Menetelmäsuunnittelija (2 paikkaa)

Julkaistu 19.03.2021

Vuonna 1921 perustettu Sako Oy on yksi maailman johtavia metsästys- ja urheiluaseiden valmistajia. Vuosi 2021 onkin meille erityisen merkityksellinen, sillä vietämme perustamisemme 100-vuotisjuhlaa. Sekä maailma että Suomi ovat vuosisadassa muuttuneet paljon, mutta sakolaiset arvot pätevät edelleen: eheys, sitoutuminen, avoimuus ja intohimo.

Päätoimintomme ovat metsästys- ja urheiluaseiden sekä patruunoiden suunnittelu, valmistus, markkinointi ja myynti maailmanlaajuisesti. Konsernimme liikevaihto on noin 100 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 330 henkilöä. Olemme kansainvälisesti toimiva vakavarainen kasvuyhtiö. Toimipaikkamme sijaitsevat Riihimäellä, Hausjärvellä, Muuramessa, Tukholmassa ja Torontossa. Suomessa olemme alan johtava maahantuoja ja tukkuri. Olemme osa kansainvälistä Beretta-konsernia.

Maailmalla Sako tunnetaan erityisesti korkeasta laadustaan. Pitkä kokemuksemme on osoittanut, että korkeat laatustandardit voidaan saavuttaa vain yhdistämällä perinteistä kädentaitoa uusimpaan teknologiaan. Koneet ja ihmiset vaihtuvat vuosien kuluessa, mutta tahtomme valmistaa aina parasta asiakkaidemme tarpeisiin, ei katoa koskaan. Tavoitteemme onkin löytää aina uusia tapoja ja innovaatioita auttaa asiakkaitamme heidän valitsemansa elämäntavan toteuttamisessa.

Sako etsii nyt suunnittelijaa osaksi kivääriliiketoiminnan kuusihenkistä menetelmäsuunnittelun tiimiä Riihimäelle!

Kiväärejä tuotetaan pääsääntöisesti sarjatuotantona – Sako Custom -aseita unohtamatta. Sako investoi jatkuvasti uusiin koneisiin sekä laitteisiin ja tätä nykyää tuotantoa tehdään modernein konein varustetussa tehtaassa. Modernit CNC-työstökoneet ja piippujen kylmätaontakoneet tuottavatkin viimeistellyin menetelmin ja vieläpä ammattitaitoisten työntekijöiden käyttämänä laadukkaita ja tarkkoja luodikoita maailman metsästäjien ja ampujien käyttöön.

Menetelmäsuunnittelu on “palvelumuotoilua” parhaimmillaan: menetelmäsuunnittelijana otat osaa kiväärien sarjatuotannon sujuvoittamiseen edistäen Sakon kilpailukykyä tehokkuuden sekä ennen kaikkea laadun kautta. Toimenkuvassa pääpaino onkin kivääritehtaan avainkomponenttien, kuten aseiden kehys, lukko ja piippu, tai aseiden kokoonpanon käytännönläheisessä suunnittelutyössä huomioiden kaikki mahdolliset tuotteen valmistukseen vaikuttavat tekijät. Menetelmäsuunnitteluun lukeutuu paitsi menetelmien, myös työvaiheiden ja työkalujen suunnittelu. Vastaat esimerkiksi työstökoneiden ohjelmoinnista, tuotantokoneiden ja tuotteiden ylösajamisesta ja siitä, että käyttäjät saavat tarvitsemansa ohjeet ja koulutuksen. Sakon kasvaessa ja invetoidessa voimakkaasti, menetelmäsuunnittelijana sinun toimenkuvaan kuuluu myös olennaisesti aktiivinen kehitystyö. Varsinaisen suunnittelutyön ohella vedät omia investointiprojekteja, joissa kartoitetaan vaihtoehtoja eri valmistusmenetelmille. Lopullinen toimenkuva ja vastuualueet ovat räätälöitävissä, mutta tärkein tavoitteesi on joka tapauksessa varmistaa, että prosessit koneineen mahdollistavat sujuvan sarjatuotannon!

Tehtävä sopii sinulle, joka innostut nopeatempoisesta ongelmien ratkomisesta ja tartut aktiivisesti toimeen ongelmien ilmetessä. Tavoittelet tehokkaita ja ennen kaikkea laadukkaita ratkaisuja. Olet paitsi ratkaisukeskeinen, myös taitava priorisoimaan. Teet tiivistä yhteistyötä eri ulkoisten ja sisäisten sidosryhmien kanssa, joten olet yhteistyökykyinen tiimipelaaja. Olet kärsivällinen ja tarjoat mielelläsi opastusta ja tukea. Vaikka kyseessä onkin suunnittelijan rooli, omaat myös käytännönläheisen otteen työhön: viihdyt myös lattiatasolla, etkä pelkästään nenä kiinni tietokoneen ruudussa.

Sinulta odotamme:

 • Soveltuvaa teknistä tutkintoa ja aiempaa työkokemusta vastaavista tehtävistä
 • Käytännön osaamista koneistamisesta sekä kokemusta koneistuslaitteiden tai -työkalujen suunnittelusta
 • Suunnitteluohjelmien käyttökokemusta, esim. Vertex tai Solidworks
 • Kokemusta NC/CAM-ohjelmoinnista
 • FMS-valmistusjärjestelmien tuntemusta
 • Sujuvia vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja niin suomeksi kuin myös englanniksi

Lisäksi eduksesi katsomme:

 • Robotiikka- ja automaatio-osaamisen
 • Sarjatuotannon ymmärrys

Sako tarjoaa sinulle:

 • Mahdollisuuden työskennellä laadustaan tunnetun premium-brändin parissa ja ottaa osaa niiden tuotannolliseen nousukäyrään
 • Mahdollisuuden työskennellä vakavaraisessa kansainvälisessä kasvuyrityksessä, jossa työskennellään intohimolla ja ylpeydellä
 • Kattavat työsuhde-edut, mm. tukea liikuntaan ja kulttuuriin, mahdollisuuden osallistua erilaisiin tapahtumiin, kattavan työterveyshuollon ja sairauskassan sekä alennusta Sakon ja Beretta-konsernin tuotteista

Tähtäimessä täyden kympin työpaikka teknologiateollisuuden huipulla? Lähetä motivaatiokirjeesi sekä ansioluettelosi PDF-muodossa aTalentin hakujärjestelmän kautta viimeistään 5.4.2021 mennessä. Kerrothan hakudokumenteissasi myös palkkatoiveesi ja ensimmäisen mahdollisen aloituspäivän tuotannonsuunnittelupäällikkönä.

Sakosta voit lukea lisää täältä, kun taas puolestaan sakolaisiin voit tutustua täällä. Tehtävää ja hakuprosessia koskeviin kysymyksiin vastaa aTalentin Operatiivinen Päällikkö Mikaela Johansson (0503512400, mikaela.johansson[ät]atalent.fi) 23.3. klo 13.30-14.30 ja 25.3. klo 9.30-10.30.

Tässä tehtävässä työllistyt suoraan Sakon palvelukseen. Huomaathan, että Sakon toimialan vuoksi tehtävään valittavalle henkilölle teetetään perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae nyt

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Tilaamalla työpaikkavahdin saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

Korvia huumaava hiljaisuus – eikö sinunkaan työpaikallasi puhuta palkoista?
Tiedätkö kollegojesi palkat? Jotkut tiedust...

Energiayhtiö Carunalla yhdessä tekemistä pidetään todella tärkeänä – niin töissä kuin töiden ulkopuolella. Yhtenä päivän...

Aktiassa pankki- ja finanssialan digitaaliset innovaatiot ovat liiketoiminnan ytimessä. Vaikka työt ovat vastuullisia ja...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset asiantuntijoiden rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen