aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Vantaan Energialla kesätyöntekijät pääsevät työskentelemään kohti yhteisiä ilmastotavoitteita

09.01.2023 | Aleksi Kaivos | Lukuaika 4 min

Vantaan Energia on ensimmäinen energiayhtiö, joka tavoittelee hiilinegatiivisuutta. Eikä itse asiassa vain tavoittele korulauseiden kera, vaan etsii nyt ensi kesäksi uusia tiimiläisiä työskentelemään kohti ilmastotavoitteita.

Millainen paikka Vantaan Energia siis on kesätyöntekijöille? Annetaan sähkövoimatekniikan insinööriksi opiskelevan Jarkko Laurilan sekä konetekniikan diplomi-insinööriksi opiskelevan Jarno Laurosen kertoa kesätyökokemuksistaan.

Energia-alan tärkeyttä yhteiskunnalle ei voi ylikorostaa, mutta mikä alassa sekä Vantaan Energiassa kiinnostaa opiskelijoita?

Vantaan Energian yhteiskunnallisesti merkittävät projektit lasketaan sadoissa miljoonissa, ja yhtiön edelläkävijämäinen asenne erityisesti ilmastoasioissa onkin jo kaikkien alalla toimivien tietoisuudessa. Kun opiskelijoilta kysytään syitä hakea Vantaan Energialle, tärkeimmäksi nousevat luotettava maine työnantajana sekä työtehtävien monipuolisuus.


Jarkko: Opiskelijoiden parissa Vantaan Energia on ollut jo pitkään tunnettu toimija, ja yhtiö on osoittautunut myös luotettavaksi työnantajaksi. Vantaan Energialla sähköverkkojen parissa työskentely on sopinut myös hyvin yhteen sähkövoimatekniikan opintojeni kanssa.

Vantaan Energialta löytyy paljon uramahdollisuuksia energia-, sähkö- ja konetekniikan opiskelijoille. Monipuolisissa työtehtävissä oppii nopeasti energia-alan toimintatavat ja käytännöt.

Jarno Lauronen

Monipuolisuuden lisäksi opiskelijoita kiinnostaa myös mahdollisuudet ammatilliseen kehitykseen sekä varmuus siitä, että itseään etsivistä opiskelijoista pidetään huolta. Näihin Vantaan Energialla panostetaan!

Vantaan Energialta tarttui mukaan tärkeitä oppeja käytännön työstä sekä työn johtamisesta

Vantaan Energia tarjoaa alan opiskelijoille ja vastavalmistuneille monipuolisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden syventää omaa osaamistaan, mutta mitä tämä kaikki sitten käytännössä tarkoittaa? Jarkko ja Jarno kertoo meille tärkeimmät opit, mitä kesätyöjaksolta tarttui mukaan.


Jarno: Tehtäviini kuului paljon erilaisia työnjohdon tehtäviä, kuten organisointia, aikataulutusta ja projektinhallintaa. Vastuualueisiin kuului myös ulkopuolisen työvoiman tarpeenmukainen tilaus, joka piti sisällään perehdytystä, tilattujen töiden johtamista ja valvontaa. Kun tilatut työt saadaan päätökseen, tehtäviin kuuluu myös töiden raportointia ja laskutuksen viimeistelyä. Työnjohdon tehtävien lisäksi kunnossapidon toimenkuvat Vantaan Energialla tarjoavat näköalapaikan kone- sähkö- ja energiatekniikan parissa. Työtehtävässäni sain käytännön kokemuksia yksittäisten laitekomponenttien tärkeydestä aina koko energiamarkkinalla vallitsevaan murrokseen asti.


Jarkko: Tein kesätyöjaksolla pääasiassa uudis- ja saneerauskohteiden mittariasennuksia, joihon kuului asennusten lisäksi myös mittaritietojen syöttöä eri järjestelmiin sekä antennointitöitä kuuluvuuden varmistamiseksi. Erityisen arvokasta oli päästä oppimaan, kuinka työmaaympäristössä asennustöitä tehdään itsenäisesti ja kuinka asentajan tulee toimia työmaalla – puhumattakaan kommunikoinnin, dokumentoinnin ja aikataulutuksen merkityksestä työmaaympäristössä.


Vantaan Energialla pyritään siis antamaan käytännön kokemusta uransa alkuvaiheessa oleville kesätyöntekijöille, mutta myös kouluttamaan heistä energia-alan asiantuntijoita.

Jatkuvaa kehitystä ja tärkeitä vinkkejä työelämään

Vantaan Energian työskentelykulttuuriin kuuluu laadukas esihenkilötyö ja henkilöstön jatkuva kehittäminen, niin kesätyöntekijöiden kuin vakituisten työntekijöiden osalta. Jatkuva kehitys saikin runsaasti kiitosta tämän kirjoituksen päähenkilöiltä.


Jarno: Kun Vantaan Energialla oli aktiivinen ja näytti pystyvänsä oppimaan, niin sai sopivasti lisää vastuuta ja mahdollisuuksia kehittyä. Hyvää kesätyöjaksolla oli myös se, että aina oli joku, jolta voi kysyä apua eikä haasteiden kanssa tarvinnut painia yksin.

Parasta oli päästä kehittämään omaa osaamista reilussa ja kannustavassa ympäristössä! Vantaan Energialla on hyvät puitteet kehitykselle ja kun työt tekee hyvin, niin on mahdollista saada lisää vastuuta.

Jarkko Laurila

Vastuuta ja mahdollisuuksia sopivissa määrin, iloista työilmapiiriä unohtamatta. Kuulostaa hyvältä reseptiltä!

Kuulostaako tulevalta työpaikaltasi? Kurkkaa avoimet paikat:

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja