aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Millaista on rekrytoijan työ aTalentilla – Miili Reponen

10.05.2021 | Mika Räsänen | Lukuaika 5 min
Rekrytoijien arki rullaa asiakkaidemme ja hakijoiden välimaastossa sillä rekrytoijan tehtävänä on yhdistää osaavat tekijät oikeiden yritysten kanssa. Rekrytoijamme tekevät päivittäin töitä parhaan mahdollisen hakijakokemuksen takaamiseksi. Recruitment Managerina ja Talent Research Specialistina työskentelevä Miili Reponen kertoo miten päätyi aTalentille töihin ja millaista työskentely tähän mennessä on ollut.

Miilin polku aTalentille ja Recruitment Manageriksi

Miili opiskeli Tampereen yliopistolla hallintotieteitä ja jo opiskeluaikana henkilöstöhallinto oli vaikuttunut kiinnostavalta aiheelta. “HR:n eri osa-alueista rekrytointi ja talent acquisition kiinnostivat eniten, joten opintojen päättyessä mietin, missä yrityksissä rekrytointia pääsisi tekemään työksi”, Miili muistelee. “Hain eri rekrytointiyrityksiin ja firmoihin, joiden HR:ssä voisi päästä tekemään rekrytointia in-house.” Yhteyden saaminen aTalentiin oli helppoa myös maailmalta käsin. “aTalent oli yksi ensimmäisistä firmoista, joihin laitoin hakemuksen, kun hain töitä vaihto-opintojen aikaan ulkomailta käsin. Pääsin haastatteluun videon välityksellä ja vaihdosta palattuani kävin vielä paikan päällä tapaamisessa keskustelemassa työmahdollisuuksista.”

Sopiva tehtävä aTalentilta löytyikin melko pian ja Miili aloitti helmikuussa 2019 aTalentilla Recruitment Manager Traineena. aTalentilla yrityksen kasvun lisäksi tärkeää on, että työntekijämme kasvavat ammattilaisina, ja tämän myös Miili on huomannut. “Saatuani kokemusta rekrytoinneista ja asiakastyöstä niin harjoittelujakson jälkeen erikoistumispolkuni johti IT-rekrytointeihin ja nykyään roolini yhtenä osa-alueena teen myös IT-osaajien suorakontaktointia Talent Research Specialistin roolissa. IT-rekrytoinnista kiinnostuin jo rekrytointialan työmahdollisuuksia selvittäessäni, sillä kasvavassa IT-alan osaajapulassa IT-rekrytoijille vaikutti olevan paljon tarvetta. Törmäsin myös työpaikkoja selaillessa muutamiin IT-rekrytoijien kirjoittamiin blogeihin, joissa he kertoivat työstään ja työn haastavuus alkoi kiehtoa. IT-rekrytoinnin parissa työt eivät lopu ainakaan lähitulevaisuudessa ja samalla pääsee kehittymään jatkuvasti.” Opintojen loppuvaiheessa myös tietojohtamisen opinnot sekä koodaaminen alkoivat kiinnostaa Miiliä, mutta aika ei yksinkertaisesti kaikkeen riittänyt. “Jälkikäteen ajateltuna olisi voinut karsia muista opintokokonaisuuksista ja ottaa edes jokunen koodauskurssi opintojen kylkeen”, Miili pohtii.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Recruitment Managerin arki

Rekrytoijan työ aTalentilla on monipuolista ja vaihtelevaa. “Työpäivien sisältö vaihtelee joka päivä. Ei ole samanlaisia päiviä, joten tavanomaista työpäivää on vaikeaa kuvailla”, Miili naurahtaa. Viikon työpäiviin voi sisältyä esimerkiksi asiakastapaamisia, työpaikkailmoitusten kirjoittamista, hakijoiden läpikäyntiä ja haastattelemista, sopivien hakijoiden etsimistä hakuihin ja suorakontaktointia, projektinhallintaa ja aikataulutusta, sekä rekrytointeihin liittyvää muuta asiakasviestintää ja hakijaviestintää.

Lisäksi voi olla sisäisiä palavereja muiden rekrytoijien, myyjien ja talent research -tiimin kanssa sekä sisäisiin kehitysprojekteihin liittyviä tehtäviä. “Sekä tietenkin normitilanteessa olisi enemmän työkavereiden kanssa yhteisiä lounas- ja kahvihetkiä sekä after workejä, mutta näitäkin on ollut kiitettävästi myös etäyhteydellä!”, Miili lisää. aTalentilla vallitseva hyvä yhteishenki onkin yksi monista asioista joista Miili työssään nauttii. Myös työnteon vapaus helpottaa arkea. “Tein jo ennen pandemia-aikaa töitä joskus kotoa käsin, jolloin työpäivästä puuttuvat kohtaamiset työkavereiden kanssa, mutta saan keskittymistä vaativat tehtävät tehokkaasti hoidettua ja pystyn pesemään vaikka pyykkiä töiden ohessa.”

Mikä on ollut parasta tähän mennessä työssäsi?

“Parasta on oppia uutta melkein joka päivä. IT-ala on niin nopeasti muuttuva ala ja koko ajan tulee vastaan uutta asiaa, joten saa myös haastaa itseään. Rekrytoijan työssä ylipäätään on parasta ihmisten kanssa työskentely. Saa olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa päivittäin. Varsinkin IT-rekrytoijana myös oppii keskusteluissa sekä asiakkailta että hakijoilta jatkuvasti ja pystyy kehittämään omaa ammattitaitoa samalla.”

Miilin mukaan parasta aTalentilla on työkaverit ja työyhteisö. Työkavereilta saa aina tukea, kun tarvitsee ja hyvä yhteishenki näkyy arjessa joka päivä “Siksi pyrin nytkin mieluummin tulemaan toimistolle niin usein kuin rajoitusten puitteissa pystyn, kuin tekisin etätöitä useammin.”

Kuten monelle nuorelle ammattilaiselle, myös Miilille työn monipuolisuus ja haastavuus ovat positiivisia asioita. “aTalentin kulttuurin lisäksi tykkään rekrytoijana työpäivien vaihtelevuudesta ja mahdollisuuksista erikoistua ja kehittyä aTalentin sisällä. Erilaisia urapolkuja on monia. Lisäksi pidän meillä siitä, että halutaan koko ajan mennä eteenpäin ja kehittää toimintaa – ei tehdä niin kuin aina on tehty, vaan ollaan avoimia toimintatapojen kehittämiselle ja kehitysprojekteihin pääsee vaikuttamaan.”

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja