aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Rekrytoijan opas: Slush 2019

05.11.2019 | Oliver Rotko | Lukuaika 6 min
Tämän oppaan tarkoituksena on auttaa rekrytoijia ja esimiehiä saamaan kaikki irti Slushista. Alta löydät parhaat vinkit tapahtumaan valmistautumiseen sekä suosituksemme parhaista henkilöstöä ja kulttuuria koskevista puheista.

Kahden viikon kuluttua on jälleen aika kokoontua Messukeskuksen uumeniin 25.000 muun henkilön kanssa. Slush on mainio tilaisuus tavata suuri määrä liiketoiminnallesi relevantteja päättäjiä ja potentiaalisia työntekijöitä. Tapahtumassa menestyminen vaatii kuitenkin hyvää ja tavoitteellista suunnittelua, ja tässä blogissa käymme läpi miten rekrytoija tai rekrytoiva esimies saa kaiken irti Slushista.

Näin saat kaiken irti Slushista

Aseta itsellesi mitattavat tavoitteet

Ennen kuin suunnittelet Slushia muuten, aseta itsellesi selkeät ja mitattavat tavoitteet. Jos olet menossa Slushiin rekrytoimaan, voit käyttää onnistumisen mittarina toteutuneiden tapaamisten määrää tai esimerkiksi tapahtuman ulkopuolelle sovittujen haastattelujen määrää.

Tee kotiläksysi

Tavoitteiden asettamisen jälkeen on syytä ottaa selvää, ketä tapahtumaan on tulossa paikalle, kenet heistä haluat tavata, miksi ja milloin.

Huolimatta siitä, oletko rekrytoimassa uusia osaajia vai tutustumassa tapahtumaan yrityksesi edustajana, pidä huoli, että osaat kertoa itsestäsi ja yrityksestäsi alle 30 sekunnissa. Slushissa kaikilla on kiire ja hyvä hissipuhe varmistaa, että pääsette nopeasti asiaan ja jäät muiden vieraiden mieleen.

Varaa tapaamiset etukäteen

Saat maksimoitua ajankäyttösi varaamalla molempien päivien tapaamiset ennen itse tapahtumaa. Tämä on mahdollista Slushin matchmaking-työkalulla, johon kaikilla osallistujilla on pääsy ennen tapahtuman alkua. Tapaamisten varaaminen on myös mahdollista tapahtuman aikana, mutta kokemuksemme mukaan kiinnostavimmat henkilöt ovat tällöin jo varattuina ja tuottavien tapaamiten varaaminen on erittäin vaikeaa.

Aseta jokaiselle tapaamiselle oma tavoite

Slush on yllättävän lyhyt tapahtuma, eikä omaa aikaa kannata tuhlata turhiin tapaamisiin. Tämän takia on tärkeää, että asetat tavoitteet myös yksittäisille tapaamisille. Tällä tavalla voit arvioida ajaako kukin varattu tapaaminen koko tapahtumalle asetettuja isompia tavoitetta. Jos ei, kannattaa tapaaminen perua.

Jos tavoitteesi on sopia tapaamisia Slushin ulkopuolelle, varaa tapaamiset suoraan molempien kalenteriin. Älä tyydy vain vaihtamaan käyntikortteja ja LinkedIn-kutsuja. Slushin aikana tapahtuu valtavasti, eikä ole itsestään selvää, että “sovitut” tapaamiset pätevät vielä tapahtuman jälkeen.

Opettele lopettamaan keskustelu kesken

Kannattaa varautua siihen, että ennen tapahtumaa varatuista tapaamisista osa ei täytä alkuperäisiä odotuksia. Tämän takia suosittelen, että opettelet keskeyttämään tapaamisen kohteliaasti. Tämä on hyödyllistä mikäli huomaat, että tapaamisen sisältö ei täytäkään asetettuja tavoitteita. On molempien osapuolien edun mukaista keskeyttää tapaaminen, joka ei tule ikinä johtamaan mihinkään.

Maksimoi näkyvyys tapahtuman aikana

Jos tavoitteesi on rekrytoida uusia osaajia yritykseesi, pyri maksimoimaan näkyvyytesi tapahtuman aikana kaikin keinoin. Tässä kolme yksinkertaista temppua, jotka auttavat teitä nousemaan esiin:

 1. Tilatkaa tiimillenne paidat, joiden selässä lukee selvästi ketä rekrytoitte: We are hiring iOS developers
 2. Tilatkaa yrityksestänne kertovia lehtisiä ja tarroja, joita jaatte tapahtuman aikana.
 3. Pitäkää ääntä itsestänne sosiaalisessa mediassa käyttäen tapahtuman virallista hashtagia: #slush19

Sivutapahtumat

Slush on nykyään paljon muutakin kuin Messukeskuksen päätapahtuma. Slushin viralliset sivutapahtumat (side events) valtaavat Helsingin jo Slush-viikon maanantaina ja jatkuvat aina viikonloppuun asti. Sivutapahtumat ovat erinomainen tapa verkostoitua päätapahtuman ulkopuolella samoista aiheista kiinnostuneiden kanssa.

Parhaat puheenvuorot ja paneelit

TORSTAI

 • 10:50 – 11:20 Work in Progress: The companies that will define the future of work @ Saga Stage
 • 11:15 – 11:35 Harnessing the power of community @ Founder Stage
 • 11:20 – 11:40 The lifecycle of your team during fast scaling @ Quantum Stage
 • 16:30 – 16:55 Remote work: It’s what you do, not where you are @ Saga Stage

PERJANTAI

 • 10:45 – 11:00 How to know your employee is leaving 9 months in advance @ Quantum Stage
 • 11:05 – 11:25 It’s a match – or is it? Aligning values in business @ Quantum Stage
 • 12:00 – 12:30 Winning the talent war: What employee retention requires toady @ Quantum Stage
 • 13:00 – 13:30 Q&A: Cara Brennan Allamano @ Quantum Studio

Slush pitching competition finaalit

PERJANTAI

 • 11:55 – 12:45 Research pitching competition final @ Quantum Stage
 • 16:30 – 17:15 Slush 100 pitching competition final @ Founder Stage

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja