aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Kuukauden talentti – Samin sukellus syvään päätyyn

04.07.2017 | Mika Räsänen | Lukuaika 4 min
Kun katsoo kymmenen vuotta taaksepäin, niin ei olisi silloinen Sami Mokki uskonut päätyvänsä kauppakorkeakoulun kautta kovaa kasvua tekevään startuppiin. Ainakaan omaa nimikettään hän ei olisi arvannut: Customer Happiness Specialist. Nimikkeillä ei tosin Ambroniten toimistolla kovin suurta merkitystä ole, sillä kaikesta välittyy aito yhdessä tekemisen meininki, eikä kukaan tuijota tehtävänkuviaan, kun pitää inventoida varastoa tai vastata asiakaspalautteeseen. Tärkeintä on, että hommat etenevät ja matka taittuu.

Sami aloitti Ambroniten porukassa pari kuukautta sitten. Hän oli sitä ennen ehtinyt työskennellä muun muassa myyntikoordinaattorina ja myyntiassistenttina. Osaan aiemmista duuneistaan hän oli Ambroniten tavoin löytänyt tiensä aTalentin kautta. Samin urapolku näyttää ensisilmäykseltä hajanaiselta kokonaisuudelta, jossa elämän tärkeimmät asiat löytyneet reissun päältä reppu selässä. Hän kertookin, etteivät yliopisto-opinnot olleet nuorempana päällimmäisenä mielessä, vaan kiinnostus niitä kohtaan heräsi, kun häntä alkoivat kiinnostaa monipuolisemmat työmahdollisuudet. Matkoilta mukaan tarttui kuitenkin iso kasa itsetuntemusta ja avarakatseinen arvomaailma. Tämä alkoi heijastua yhä enemmän myös ammatillisiin haaveisiin, sillä työn ja työnantajan arvomaailman tulisi resonoida mahdollisimman hyvin omien arvojen kanssa. Tähän toiveeseen Ambronite vastasi.

Pienen yrityksen plussana Sami pitää ehdottomasti sitä, että heti pääsee tekemään ja upottamaan kätensä saveen. Jo työpaikkailmoituksessa varoiteltiin siitä, että pitää olla sitten valmis täyteen vauhtiin heti alusta alkaen, mikä on Samille ollut vain positiivista, sillä tekemällä sitä oppii parhaiten. Virheitä sattuu, mutta niinhän tekevälle kuuluukin. Tärkeintä ei ole tuijottaa virheitä, vaan sitä, mitä niistä voi ja pitää oppia. Tätä jyrkkää oppimiskäyrää ovat Ambroniten kollegat auttaneet kiipeämään. Äärimmäisen matala ja mukava organisaatio on myös taannut sen, ettei mikään ”businesspäätös” ole jäänyt motiiveiltaan tai sisällöltään hämäräksi, vaan kaikki on läpinäkyvää ja kaikki tietävät, missä ja minne mennään. Tästä on pystynyt ammentamaan valtavasti merkitystä omalle työpanokselleen. Oma kädenjälki näkyy.

”Tässä pääsee näkemään niin paljon, että kyllä uskon, että itsekin laitan firmaa pystyyn tulevaisuudessa. Tosin tästä meiningistä aion nauttia vielä pitkään.”

Uuden oppiminen on ollut kantava teema Samin elämässä tähän asti – niin työpaikalla kuin sen ulkopuolellakin. Hän vinkkaakin kaikille työnhakijoille, että aina kannattaa keskittyä siihen, mitä haluaa oppia ja mitä on jo oppinut: ”Kaikista duuneista ja jopa harrastuksista voi oppia jotain. Pitää vain osata tuoda sitä omaa osaamista esille.” Ambronitelle kannattaa siis hakea, jos on valmis pistämään itsensä likoon. Yksin sitä ei kuitenkaan tarvitse tehdä, sillä Samin mukaan vastaavaa kannustamista ja yhdessä tekemisen meininkiä hän ei ole aiemmin kokenut.

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja