(Senior) Database Specialist

Julkaistu 03.05.2019

Apotti on laaja-alainen ja maailmanlaajuisesti ainutkertainen sosiaali- ja terveydenhuollon (sote) muutoshanke. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on kehittää kaikkia sote-palveluja kokonaisuutena sekä ottaa käyttöön alueellisesti yhtenäinen sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmä, joka mahdollistaa toiminnan ohjauksen ja sitä kautta paremman laadun.

Apotti-tietojärjestelmä on ensimmäinen laatuaan – aiemmin sosiaali- ja terveydenhuollon tietoa ei ole yhdistetty samassa mittakaavassa samaan järjestelmään. Nykyisten omistajien käytössä tietojärjestelmä tulee vaikuttamaan 1,6 miljoonaa henkilön elämään noin 35 000 tietojärjestelmää käyttävän sote-ammattilaisen kautta. Apotti-tietojärjestelmä on nyt käytössä HUS:n Peijaksen sairaalassa Vantaalla. Tietojärjestelmä otetaan nykyisten omistajien käyttöön vaiheistetusti.

Apotti hakee asiantuntijaa kehittämään järjestelmiensä tietokantoja. Käyttöpalvelutiimi koostuu yhdeksästä ihmisestä, johon nyt tarvitaan lisäosaamista. Apotti-tietojärjestelmä on mittava ja sen sulava toiminta näkyy erittäin laajalle käyttäjämassalle. Käyttöpalvelutiimin tehtävänä on varmistaa tietojärjestelmän saatavuus ja suorituskyky korkean käytettävyyden vaatimusten mukaisesti. Tässä tavoitteessa sinulla on tärkeä rooli suorituskyvyn seuraamisessa ja tietokantojen ylläpidossa. Vastuullasi tulee olemaan järjestelmän suorituskyvyn operatiivinen seuranta ja vianmääritys-tilanteiden hallinta.

Tietokanta toimii Linux-ympäristössä, joten tietysti toivomme, että Linux ei ole sinulle ainakaan täysin vierasta maaperää. Tietokanta sen sijaan on InterSystemsin Caché-tietokanta, joten erityisen hyödyllistä on osaaminen ODB (operational database) -tietokannoista. Tyypillisiä työpäiväsi tehtäviä ovat esimerkiksi konfiguraatioiden tekeminen, raportointi, mahdollisten ongelmatilanteiden ennakointi ja tietokantojen jatkuva kehitys.

Sisäinen tiimi sekä järjestelmä- ja käyttöpalvelutoimittajien asiantuntijat ovat valmiita tukemaan ja opettamaan monia asioita, mutta suureksi eduksi katsotaan aiempi kokemus vastaavanlaisista tehtävistä ja kiperien poikkeustilanteiden käsittelystä. Kuten useimmissa vastaavissa hommissa: “Hyvin tehty työ jää huomaamatta, mutta huonosti tehdyn työn huomaa suurin osa käyttäjistä.” Apotilla tiedostetaan edellä mainittu fakta ja näin ollen panostetaan tietojärjestelmien elintärkeään toimintaan. Monesta syystä voidaankin sanoa, että työ Apotin sisäisessä käyttöpalvelutiimissä on aidosti tärkeää, vastuullista ja merkittävää.

Sinulta toivomme:

 • Osaamista Linux-ympäristöstä
 • Sujuvuutta tietokantojen (mieluiten ODB) ja niiden parissa tulevien ongelmatilanteiden kanssa työskentelystä
 • Sujuvaa suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa
 • Mahdollisuutta ajoittaisiin päivystystehtäviin – käytössä on kiertävä hälytysrinki, jossa noin kerran 1,5 kuukaudessa olisi sinun vuorosi ottaa koppia pikaista korjausta vaativista tilanteista

Lisäksi arvostamme esimerkiksi:

 • Kokemusta InterSystemsin Caché-tietokannasta

  Tarjoamme sinulle:  

 • Nuoren organisaation, jossa on mahdollista saada vastuuta ja löytää uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia oman innostuksen ja kiinnostuksen mukaan.
 • Uuden oppimista ja oivaltamista (Epic-järjestelmä, mutta myös paljon muuta)
 • Tiimin jossa sinulla on asiantuntijan vapaus toimia mutta myös mahdollisuus saada tukea.
 • Yhteiskunnallisesti merkittävän työn – Apotti on hankkeena ja tietojärjestelmänä erittäin merkittävä ja laaja, myös kansainvälisellä mittakaavalla. Tässä roolissa olet mukana muokkaamassa, modernisoimassa ja mahdollistamassa sulavia sosiaali- ja terveyspalveluja ainakin 1,6 miljoonalle ihmiselle.

Rekrytointiprosessin vaiheet:

 1. Puhelinkeskustelu aTalentin kanssa, jolloin pääset kertomaan lisää osaamisestasi sekä kuulet lisätietoja tehtävästä
 2. Soveltuvuustesti (johon ei tarvitse opiskella tai valmistautua etukäteen) Apotin toimistolla
 3. Haastattelut Apotin toimistolla tulevan tiimin esimiehen kanssa
 4. Työllistyminen suoraan Apotin työntekijäksi.

Jos saimme sinut lainkaan kiinnostumaan, lähetä meille CV sekä hakemuksesi, jossa kerrot miksi tehtävä tuntuu sinulle juuri sopivalta, viimeistään 19.5.2019 mennessä osoitteessa: https://apply.atalent.fi/apotti-senior-database-specialist-5-2019 . Apotista voit lukea lisää osoitteessa: https://www.apotti.fi/. Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa Recruitment Manager Jenni Tontti (+350 407508821, jenni.tontti[ät]atalent.fi).

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae nyt

Vastaavia avoimia hakuja

A growing startup Arkkeo is looking for a (Junior) Software Developer to develop its mobile and web applications enabling automated loyalty programs!

Front AI is looking for an analytical and customer-oriented System Developer to join its mostly remote development team.

As Mobile developer at Highkey you’ll get a vast responsibility area developing their app that is rapidly growing in popularity in the US market.

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

Tässä artikkelissa aTalentin kaupallisen alan rekrytointien liiketoimintajohtaja Salla Jortikka kertoo, miksi yritysten ...

Tässä artikkelissa aTalentin rekrygurut Laura Isosomppi ja Milla Saari kertovat, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun rekr...

Koronavirus ja siitä seurannut poikkeustila ovat sysänneet monet työnantajat ainutlaatuisen haasteen eteen. Kuinka saada...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen