aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Työnhakijoille

Avoimet työpaikat

Työnhakijoiden usein kysymät kysymykset

Tältä sivulta löydät usein kysytyt kysymykset työnhakuun ja aTalentin rekrytointiprosessiin liittyen. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit olla yhteydessä meihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@atalent.fi.

Miten haen töitä aTalentin kautta?

Voit hakea töitä kauttamme joko avointen työpaikkojen sivulta tai tilaamaalla itsellesi työpaikkavahdin. Hakuohjeet ja linkit löytyvät kunkin avoimen työpaikan ilmoituksesta.

Voinko saada ilmoituksia itselleni sopivista työpaikoista?

Kyllä. Saat ilmoitukset itsellesi sopivista, uusista työpaikoista rekisteröitymällä työnhakijaksi aTalentin verkkosivuilla. Luotuasi profiilin, voit muokata ilmoituksia niin, että saat tiedon vain itsellesi relevanteista tehtävistä.

Kehen voin olla yhteydessä rekrytointiprosessiin liittyen?

Jos olet kiinnostunut tietystä avoimesta tehtävästä, voit tiedustella rekrytointiprosessin kulusta kyseisen hakuprosessin vastaavalta rekrytoijalta. Löydät vastuullisen rekrytoijan yhteystiedot aina kunkin työpaikan ilmoituksen lopusta.

Kannattaako hakemuksen perään soittaa?

Mikäli olet hakemassa tai kiinnostunut hakemaan johonkin avoimista tehtävistämme ja haluat kysyä tarkentavia kysymyksiä itse tehtävästä tai rekrytoivasta yrityksestä, voit olla yhteydessä prosessista vastaavaan rekrytoijaan. Tämä ei kuitenkaan suoraan vaikuta rekrytointiprosessissa etenemiseen, vaan rekrytoijamme arvioivat työnhakijat hakemuksen ja muiden hakudokumenttien perusteella.

Tarjoaako aTalent töitä vain yliopisto-opiskelijoille?

Tarjoamamme työtehtävät on kohdennettu kaupan-, tekniikan- ja IT-alan korkeakoulutetuille ja korkeakoulututkintoa suorittaville (ammattikorkeakoulu tai yliopisto) työnhakijoille. Emme välitä suorittavan tason tehtäviä (esim. rakennusmiehet, siivoojat, ravintola- ja kahvilatyöntekijät).

Miten aTalentille pääsee töihin?

Etsimme jatkuvasti uusia motivoituneita osaajia tukemaan kovaa kasvuamme. Löydät avoimet työpaikkamme täältä.

Miten palkkani määräytyy jos työllistyn aTalentin kautta?

Me emme halua rajoittaa mahdollisuuttasi neuvotella itsellesi kilpailukykyistä ja osaamisesi mukaista palkkaa. Läpinäkyvyys on meille erittäin tärkeää ja tämän takia emme puutu kauttamme työllistyvien työnhakijoiden palkkoihin. Sen sijaan saat työnhakijana neuvotella oman palkkasi suoraan tulevan työnantajasi kanssa, vaikka työllistyisit kauttamme vuokratyösuhteeseen. Voimme toki auttaa palkkaneuvotteluissa, mutta emme ota kantaa lopulliseen palkkatasoon.

Laskeeko vuokratyö palkkaani?

Ei missään tapauksessa. Vaikka olet vuokratyösuhteen kautta virallisesti töissä aTalentilla, me emme ota kantaa palkkatasoosi millään tavalla. Saat neuvotella palkasta suoraan asiakasyrityksen kanssa, jolloin vuokratyösuhteella ei ole merkitystä sen tasoon.

Voinko saada palautetta rekrytointiprosessin päätteeksi?

Ehdottomasti! Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tarjota henkilökohtaista palautetta ja sparrausta kaikille kauttamme töitä hakeneille. Työnhaku on haastavaa ja haluamme auttaa sinua kehittymään entistä paremmaksi työnhakijaksi, jotta parannat omia mahdollisuuksiasi seuraavissa hakuprosesseissa.

Välitättekö töitä vain opiskelijoille?

Emme. Vaikka aTalentin omistaa Aalto-yliopiston opiskelija- ja alumnijärjestöt, reilusti yli puolet välittämistämme osaajista ovat valmistuneita ja jo työelämään siirtyneitä korkeakoulutettuja.

Välittääkö aTalent palkattomia harjoitteluita?

Ehdottomasti emme. Palkattomat harjoittelut ovat mielestämme eettisesti kyseenalainen konsepti, johon emme usko. Mielestämme tehdystä työstä tulee maksaa työnkuvan mukainen palkkio – oli kyseessä harjoittelu tai ei.

Rekrytoitteko työntekijöitä pääkaupunkiseudun ulkopuolelle?

Kyllä. Vaikka toimistomme sijaitsee Helsingissä, välitämme paljon erilaisia työtehtäviä pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Voit etsiä pk-seudun ulkopuolella olevia avoimia tehtäviä suodattamalla avointen tehtävien listan sijainnin mukaan.

Minkälaisia töitä aTalent välittää?

Välitämme monipuolisia työtehtäviä aina lyhyistä projekteista täysipäiväisiin ja kokoaikaisiin töihin. Olemme erikoistuneet kaupallisen, teknillisen ja teknologia-alan korkeakoulutettuihin osaajiin ja tehtävien taso vaihtelee trainee-tason työtehtävistä aina vaativiin asiantuntija- ja johtotehtäviin.

Haussa seuraava työpaikka?

Työpaikkavahti tuo sinulle sopivat avoimet työpaikat klikkauksen ulottuville.

Tilaa työpaikkavahti