aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Mitä tekee Hartwall Ambassador, Iida Suhonen?  

05.04.2019 | Mika Räsänen | Lukuaika 5 min

Hartwall Ambassadorin tehtävään palkattiin ensimmäinen tekijä vuosi sitten. Uuden roolin sisältöä oli mietitty jonkin verran valmiiksi, mutta toisaalta Hartwallille ominaiseen tyyliin tehtävään etsittiin oma-aloitteista tyyppiä, joka saisi mahdollisuuden muokata tämän uuden tontin itsensä näköiseksi. Tehtävä sopikin seikkailunhaluiselle nuorelle osaajalle kuin nenä päähän ja niinpä ensimmäinen Hartwall Ambassador, Iida Suhonen, valittiin tehtävään.

Hartwall tutuksi vapaaehtoistoiminnan kautta

Iida aloitti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa 2014 ja nopeasti erilaiset opiskelijapestit ja vapaaehtoistoiminta veivät hänet mukanaan. Opintojen ohella kokemusta oli kertynyt esimerkiksi tapahtumanjärjestämisen ja viestinnän parissa erilaisissa tehtävissä ja vuoden verran hän oli myös työskennellut kauppakorkeakoulun opiskelijajärjestö KY:n palveluksessa.

Opiskelijamaailmassa Hartwall oli tullut Iidalle vastaan erilaisissa yhteyksissä ja erityisesti työskennellessään KY:llä Hartwall tuli KY:n yhteistyökumppanina tutummaksi. Keväällä 2018 Hartwallin hakiessa ensimmäistä Hartwall Ambassadoriaan, Iida etsi töitä opintojen oheen ja tehtäväkuvaus tuntui heti omalta. Hakuprosessissa ei vitkasteltu ja hakemuksen lähettämisestä hieman yli viikon päästä nimet olivat jo paperissa ja päästiin tositoimiin.

Puhtaalta pöydältä kohti haasteita

Mielenkiintoinen ja ennennäkemätön rooli sopi Iidalle hyvin ja nimenomaan tuntemattomaan hyppääminen kiinnosti. “Olin päässyt opiskelijakentässä toimiessani näkemään miten yritykset brändäävät itseään meille, joten mulla oli jo ideoita valmiina uutta tehtävää varten. Tiesin hakiessani, ettei mitään raameja ollut valmiina ja että pääsisin osallistumaan vahvasti Hartwallin employer branding -työn kehitykseen, mikä oli haastavaa, mutta tosi siistiä.”

Odotukset olivat siis korkealla ja nopeasti ne myös lunastettiin. Vaikka kyseessä on iso yritys ja tietynlainen hierarkia löytyy taustalta, päätöksiä pystytään tekemään tosi nopeasti ja yksilöille annetaan vastuuta tehdä päätöksiä.

“Vaikka olin ihan untuvikko aloittaessani, sain itse tehdä päätöksiä ja mun tekemiseen luotettiin alusta asti. Koko tän ajan pestissä toimiessani luottamuksen tunne on säilynyt ja on ollut mahtavaa päästä korkeankin tason tapaamisiin, joissa mun mielipiteellä on aidosti väliä.”

Hartwall Ambassadorin tehtävää leimaa monipuolisuus ja se, että rooli on tekijänsä näköinen. Millaista Ambassadorin arki sitten on? “Olen päässyt mukaan todella erilaisiin projekteihin niin vetovastuussa kuin tuomalla oman asiantuntijuuteni tiimiin. Olen päässyt hyödyntämään omia vahvuuksiani ja mielenkiinnonkohteeni on otettu aina huomioon. Esimerkiksi sosiaalisen median kanssa olen tehnyt töitä ennenkin ja tässäkin roolissa pääsin hyödyntämään osaamistani ja mielenkiintoani somea kohtaan.”

Työnkuvan monipuolisuus yllätti positiivisesti. Iida listaa tehtäviinsä mm. erilaiset projektit niin Hartwallin sisällä kuin ulkoistenkin sidosryhmien kanssa, sisällöntuotannon ja erilaisten kampanjoiden ja tapahtumien suunnitteluun osallistumisen, joista hyviä esimerkkejä ovat Hartwall Experience -tempaus sekä uratapahtumat. Yksi näkyvimmistä tehtävistä oli toimia Hartwall Career Brewery graduate-ohjelman kasvoina: se piti sisällään koko kirjon ohjelman markkinoinnin suunnittelusta Instagram-tilin sisällöntuotantoon ja tapahtumissa edustamiseen.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Sosiaalinen, mutta vahvasti itsenäinen rooli

Iidan mielestä Ambassadorin roolissa parasta on ollut päästä tekemään niin laajasti erilaisia asioita. “En olisi ikinä uskonut hakiessani tähän pestiin mitä kaikkea pääsisinkään tekemään. Työtehtäväni ovat olleet vaihtelevia ja uudet jutut ovat aina innostaneet eteenpäin.” Ambassadorin roolissa on päässyt myös kehittämään erilaisia taitoja, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Roolin vapaus ja se, että kukaan ei sanele mitä kuuluu seuraavaksi tehdä ovat opettaneet itseohjautuvuutta ja oma-aloitteisuutta.

“Tää vuosi on tuonut tullessaan niin monta uutta tilannetta, jotka on vieneet epämukavuusalueelle ja uuden äärelle. Enää ei jännitä mennä uusiin tilanteisiin, vaan uusia juttuja lähtee testaamaan entistä ennakkoluulottomasti.”

Hartwallilla rentous ja hyvä yhteishenki näkyy aina johtoryhmässä asti ja koko organisaation läpi on aistittavissa vahvasti yrittäjähenkisyys ja vastuu omasta tekemisestä. Iida korostaakin, että tässä roolissa pitää olla toisaalta itsenäinen tekijä, mutta myös sosiaalinen heittäytyjä. “Töitä pääsee tekemään vahvasti ihmisten kanssa ja apua saa aina, jos tarvitsee, mutta työtään täytyy johtaa itse ja pitää huolta siitä, että hommat sujuu.”

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja