aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Kesä töissä – virallinen Bucket list jokaiselle kesätyöläiselle!

26.06.2019 | Mika Räsänen | Lukuaika 5 min

Jokaisen opiskelijan ja osa-aikaisesti työskentelevän unelma – täysipäiväinen kesäduuni! Mutta mitenkäs se kesäloma? Kun ainoa kokemus aurinkorannoista ja mansikkapelloista muodostuu lähinnä lomailevien kavereiden Instagramin kautta, saattaa tuntua, että koko kesä menee itseltä ohi. Työpäivästä huolimatta vapaita tunteja on kuitenkin viikossa jopa 130,5, joten lomailulle jää runsaasti aikaa! Kun hyödynnät illat ja viikonloput tehokkaasti ja olet aina valmiina hyppäämään kesärientoihin vapaan hetken osuessa kohdalle, et loppupeleissä menetä paljoakaan. Tsekkaa vinkit ja ota kaikki irti kesästä, duunista huolimatta! ?

Kesän parhaat palat + työpäivä = onnistuu!

Vaikka kellokortti pysyisikin kaulassa kesäkuukausina, voit yhdistää monet kesän parhaista paloista työpäivän lomaan. Tässä muutama vinkki kesän työpäiviin:

 1. Kesällä jos koskaan kannattaa kaivella sisäinen aamuihmisesi esiin. Kun saavut työpaikalle niin aikaisin, kuin vain se työsopparin puitteissa on mahdollista, pääset myös lähtemään ajoissa ja tehotunteja on jäljellä vielä runsaasti. Lomailevat kaverisi ovat todennäköisesti vasta lopetelleet aamupalansa ja valmistautuneet päivän haasteisiin, kun itse olet jo tehnyt kokonaisen työpäivän
 2. Vietä lounastunti ja tauot ulkona. Saat ilon irti keskipäivän parhaista aurinkotunneista, mutta pääset takaisin ilmastoinnin hellään huomaan ennen palamista tai ylikuumentumista. Varaa tauoille myös esimerkiksi mansikoita tai jäätelöä evääksi, niin kesäfiilis on taattu.
 3. Pyöräile töihin ja ehdota pomolle kävelypalaveria. Kun päivän liikunnat suoritetaan rutiinien ohessa, ei työpäivän jälkeen tarvitse enää raahautua erikseen treenaamaan

Ilo irti viikonlopuista

Viikonloput ovat kesätyöläisen kulta-aikaa. Ympäri Suomea järjestetään rientoja koko kesän, ja huolellisella valmistautumisella et jää parhaista kemuista paitsi.

 1. Onko työpaikallasi saldotunnit käytössä tai etätyömahdollisuus? Hyvä kikka on joko tehdä pitkää päivää alkuviikosta ja karata perjantaina kesälaitumille ajoissa tai tehdä loppuviikko etänä töitä vaikka mökiltä käsin
 2. Jos sinulla on muutamia lomapäiviä, ripottele nämä perjantaille ja maanantaille. Useampi pitkä viikonloppu ja toisaalta lyhyempi työviikko mahdollistavat erilaiset pikkureissut kauemmaskin, ja lisäksi saat jaettua lomapätkiä useampaan hetkeen yhden viikon loman sijasta
 3. Suunnittele, mutta muista jättää aikaa myös extempore -mahdollisuuksille. Joitain asioita on hyvä suunnitella etukäteen, kuten isomman porukan mökkireissut ja festarit, mutta kesänsä suunnittelee myös helposti liian täyteen. Jätä tilaa myös seikkailemiselle ja yllätysohjelmalle!


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Kesätyöläisellä ei ole aikaa hukattavaksi – varaudu siis kaikkeen

Kun hyviä kesätunteja on lähes puolet vähemmän kuin lomailijoilla, kannattaa ajankäyttö suunnitella niin optimaaliseksi kuin mahdollista. Tässä muutama vinkki kiireiselle iltalomailijalle:

 1. Aina vaihtopaita + deodorantti mukana – olet valmis iltalomailun haasteisiin heti työpäivän jälkeen. Lämpiminä päivinä kannattaa varata myös shortsit, jotta koko iltaa ei tarvitse hikoilla työvaatteissa
 2. Muista nesteytys – afterit loppuvat lyhyeen, jos nesteytyksestä ei huolehdi jo ajoissa päivällä (vaihda siis kahvi veteen hyvissä ajoin jo työpäivän aikana)
 3. Power bank on kesäseikkailijan paras ystävä. Kesällä suurin osa ajasta kuluu ulkona. Vara-akun avulla varmistat, ettei virta lopu kesken tiukassakaan paikassa
 4. Piknik tiedossa työpäivän jälkeen? Käy ostamassa jo edellisenä päivänä mahdolliset kylmässä säilytettävät juomat ja ruoat ja jemmaa ne eväidesi kanssa toimiston jääkaappiin (vähimmällä sanomisella pääsee, kun jemmaa kaiken kangaskassiin katseilta piiloon)
 5. Eskaloitumisvaara keskellä viikkoa? Riittävä vedenjuonti, kotiin varattu kunnon iltapala ja jo etukäteen määritelty kotiintuloaika pelastavat epätoivotuilta olotiloilta seuraavana päivänä – etkä missaa mitään! Jos kuitenkin hutera olo epäilyttää, toimiston jääkaappiin voi myös jemmata valmiiksi kylmän limun ja suklaapatukan odottamaan!

Tässä muutamia vinkkejä kesällä puurtavien arkeen. Mahtavaa ja hauskaa kesää kaikille, olitpa sitten lomalla tai töiden touhussa!

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja