Trainee (Kaupalliset alat)

Julkaistu 27.12.2019

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. PAMiin kuuluu noin 220 000 jäsentä, joista naisia on 76 %. Noin kolmasosa jäsenistä on alle 30 vuotiaita. Suurin osa PAMin jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalveluissa, kiinteistöpalveluissa sekä vartiointialalla. PAM neuvottelee palvelualoille työehtosopimukset ja valvoo jäsentensä etuja työpaikoilla.

Palvelualojen ammattiliitto PAM etsii joukkoonsa kuutta idearikasta ja aktiivista harjoittelijaa eri tieteenaloilta ja opintotaustoilta! Harjoittelijat muodostavat oman harjoittelijatiiminsä ja osallistuvat PAM:n sisäisiin projekteihin, jotka valitaan harjoittelijan opintosuunnan ja kiinnostuksen mukaisesti.  Projektien lisäksi harjoittelijat pääsevät osaksi PAMin päivittäistä toimintaa, mm. tekemään alaansa liittyviä tehtävänantoja sekä osallistumaan palavereihin, kampanjoihin ja tiedotustilaisuuksiin. Lisäksi harjoittelijatiimi osallistuu kattavaan perehdytykseen, jossa sekä PAMin toiminta että ammattiliiton merkitys osana yhteiskuntaa tulevat tutuiksi. Harjoittelu alkaa maaliskuun alussa ja kestää kolme kuukautta. 

Etsimme PAM:n harjoittelijatiimiin kaupallisen alan opiskelijaa, esimerkiksi markkinoinnin, strategia- tai henkilöstöjohtamisen, tuotanto- tai kansantalouden opinnoista. Kaupallisen alan edustajana tulet syventymään harjoittelujaksosi aikana johonkin seuraavista projekteista:

 • Jäsenistön toimintamallien ja ammattiliittomielikuvan kehittäminen erityisesti nuorten korkeakoulutettujen saamiseksi mukaan PAMin toimintaan ja vaikuttamistyöhön.
 • Union as a service -pilotin konseptointi, jossa ammattiliittoa tarkastellaan asiakasprofiilien ja asiakkaan tarpeiden näkökulmasta ja kehitetään asiakaskokemukseen pohjautuva hanke, työkalu tai testausympäristö.
 • PAM 20 vuotta -projektin suunnittelu ja alkuvalmistelu
 • Selvitys liittoon liittymisen syistä, liittyneiden profiileista ja ammattiliiton merkityksestä liittyville

Harjoittelijan työssä aktiivinen, tiedonjanoinen ja utelias asenne ratkaisevat. Toivomme, että olet kiinnostunut työmarkkinasta ja sen muutoksista ja olet valmis hyppäämään mukaan PAM:n tiimiin työskentelemään työelämän ajankohtaisten teemojen ympärillä. Odotamme, että suhtaudut harjoitteluun innokkaalla asenteella ja uskallat antaa näkemystäsi ammattiliiton toimintaan ja projekteihin liittyen. Harjoittelijana teet yhteistyötä PAM:n sisäisten toimijoiden ja osastojen kanssa, joten odotamme sinulta myös hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. 

PAMin harjoittelijana pääset yhdistämään omat kiinnostuksenkohteesi ja opintosi työelämän, sen muutoksen ja yhteiskunnallisesti merkittävien aiheiden kanssa. Arvostamme harjoittelijoiden tuomaa näkemystä ja eri opintoalojen osaamista, joten pääset antamaan panoksesi työelämän kehittämiselle tiiviissä yhteistyössä eri alojen opiskelijoiden kanssa. PAMin asiantuntijat pitävät huolen siitä, että tarjolla on riittävästi tukea harjoittelussa menestymiseen. Harjoittelusta maksetaan TES:n mukaista harjoittelijapalkkaa.

Hakijalta odotetaan: 

 • Soveltuvia korkeakouluopintoja kaupalliselta tai teknilliskaupalliselta alalta
 • Liiketoimintalähtöistä ajattelutapaa
 • Kiinnostusta yhteiskunnallisia asioita ja työmarkkinoita kohtaan
 • Uteliasta, aktiivista ja oma-aloitteista asennetta sekä halua päästä osallistumaan PAMin projekteihin ja hankkeisiin
 • Sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa

Lisäksi eduksi katsotaan:

 • Kiinnostus tai kokemus yllämainituista PAMin projekteista
 • Osallistuminen järjestötoimintaan, esim. yliopiston ainejärjestöissä
 • Aiempi työkokemus palvelualoilta tai projektityöskentelystä
 • Palvelumuotoilun menetelmien osaaminen

Jos haluat päästä mukaan osaksi PAM:n monialaista harjoittelijatiimiä, lähetä hakemuksesi, viimeisin opintosuoritusotteesi, sekä CV:si viimeistään 19.1.2020 mennessä osoitteessa: https://apply.atalent.fi/pam-trainee-kaupalliset-alat-12-2019. Lähetäthän hakemusdokumentit PDF-muodossa. Mainitsethan hakemuskirjeessä, mikäli jokin yllämainituista projekteista herätti mielenkiintosi ja haluaisit lähteä harjoittelujakson aikana syventymään aiheeseen.

PAM:sta voit lukea lisää osoitteessa: https://www.pam.fi/. Tehtävää ja hakuprosessia koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Mikko Lahti (+358400 495 946, mikko.lahti[at]atalent.fi).

Rekrytointiprosessin kulku:

 • aTalentin puhelinhaastattelukierros 23.1.-31.1.2020
 • PAMin kasvokkainen haastattelu 10.2.-12.2.2020 välillä
 • Valinnat harjoittelijoista viimeistään 24.2.2020 mennessä
 • Harjoittelu alkaa 2.3.2020

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae nyt

Vastaavia avoimia hakuja

Etsimme PAMin harjoittelijatiimiin kaupallisen alan opiskelijaa, esimerkiksi markkinoinnin, strategia- tai henkilöstöjohtamisen tai tuotantotalouden opinnoista!

Etsimme nyt uran alkutaipaleella olevaa oma-aloitteista Assistant controlleria osaksi Continental Rengas Oy:n sekä BestDrive Finland Oy:n tiivistä taloustiimiä Espoon Leppävaaraan!

Rahoitusalan softaa kehittävä kansainvälisesti palkittu ohjelmistoyritys MORS Software etsii nyt uraansa aloittelevaa talenttia tiiviiseen joukkoonsa kasvamaan!

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

"Hei, nyt on sellainen tilanne, että olen löytänyt mun unelmien duunipaikan ja se ei ole enää täällä."
Tässä #rekrycast...

IT-alan osaajamarkkinoita voi kuvailla villiksi länneksi, jossa parhaat talentit revitään käsistä keinoja kaihtamatta. T...

Internet on täynnä vinkkejä siihen, miten valmistaudut hakijana työhaastattelutilanteeseen, mutta entäpä viime hetken vi...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen