aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Liiketoiminnan konsultoinnista rekrytointiin

18.05.2021 | Mikko Matikka | Lukuaika 4 min

aTalentin rekrytoija Jenni Tontti aloitti konsultointiuransa sosiaalipsykologian maisteriopintojen aikana strategisen brändikonsultoinnin parissa. Kun sen aikaiseen tiimiin lähdettiin rekrytoimaan lisää henkilöitä, Jenni oli mukana käymässä läpi hakemuksia sekä haastattelemassa hakijoita. Hän huomasi nauttivansa rekrytoinnista, sen ihmisläheisestä luonteesta sekä uusien tiimiläisten etsimisestä eli työtehtävään vaadittavien ominaisuuksien ja taitojen löytämisestä.

Nyt Jenni työskentelee aTalentilla Senior Recruitment Managerina ja rekrytoinnin Team Leadina. Tässä jutussa hän kertoo kokemuksistaan rekrytointikonsultoinnin tehtävissä.

Mikä on parasta konsultoinnissa?

“Konsultoinnissa parasta on erilaisten asiakkaiden kanssa työskentely sekä työn projektiluonteisuus ja monipuolisuus. Pääsee oppimaan paljon erilaisista yrityksistä, toimialoista ja työntekijäprofiileista. Jokainen case on erilainen, joten aina pääsee kehittämään myös omaa osaamistaan.Asiakkaiden kanssa keskusteleminen on minulle tosi luontevaa. Kun tyytyväiset asiakkaat palaavat ja rekrytointiyhteistyöstä muodostuu pitkäaikainen asiakassuhde, huomaa todella onnistuneensa ja oman työn merkityksen näkee konkreettisesti.”

Millaisia asiakkaita työssäsi kohtaat?

“Asiakkaita on laidasta laitaan isoista pörssiyrityksistä kovan kasvun startuppeihin eri toimialoilta. Pääasiassa työskentelen kaupallisen alan rekrytointien parissa, mutta myös IT- ja insinöörialojen rekrytoinnit ovat tulleet tutuiksi. Olen siis päässyt työskentelemään rekrytointi- ja toimialaosaamisen konsulttina tosi erilaisten asiakkaiden kanssa ja usein pääsen keskustelemaan esimerkiksi yritysten HR:n, rekrytoivien esihenkilöiden tai myös toimitusjohtajien kanssa.Minulle työn merkityksellisyys tulee juuri siitä, että pystyn täyttämään monenlaisten asiakkaiden liiketoiminnan tarpeet ja pääsen tekemään yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa. Myös se, että saa keskustella eri alojen hakijoiden kanssa ja pystyy auttamaan eri vaiheissa uraa olevia ammattilaisia eteenpäin, on minulle tärkeää.”

Miten päädyit töihin aTalentille?

“Kun aloin miettiä seuraavaa askelta uralleni, useampi opiskeluaikaisista ystävistä työskenteli rekrytointitehtävissä. Halusin kuitenkin edelleen jatkaa konsulttina, joten jo alalla työskenteleviltä kavereilta ja tutuilta oli helppo kysellä lisää, millaista rekrytoinnin konsultointi olisi ja missä yrityksissä sitä voisi työkseen tehdä.Samaan aikaan aTalentille etsittiin Recruitment Manageria ja kaveri vinkkasi minut mukaan rekryprosessiin.”

Mikä saa sinut viihtymään aTalentilla?

“Kaikki perinteiset kliseet hyvästä työyhteisöstä: paras porukka ja meininki! Etätyöaikana on ollut iso ikävä sitä fiilistä, mikä on töissä työkavereiden kanssa. Viihdyn konsultoinnin parissa, koska pystyn auttamaan asiakkaita ja työ on vaihtelevaa.Asiakastyön lisäksi olen saanut vastuuta Team Lead -roolissa, uusien tiimiläisten perehdytyksestä ja päässyt osallistumaan liiketoiminnan kehittämiseen. Lisäksi näen myös mahdollisuuksia kehittyä tulevaisuudessa aTalentilla.”

Millaisia työkavereita toivoisit tiimiin lisää?

“Aktiivisia, liiketoimintalähtöisiä ja sosiaalisia tiimipelaajia. Tärkeintä Recruitment Managerina on, että haluaa keskustella asiakkaiden kanssa ja on kiinnostunut ymmärtämään heidän liiketoimintaansa. Pitää olla myös uskallusta haastaa ja myydä ajatuksia, jotta onnistuu tarjoamaan asiakkaalle oikeanlaisia ratkaisuja eri tilanteisiin.”

Tunnistitko itsesi Jennin kuvailuista? Kiinnostuitko rekrytoijan työstä aTalentilla? Katso alta, onko meillä tällä hetkellä avoimia paikkoja tai jätä avoin hakemus!

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja