asiakkaiden tarpeet ja yhteistyö onnistuu eri ihmisten kanssa. Myös se, että saan keskustella monenlaisten hakijoiden kanssa ja pystyn auttamaan eri vaiheissa uraa olevia ammattilaisia eteenpäin, on yhtä tärkeää.”

Miten päädyit töihin aTalentille?

“Kun aloin miettiä seuraavaa askelta uralleni valmistumisen jälkeen, useampi opiskeluaikaisista ystävistä työskenteli rekrytointitehtävissä. Halusin kuitenkin edelleen jatkaa konsulttina, joten jo alalla työskenteleviltä kavereilta ja tutuilta oli helppo kysellä lisää siitä, millaista rekrytoinnin konsultointi olisi ja missä yrityksissä sitä voisi työkseen tehdä.

Sattumalta juuri silloin aTalentille etsittiin Recruitment Manageria, ja kaveri vinkkasi minut mukaan rekrytointiprosessiin.”

Mikä saa sinut viihtymään aTalentilla?

“Kaikki perinteiset kliseet hyvästä työyhteisöstä: paras porukka ja meininki! Nyt etätyöaikana on ollut iso ikävä sitä fiilistä, mikä on töissä työkavereiden kanssa. Viihdyn konsultoinnin parissa, koska pystyn auttamaan asiakkaita ja työ on vaihtelevaa.

Asiakastyön lisäksi olen saanut vastuuta uusien tiimiläisten perehdytyksestä ja päässyt osallistumaan liiketoiminnan kehittämiseen. Lisäksi näen itselleni mahdollisuuksia kehittyä myös tulevaisuudessa aTalentilla.”

Millaisia työkavereita toivoisit tiimiin lisää?

“Aktiivisia, meneviä ja sosiaalisia tiimipelaajia. Tärkeintä Recruitment Managerina on, että haluaa keskustella asiakkaiden kanssa ja on kiinnostunut ymmärtämään heidän liiketoimintaansa. Pitää olla myös uskallusta haastaa ja myydä ajatuksia, jotta onnistuu tarjoamaan asiakkaalle fiksuja ratkaisuja.”

Tunnistitko itsesi Jennin kuvailuista? Kenties rekrytoijan eli “ärrän” rooli aTalentilla on juuri sinulle seuraava sopiva askel?

Hae Recruitment Manageriksi

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja