aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Talent Research Specialist – työmarkkinoiden timanttien etsijä

08.02.2021 | Mikko Matikka | Lukuaika 5 min

Laura Heikkinen valmistui Aalto-yliopistosta vuonna 2020, mutta hänen aTalent-uransa alkoi jo opiskeluaikoina työharjoittelulla. Tänä päivänä Lauran käyntikortissa lukee Talent Research Specialist ja tutuksi ovat tulleet niin kaupallisten, teknisten kuin teknologia-alojen rekrytointien metkut. Tässä jutussa Laura kertoo, mikä tekee hänen työstään antoisaa.

Mitä Talent Research Specialist tekee?

“Etsin asiakkaillemme avautuviin työpaikkoihin sopivia ehdokkaita ja otan heihin suoraan yhteyttä. Karkeasti jaoteltuna työtehtäväni jakautuvat neljään osaan: asiakkaiden konsultointi, ehdokkaiden etsintä, kommunikointi työnhakijoiden kanssa sekä tiimimme omien prosessien kehittäminen.

Roolini on tuttavallisemmin suorahakukonsultti. Otamme yhteyttä ehdokkaisiin suoraan ja juttelemme rennossa hengessä, heidän työtilanteesta, osaamisesta ja tulevaisuuden uratavoitteista. Tarkoituksena on selvittää, olisiko avoinna oleva työpaikka hänelle seuraava sopiva askel työelämässä. Pidämme hakijakokemusta todella suuressa arvossa.”

Mistä pidät eniten työssäsi?

“Tykkään siitä, että voin auttaa ihmisiä suunnittelemaan omia urapolkujaan. Jos löytämäni asiantuntija on esimerkiksi toiminut rakennusalalla projektipäällikön tehtävässä pitkään, otan selvää kiinnostaisiko häntä edelleen tehdä samaa roolia meidän asiakkaallamme? Vai onko hänen urapolkunsa kulkenut nopeasti pienestä roolista isompiin? Voimmeko päätellä, että meidän tarjoama työpaikka ei sovi suunnitelmiin, koska hän haluaa yksikön johtajaksi?

“Tykkään siitä, että voin auttaa ihmisiä suunnittelemaan omia urapolkujaan.”

Ehdokkaan urasparrailu on todella palkitsevaa. Itse mietin löytämieni henkilöiden kohdalla hyvin konkreettisesti: Pystynkö tarjoamaan heidän uralleen jotain uutta? Perusteellinen etsintä ja sopivien uravaihtoehtojen tuominen tekee meidän palveluistamme laadukkaampia – ehdokkaat kiinnostuvat paikoista ja asiakas saa parhaan mahdollisen tekijän.”

Mikä on menestyksen salaisuus roolissasi?

“Yksityiskohtien huomioiminen – se vaikuttaa suoraan meidän palvelumme laatuun ja siihen, pystymmekö löytämään parhaan mahdollisen ehdokkaan asiakkaalle. Toisaalta meidän on myös pystyttävä tarjoamaan paras mahdollinen uravaihtoehto henkilölle. Pitkäjänteisyys on valttia, sillä tällaisten timanttien esiin kaivamiseksi on käännettävä monta kiveä.

Konsultoiva työote ja paineensietokyky ovat myös tärkeitä. Käymme jatkuvasti keskusteluja ehdokkaiden, asiakkaiden ja myös aTalentin muiden tiimiläisten kanssa, joten kysymyksiä satelee monesta suunnasta. Kaikkiin ei löydy vastausta apteekin hyllyltä (eikä kukaan sitä odotakaan), mutta on silti uskallettava sanoa rohkeasti oma mielipiteensä ja yrittää ratkaista haasteita yhdessä.”

Miten päädyit aTalentille ja nykyiseen tehtävääsi?

“Opiskelin kauppakorkeakoulussa johtamista ja kansainvälistä liiketaloutta, erikoistumisena HR. Suhtauduin itse asiassa aluksi epäröiden koko rekrytointibisnestä kohtaan! Ajattelin, että konsulttimaailma ei ollut minua varten. HR-kenttä on kuitenkin todella laaja ja halusin päästä oman alan töihin, joten päätin lähteä rohkeasti rekrytoinnin kautta etsimään omaa juttuani.

Aloitin rekrytointiharjoittelijana, jonka jälkeen etenin rekrytointikoordinaattoriksi. Pääsin auttamaan meidän rekrytoijia eri toimialojen caseissa, joista sain kerättyä hyvää kokemusta asiakastyöstä. Talvella 2020 aloitin Talent Research Coordinatorin roolissa ja etenin loppuvuoteen mennessä kokoaikaiseksi Talent Research Specialistiksi.”

Mikä on uusin työssä oppimasi asia?

“Toimin työsuojeluvaltuutettuna ja olen päässyt perehtymään HR:n, aTalent-kulttuuriin ja työntekijöiden hyvinvointiin liittyviin asioihin. Toinen uusi palikka työnkuvassani ovat webinaarit, joita olen vetänyt kolme lyhyen ajan sisään. En olisi ennen aTalentia voinut kuvitella koskaan tekeväni niitä, mutta ne ovat olleet todella kivoja kokemuksia.”

Mistä olet ylpeä aTalentissa?

“Arvostan sitä, kuinka kaikkia kohdellaan tasavertaisesti. Harjoittelijakin voi sanoa oman mielipiteensä ja osallistua kehitystoimintaan mukaan. Jokaisella on oma rooli meidän palveluidemme toteutuksessa, joten on helppo tuntea kuuluvansa porukkaan.

Meidän arvomaailmamme on minulle todella tärkeää. Tarjoamme asiakkaille parhaat talentit ja hakijoille uusia uravaihtoehtoja.”

Miten kuvailisit aTalent-porukkaa?

Me ollaan monipuolinen jengi! Jokainen voi olla oma itsensä ja kaikki puhaltavat kuitenkin yhteen hiileen, vaikka tällainen etäaika on ollut haastava työyhteisölle. Mielestäni olemme pystyneet hoitamaan uusien työntekijöiden perehdyttämisen etänä todella hyvin. Kaikissa palavereissa on etäkäytänteet: Tilaisuuksiin voi osallistua mistä vaan ja tulla samalla tavalla kuulluksi kuin paikan päällä. Varsinkin lähimpiin kollegoihin tulee helposti pidettyä yhteyttä työpalavereiden myötä.

Uskon, että kaikki haluaisivat jo tilanteen normalisoituvan, jotta päästään viettämään aikaa kunnolla koko porukalla – meillä kun on mahtavia tyyppejä täällä töissä!”

Miltä kuulostaisi sukeltaa talenttimarkkinoiden syövereihin aTalentilla? Etsimme uutta Talent Research Specialistia osaksi rekrytointitiimiämme! Tutustu rooliin tarkemmin alla olevasta linkistä ja hae viimeistään 28.2.2021 mennessä!

Hae paikkaa

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja