aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Case study

Flexens

aTalent aloitti yhteistyön Flexens Oyn kanssa 2019 yrityksen käynnistettyä energiamurrokseen tähtäävän hankkeen ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi Business Finlandin kasvumoottorirahoituksen myötä.

Flexens Oy on vuonna 2018 perustettu projektikehitysyhtiö. Yrityksen omistajiin lukeutuu CLIC Innovation Oy ja ryhmä ahvenanmaalaisia toimijoita: Ahvenanmaan maakuntahallitus, Leovind Ab, Högskolan på Åland, Mariehamns Energi Ab, Viking Line Buss Ab, Ålands Elandelslag, Ålands Vindenergi Andelslag, Ålands Vindkraft Ab ja Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag. Flexens on kehittämässä ensisijaisesti erilaisiin yhteiskuntiin skaalattavissa olevaa energiajärjestelmää, jota yritys demoaa paraikaa täydessä mittakaavassa Ahvenanmaalla, jossa koko saari toimii energiajärjestelmän testialustana. Yrityksen tavoitteena onkin kasvaa uusiutuvan energiatuotannon yhteiskuntakokoluokan demosta kansainväliseksi kokonaisratkaisujen toimittajaksi ja siten ratkoa uusiutuvan energian haasteita ympäri maapallon.


Flexens oli yksi Business Finlandin kasvumoottorikilpailutuksen voittaneista yrityksistä, jolle myönnettiin seitsemän miljoonan euron pääomalainaa tarkoituksena tuottaa Suomelle paitsi innovatiivista liiketoimintaa, myös lisää vientiä ja uusia investointeja. Rahoituksen myötä Flexensin on mahdollista panostaa tarvittavaan teknologiaan sekä alan huippuosaajien rekrytointiin – maailmanvalloituksesta puhumattakaan!

Tukea asiantuntijoiden rekrytointiin

Vielä 2019 Flexensin tiimi oli vielä pieni koostuen vain kolmesta täysipäiväisestä ja yhdestä osa-aikaisesta työntekijästä, mutta maailmanvalloitusta varten tiimin kokoa sekä osaamista oli kasvatettava. Oikean kohderyhmän tavoittamiseksi myös tuoreen yrityksen tunnettuutta oli tarve lisätä alan osaajien keskuudessa.

Yhteistyössä aTalent tunnisti Flexensin maailmanvalloitusmatkan kriittisimmät avainroolit vaatimuksineen: liiketoiminnan kehittäjä (Business Developer), nuorempi tai vanhempi projektipäällikkö (Project Manager) sekä taloushallinnon asiantuntija (Finance Specialist). Tavoitteenamme oli löytää kolmesta neljään uutta tekijää, jotka olisivat kukin paitsi oman alansa ammattilaisia, myös jakaisivat intohimon energia-alaa kohtaan. Lisäksi tulevilta Flexensiläisiltä odotettiin monipuolista kieliosaamista sekä halukkuutta työskennellä Ahvenanmaalta käsin.

Markkinointikampanjalla lisänäkyvyyttä rekrytoinneille

Näiden roolien ympärille lähdimme rakentamaan neljän viikon kestoista englannin kielistä rekrytointi- ja markkinointikampanjaa. Markkinointi sisälsi materiaalia niin haettavista osaajaprofiileista kuin myös Flexensistä yrityksenä sekä Berndt Schalinista yrityksen toimitusjohtajana. Varsinainen kampanjointi ylettyi Ahvenanmaasta ja Manner-Suomesta aina Ruotsin kamaralle asti, sillä nämä olivat tunnistettu potentiaalisiksi alueiksi roolien varsin kansainvälistä luonnetta ajatellen. Rekrytointi puolestaan sisälsi hakuilmoitusten muotoilun lisäksi myös aktiivisen hakijaviestinnän läpi hakuprosessin, esikarsinnan puhelinhaastattelun avulla sekä kärkihakijoiden esittelyn Flexensin tiimille.

Markkinoinnin tulokset olivat päätä huimaavia: tavoitimme miltein 35 000 potentiaalista silmäparia ja klikkauksiakin kertyi karvan verran vajaat 1 300. Kaikki neljä vaativaa tehtävää saatiinkin täytettyä 300 hakijan joukosta vuoden vaihteessa 2019-2020 ja uusia Flexensiläisiä aloitti uusissa rooleissa kevään 2020 aikana. Onnistuneen projektin myötä tuplasimme Flexensin tiimin nuppiluvun. Rekrytointi- ja markkinointikampanja saikin lopulta myös paljon kiitosta Flexensin toimitusjohtajalta, Schalinin Berndtiltä, joka arvosti erityisesti aktiivista viestintää sekä aTalentin kokonaisvaltaista ja pitkäjänteistä projektinhoitoa. Lisäksi Berndt koki, että markkinointikampanjan näkyvyys oli parantanut Flexensin tunnettuutta paitsi halutussa kohderyhmässä, myös alalla yleisesti, ja hakijoiden taso yllätti positiivisesti!

Ota yhteyttä!

Kerromme mielellämme lisää! Soita ja pyydä tarjousta, tai pyydä yhteydenottoa.

Olen työnhakija
Olen työnantaja