aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Top 3 työtä, joita jokaisen kannattaa tehdä urallaan [podcast]

17.08.2020 | Mikko Matikka | Lukuaika 3 min
Tässä #rekrycast -podcastin jaksossa Jesse Kinnunen ja Outi Mäkinen listaavat kolme työtä, joita jokaisen kannattaisi tehdä urallaan.

Kuuntele podcast Soundcloudissa, Spotifyssa, Apple Podcastissa tai YouTubessa.

Asiakaspalvelu

Palveluammatissa työskenteleminen kehittää ennen kaikkea ongelmanratkaisu- ja vuorovaikutustaitoja. Kyky kohdata asiakkaat kunnioittavasti ja ymmärtäväisesti antaa hyvät valmiudet tehdä yhteistyötä muiden ihmisten kanssa myöhemmin työelämässä. Mäkisen omien kokemusten mukaan asiakaspalvelustyö kasvattaa ennen kaikkea itseluottamusta. Näin hän kertaa oppejaan ensimmäisestä kesätyöpaikastaan mansikkamyyjänä:

“Kaikki päivät ei todellakaan olleet ihania, vaan välillä sai kuulla kunniansa. Jälkikäteen olen hiffannut, mikä merkitys sillä on, ettei hätkähdä enää ihan pienestä.”

Myynti

Kun haluat tulla palkatuksi unelmiesi työpaikkaan, saada palkankorotuksen tai toteuttaa kehitysideoitasi firmasi sisällä, tulee sinun osata perustella pätevyytesi ja näkökulmasi. Myyntityö tarjoaa otolliset olosuhteet urakehityksen kannalta tärkeiden argumentointi- ja neuvottelutaitojen kehittämiselle. Kaiken lisäksi CV-merkintä myyntityöstä on omiaan herättämään rekrytoijien mielenkiinnon. Se osoittaa hakijalta rohkeutta ja heittäytymiskykyä, periksiantamattomuutta ja hyviä vuorovaikutustaitoja.

“Jos meille hakee joku, joka on tehnyt feissariduunia tai ostoskeskuksessa liittymämyyntiä, niin aina haluaan tavata.”

Raskas fyysinen tai paljon toistoja vaativa työ

Kokemus paljon toistoa vaativista tai fyysisesti haastavista töistä osoittaa rekrytoijille nöyryyttä: olet valmis poistumaan mukavuusalueeltasi työnantajan sinulle asettamien tavoitteiden vuoksi. Mäkinen ja Kinnunen näkevät tällaiset itseään toistavat työroolit mahdollisuutena kehittää omaa tehokkuuttaan työpaikalla. Paitsi että omien töiden optimointi helpottaa työtaakkaa, se osoittaa tuleville työnantajille ratkaisukeskeistä ja käytännönläheistä asennetta työntekoa kohtaan.

“Voit missä vaiheessa uraa tahansa sanoa työhaastattelussa, että opin nämä taidot nuorena, kun olin varastolla töissä.”

Kokemusta rikkaampana

Olitpa sitten nuori työnhakija tai kokeneempi kehäkettu, näistä kolmesta työtyypistä voi ammentaa paljon taitoja ja kokemuksia työnhaun tueksi. Parhaimmillaan ne ovat oiva tapa erottautua eduksesi kilpailuilla työmarkkinoilla. Kinnunen ja Mäkinen lähettävätkin terveisiä niille työnhakijoille, jotka ovat hankkineet kokemusta asiakaspalvelusta, myynnistä tai toistoa vaativista töistä:

“Niille, joilla on tätä työkokemusta – nostakaa sitä esille! Tarinoita, joissa olet joutunut odottamattomiin tilanteisiin tai mukavuusalueesi ulkopuolelle, kannattaa kertoa.”

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja