Hulevesien hallinnan projektipäällikkö

Julkaistu 14.12.2020

Ramboll on johtava suunnittelu- ja konsultointiyritys, joka perustettiin Tanskassa vuonna 1945. Rambollilaisia työskentelee Suomessa 2 500 ja eri puolilla maailmaa yhteensä 16 500. Kansainvälisenä yhtiönä Rambollilla on vahva asema paitsi Pohjoismaissa, myös Isossa-Britanniassa, Pohjois-Amerikassa, Lähi-idässä sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella. Yli 300 toimistoamme 35 maassa mahdollistavatkin vankan paikallistuntemuksen yhdistämisen laajaan kansainväliseen osaamiseen.

Tavoitteenamme on luoda innostavia ja vaativia ratkaisuja, jotka tukevat aidosti asiakkaidemme, loppukäyttäjien ja koko yhteiskunnan toimintaa. Rambollin toimialoja ovat mm. infra ja liikenne sekä kaupunkisuunnittelu. Perusarvomme – näkemyksellisyys ja laadukkuus, rehellisyys ja välittäminen, valtuuttaminen ja yhteistyö, sekä työn ilo ja innostus – heijastavat voimakasta sitoutumista kestävän kehityksen periaatteisiin sekä jatkuvaan ihmisten sekä yhteiskunnan työ- ja elinolosuhteiden edistämiseen ratkaisujemme avulla.

Kun työskentelet Rambollissa, työskentelet vakaassa ja hyvin johdetussa yhtiössä. Vuonna 2019 säätiöomisteisen Rambollin liikevaihto Suomessa on 240 miljoonaa euroa ja konsernitasolla jopa 1,89 miljardia euroa. Säätiöomisteinen yhtiömalli varmistaakin Rambollin pitkän aikavälin kehityksen, sillä investoimme tuotot työntekijöidemme kehittämiseen.

Ramboll etsii hulevesien hallinnan suunnitteluun ja hydrauliseen mallintamiseen erikoistuneen yksikön kasvun tueksi projektipäällikköä. Tiimi on osa globaalia vesitoimialaa ja se koostuu maailmanluokan suunnitteluasiantuntijoista, vesitutkijoista ja maisema-arkkitehdeistä. Valtaosa yhteistyöstä tapahtuu kuitenkin virtuaalisesti, joten työpaikkasi sijaintina voi olla esimerkiksi Espoo, Lahti tai Oulu.

Ramboll on alan johtava toimija infran alalla Suomessa, ja infrastruktuurin sekä katu- ja kunnallistekniikan monialainen suunnittelu onkin yrityksen perinteisintä ja vahvinta osaamisaluetta. Erityisesti hulevesien hallintaan ja hydrauliseen mallintamiseen erikoistuneen yksikön suurimpia asiakkaita ovat kunnat, kaupungit, vesilaitokset, kiinteistökehittäjät, sijoittajat, yksityiset maanomistajat. Lisäksi yksikkö tarjoaa palveluita myös valtionhallinnon ympäristövirastoille, alue- ja paikallisviranomaisille ja kansainvälisille organisaatiolle kuten EU:lle ja kehitysrahoituslaitoksille. Merkityksellisyys asuu jokaisessa Rambollin projektissa ja merkittäviä hulevesien hallinnan ja hydraulisen mallintamisen esimerkkihankkeita ovat mm. koko Lappeenrannan kaupungin kattava laaja hulavesimallinnus- ja suunnitelma.

Projektipäällikkönä vastaat eri hulevesi- ja muiden infrasuunnitteluhankkeiden projektijohtamisesta sekä myös hulevesien hallinnan suunnittelusta ja sen kehittämisestä. Ramboll tarjoaa kaikki hulevesien hallintaan liittyvät palvelut aina valuma-alueselvityksistä ja analyyseistä toteutussuunnitteluun sekä käytön aikaisen toiminnan seurantaan ja kehittämiseen. Projektin johtoon liittyvien asiantuntijatehtävien ohella yksi tärkeimmistä tehtävistäsi onkin hulevesirakenteiden toteutussuunnittelun ohjaus. Projektit vaihtelevat aina yksittäisten tonttien hulevesiongelmien ratkaisuista laajoihin koko kaupungin strategisten hulevesienhallinnan suunnitteluun ja projektin koosta riippuen vastaat projekteista joko itsenäisesti tai osana suurempaa kokonaisuutta. Monialaisiin asiantuntijatehtäviisi kuuluu olennaisesti myös vesielementin yhdistäminen kaupunkisuunnitteluun – ja vieläpä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa – auttaen kustannustehokkaita ja kaupunkimaisemaa elävöittäviä ratkaisuja. Onnistuneella hulevesien hallinnalla turvataan kaupungistuvalla alueella luonnonmukainen hydrologinen kierto sekä säilytetään vesistöihin ja pohjavesiin päätyvien vesien hyvä laatu!

Tunnet hulevesien hallinnan perusperiaatteet ja olet innostunut paitsi hulevesien hallinnan suunnittelusta, myös sen kehittämisestä. Teet tiivistä yhteistyötä sekä ulkoisten että sisäisten sidosryhmien kanssa, joten olet avoin sekä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoinen tiimipelaaja. Menestymistä tukevat ennen kaikkea kuitenkin aktiivinen, oma-aloitteinen ja itsenäinen lähestymistapa: sinulla on valmius pitää kaikki langat käsissäsi niin hektisissä tilanteissa kuin myös tiukoissa paikoissa.

Sinulta odotamme:

  • Relevanttia teknistä opintotaustaa
  • Aikaisempaa kokemusta joko suunnittelusta ja/tai projektijohtamisesta katu- ja kunnallistekniikan tai vesihuollon verkostojen parissa
  • Hulevesien hallinnan periaatteiden tuntemista sekä laadullisesta että määrällisestä näkökulmasta
  • Sujuvaa suomen ja mahdollisuuksien mukaan myös englannin kielen osaamista

Eduksesi katsomme:

  • Näppituntuman johonkin alalla käytettävään suunnitteluohjelmistoon (esim. AutoCAD, Novapoint, Microstation…)
  • Kiinnostuksen tietomallintamiseen ja sen kehittämiseen

Miksi Ramboll?

Rambollilla pääset osaksi yritystä, joka pyrkii vaikuttamaan ja olemaan merkityksellinen – niin työntekijöillemme, asiakkaillemme kuin yhteiskunnallekin. Rambollilla tunnet olosi tervetulleeksi, ja kattavan perehdytyksen johdolla pääset valjastamaan kekseliäisyytesi sekä kehittämään huippuosaamistasi varmistaen asiantuntijuutesi jatkuvan kasvun. Sinulla on mahdollisuus olla mukana luomassa kestävää tulevaisuutta avoimessa, yhteistyöhön perustuvassa ja innostavassa kulttuurissa, jossa toteutamme merkityksellistä rakentamista, suunnittelua ja konsultointia. Yhdessä kestävyyden asiantuntijoina voimme näyttää mallia ja vaikuttaa. Haluatko lisää innostavia syitä tulla Rambollille? Lue lisää täältä!

Tunnistatko itsessäsi ratkaisijan asenteen ja uutta kohti kulkevan ajattelun? Lähetä motivaatiokirjeesi ja ansioluettelosi PDF-muodossa aTalentin hakujärjestelmän kautta viimeistään maanantaina 4. tammikuuta 2021. Kerrothan hakudokumenteissasi myös palkkatoiveesi ja mahdollisen aloituspäivän.

Rambolliin voit tutustua tarkemmin osoitteessa: https://ramboll.com/. Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa aTalentin Operatiivinen päällikkö Mikaela Johansson (+358 50 351 2400, mikaela.johansson[at]atalent.fi) 17.12., 21.12. ja 4.1. klo 10-11.

Tässä tehtävässä työllistyt suoraan Rambollin palvelukseen.

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae nyt

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

Suomen virkistävin graduate-ohjelma on täällä taas! Hartwall Career Brewery on vastavalmistuneille tai valmistumisen kyn...

Caruna on niittänyt menestystä työpaikkatutkimuksissa viime vuosina. Sen työkulttuuri ja kehittymismahdollisuudet tarjoa...

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toi...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen