aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Merten kuningas takuuvarmasti

07.01.2019 | Linda Grönlund | Lukuaika 4 min
Eero Ahlqvist työskentelee SeaKingilla takuuinsinöörinä. SeaKing on markkinajohtaja omalla alallaan ja omaa yli 30 vuoden kokemuksen catering-järjestelmien suunnittelusta loistoristeilijöihin. Erilaiset catering- järjestelmät tuovat mukanaan valtavan vastuun tuotteiden toimivuuden takaamiseksi, jonka takia takuuinsinöörin tehtävä on erittäin merkityksellinen osa projektia.

Eero Ahlqvistin tehtäviin kuuluu takuiden käsittely niiden aiheellisuudesta myöntämiseen. Uuden kaupan syntyessä takuupuolen insinööri nimetään hoitamaan teknistä dokumentaatiota. Takuupuolen teknikko on mukana projektissa alusta loppuun. Laivan luovutuksen jälkeen catering-järjestelmien vetovastuu siirtyy projektipäälliköltä takuuinsinöörille koko takuuajaksi, joka arvioi takuiden aiheellisuuden järjestelmien rikkoontuessa tai vioittuessa.

Ahlqvist ei päätynyt takuuinsinöörin pestiin perinteisin keinoin, lähettämällä hakudomentteja ja odottamalla kutsua haastatteluun, vaan hänet kontaktointiin alunperin toiseen tehtävään headhuntterin toimesta.Tämä tehtävä ei kuitenkaan sopinut hänelle useiden viikkojen yhtenäisen matkustamisen vuoksi. Ahlqvistille löytyi kuitenkin sopiva rooli vähemmillä matkustuspäivillä takuuinsinöörin tehtävistä jo heti kättelyssä.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Keula kohti uusia haasteita

Seakingin palvelussa viihdytään pitkään ja yritys panostaa työntekijöihinsä muun muuassa järjestämällä jatkokoulutusta osaajilleen. Ahlqvistillekin ollaan jo suunniteltu jatkokoulutusta kylmäjärjestelmien parissa. ”Minulla on putkimiehen taustaa ja olen aikaisemmin tehnyt kylmäjärjestelmien kanssa hommia ja tarkoituksena on kouluttautua kylmätekniikan spesialistiksi tukemaan takuuhommia kylmäjärjestelmistä. SeaKing tukee työntekijöidensä kehittämistä, tämäkin on ihan ammattitutkinto, samanlaisia tapauksia olen kuullut muillakin olevan.” Ahlqvist kertoo

SeaKing toimii erittäin mielenkiintoisella alalla suunnitellessaan Catering-järjestelmiä loistoristeilijöihin ympäri maailmaa. “Tässä tehtävässä saa olla laajasti yhteyksissä ihmisiin ympäri pallon.Tällä hetkellä projektini keskittyvät Ranskaan. Yleensä jokaisella tiimin jäsenellä on oma varustamo, jonka laivat voivat olla esim Turussa tai Singaporessa. Tällä hetkellä hoidan hommia ranskalaiselle varustamolle. Tiimi tekee myös muiden kuin omien varustamoiden töitä tarvittaessa “ Ahlqvist jatkaa.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Osaava miehistö

Catering-järjestelmät laivoissa ovat erittäin mielenkiintoisia, sillä ne tuovat mukanaan paljon lisähaasteita.“Ala on erittäin säännelty ja tuotteiden täytyy toimia kaikissa olosuhteissa, mikä tuo mukanaan haastetta” Ahlqvist kuvailee. Työtehtävät vaativat pitkäjänteisyyttä, tarkkaavaisuutta ja hyviä vuorovaikutustaitoja. “Pitää olla kyky tehdä töitä itsenäisesti, mutta myös sujuvasti muiden tahojen ja kansallisuuksien kanssa” Ahlqvist toteaa.

“Olen työskennellyt SeaKingillä vasta lyhyen aikaa, mutta kaikki ovat ottaneet hyvin vastaan ja olen saanut paljon hyödyllisiä neuvoja. “Ahlqvist kertoo. Monien vuosien kokemus näkyy suurena määränä hiljaista tietoa, jota pyritään hyödyntämään aina kun mahdollista. “SeaKingillä on erittäin matala hierarkia, joten kynnystä kysyä neuvoa ei synny, ja on helppoa esittää kysymyksiä tiimienkin välillä.” Ahlqvist jatkaa.

Seaking etsii nyt uutta takuuinsinööriä. Jos työnteko loistoristeilijöiden kanssa kiinnostaa lue avoimet työpaikat välilehdeltämme.


Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja