Kriisinratkaisuasiantuntija (junior)

Julkaistu 04.06.2019

Rahoitusvakausvirasto on uusi virasto, joka Suomen kansallisena kriisinratkaisuviranomaisena vastaa luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten kriisinratkaisun suunnittelusta sekä päätöksenteosta taloudellisiin vaikeuksiin joutuneiden laitosten toiminnan uudelleenjärjestämiseksi. Rahoitusvakausvirasto toimii myös kansallisena talletussuojasta vastaavana viranomaisena. Rahoitusvakausvirasto hallinnoi rahoitusvakausrahastoa, joka koostuu vakausmaksuina kartutettavasta kriisinratkaisurahastosta ja talletussuojamaksuina kartutettavasta talletussuojarahastosta. Rahoitusvakausvirasto toimii osana EU:n yhteistä kriisinratkaisumekanismia. Kotimaassa virasto toimii läheisessä yhteistyössä Finanssivalvonnan, Suomen Pankin ja valtiovarainministeriön kanssa.

Rahoitusvakausvirasto hakee nyt Kriisinratkaisuasiantuntijaa osaksi yhdeksän hengen kriisiratkaisuyksikköään! Pääset osaksi eri kokoisten pankkien kriisinratkaisusuunnittelua. Työssä arvioidaan muun muassa pankissa kriittisiä liiketoimintoja, velkarakennetta sekä taloudelliseen  ja toiminnalliseen jatkuvuuteen liittyviä kysymyksiä. Tässä roolissa työsi painottuu pitkäjänteiseen suunnitteluun ja analysointiin. Analysoit ja muokkaat monipuolisesti pankkien raportoimaa taloudellista tietoja ja teet yhdessä tiimin kanssa kattavia yhteenvetoja ja selvityksiä analyysien pohjalta. Projektinomaisen tiimityön päätteeksi valmistuu kriisiratkaisusuunnitelma pankille. Tässä työssä pankkialan lainsäädäntö ja viranomaisohjeet asettavat tarkat raamit tekemiselle. Pääset osallistumaan myös viraston kriisinhoitokyvyn kehittämiseen erilaisissa projekteissa.

Tukenasi on ammattitaitoinen tiimi, jossa on totuttu jakamaan vastuuta. Työ on luonteeltaan yhteisöllistä, joten tässä tehtävässä et taatusti jää yksin. Tiimissä arvostetaan jatkuvaa kehittämistä ja tiedon jakamista, mikä näkyy muun muassa siinä, että tiimiläiset syventävät omaa osaamistaan ja opettavat muita eri teemoista. Tässä tehtävässä pääset perehtymään kotimaisen kriisinratkaisutyön lisäksi kansainvälisiin linjauksiin ja etenkin euroalueella tapahtuvaan viranomaisyhteistyöhön esimerkiksi monikansallisten pankkien suunnitelmien parissa.

Tehtävässä menestyäksesi toivomme sinulta relevanttia koulutustaustaa esimerkiksi rahoituksen, taloustieteen tai tilastotieteen parista. Roolissa menestyy henkilö, jolta löytyy analyyttisyyttä ja  pitkäjänteisyyttä, sekä uteliaisuutta ja oppimishalua! Työtä tehdään tarkkojen raamien ja ohjeistusten sisällä, mikä vaatii sinulta valmiutta perehtyä lainsäädäntöön ja viranomaissäätelyn kehikkoon. Voit olla jo kokeneempi osaaja tai vasta uraasi aloitteleva tekijä, sillä työtehtävät voidaan mukauttaa osaamisesi ja projektien mukaan. Tehtävässä arvostetaan kokemusta pankkisektorilta tai liiketoiminnan analyysien parista, mutta ensisijaisesti halukkuutta kehittyä kriisinratkaisuasiantuntijan työn parissa.

Odotamme sinulta:

  • Relevantteja ylempiä korkeakouluopintoja
  • Analyyttisyyttä, ongelmanratkaisukykyä sekä suurten tietomäärien käsittelytaitoa
  • MS Office-taitoja, erityisesti Excel –osaamista ja valmiutta ottaa haltuun raportointi- ja tiedonkeruujärjestelmiä
  • Sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa

Lisäksi eduksi katsotaan:

  • Aikaisempi kokemus liiketoiminnan analyysistä tai datan käsittelystä
  • Työkokemusta tai opintojen kautta kerättyä tietoutta pankkisektoriin liittyen

Rahoitusvakausvirasto tarjoaa sinulle:

  • Roolin, jossa pääset perehtymään pankkiunionin rakentamiseen sekä ainutlaatuisen mahdollisuuden olla mukana uuden toiminnan käynnistämisvaiheessa
  • Innostavan työympäristön kansainvälisessä kehyksessä sekä motivoivan palkan
  • Mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi ja kerryttää merkityksellistä työkokemusta
  • Joustoa omaan työhön – meillä on käytössä liukuva työaika sekä mahdollisuus tehdä etätöitä

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, lähetä hakemuksesi ja CV:si PDF-muodossa viimeistään 16.6.2019 mennessä osoitteessa: https://apply.atalent.fi/rahoitusvakausvirasto-kriisinratkaisuasiantuntija-junior-6-2019. Kerrothan hakudokumenteissasi palkkatoiveesi ja mahdollisen aloituspäivän. Huomioithan, että saatamme edetä potentiaalisten hakijoiden kanssa jo hakuajalla.

Rahoitusvakausvirastossa voit lukea lisää osoitteessa: https://rvv.fi. Hakuprosessia ja tehtävää koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Jenni Tontti (0407508821, jenni.tontti[ät]atalent.fi).

Tässä tehtävässä työllistyt suoraan asiakasyrityksemme Rahoitusvakausviraston palvelukseen. Kyseessä on vuoden määräaikainen työsuhde ja aloitusajankohta on joustava: voit aloittaa jo heinäkuussa tai alkusyksystä.

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae tästä

Vastaavia avoimia hakuja

Etsimme aktiivista ja aikaansaavaa somenatiivia viikon mittaiseen projektiin Smarpille!

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

IT-alan osaajamarkkinoita voi kuvailla villiksi länneksi, jossa parhaat talentit revitään käsistä keinoja kaihtamatta. T...

Internet on täynnä vinkkejä siihen, miten valmistaudut hakijana työhaastattelutilanteeseen, mutta entäpä viime hetken vi...

Tuntuuko siltä, että mielenkiintoiset työt ovat kiven alla? Koetko, että sinulta puuttuu tarvittavat kontaktit saadakses...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen