Trainee (Viestinnälliset alat)

Julkaistu 26.10.2020

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. PAMiin kuuluu noin 210 000 jäsentä, joista naisia on 76 %. Noin kolmasosa jäsenistä on alle 30 vuotiaita. Suurin osa PAMin jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalveluissa, kiinteistöpalveluissa sekä vartiointialalla. PAM neuvottelee palvelualoille työehtosopimukset ja valvoo jäsentensä etuja työpaikoilla.

Palvelualojen ammattiliitto PAM etsii joukkoonsa kuutta idearikasta ja aktiivista harjoittelijaa eri tieteenaloilta ja opintotaustoilta! Harjoittelijat muodostavat oman harjoittelijatiiminsä ja osallistuvat PAMin sisäisiin projekteihin, jotka valitaan harjoittelijan opintosuunnan ja kiinnostuksen mukaisesti.  Projektien lisäksi harjoittelijat pääsevät osaksi PAMin päivittäistä toimintaa, mm. tekemään alaansa liittyviä tehtävänantoja sekä osallistumaan palavereihin, kampanjoihin ja tiedotustilaisuuksiin. Lisäksi harjoittelijatiimi osallistuu kattavaan perehdytykseen, jossa sekä PAMin toiminta että ammattiliiton merkitys osana yhteiskuntaa tulevat tutuiksi. Harjoittelu alkaa helmikuun alussa ja kestää kolme kuukautta. 

Etsimme PAMin harjoittelijatiimiin viestinnän alan opiskelijaa, esimerkiksi viestinnän, kielten tai journalistiikan opinnoista. Viestinnän alan edustajana tulet syventymään harjoittelujaksosi aikana palvelualojen työntekijöiden mediakäyttäytymiseen liittyvään projektiin:

 •  Tarkoituksena on selvittää, mitä medioita palvelualojen työntekijät seuraavat ja millaisia median käyttäjiä he ovat. Tavoitteena on myös löytää mediakäyttäytymisen liittyviä muutoksia ja niiden vaikutuksia palvelualoilla työskentelevien arvoihin ja arkisiin valintoihin sekä ammatilliseen ja yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen. 
 • Selvitys pohjautuisi kyselyyn, jossa kartoitetaan television, painettujen lehtien ja verkkomedioiden seuraamista sekä vastaajan omaa sosiaalisen median käyttöä. 

Harjoittelijan työssä aktiivinen, tiedonjanoinen ja utelias asenne ratkaisevat. Toivomme, että olet kiinnostunut työmarkkinasta ja sen muutoksista ja olet valmis hyppäämään mukaan PAMin tiimiin työskentelemään työelämän ajankohtaisten teemojen ympärillä. Odotamme, että suhtaudut harjoitteluun innokkaalla asenteella ja uskallat antaa näkemystäsi ammattiliiton toimintaan ja projekteihin liittyen. Harjoittelijana teet yhteistyötä PAMin sisäisten toimijoiden ja osastojen kanssa, joten odotamme sinulta myös hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. 

PAMin harjoittelijana pääset yhdistämään omat kiinnostuksenkohteesi ja opintosi työelämän, sen muutoksen ja yhteiskunnallisesti merkittävien aiheiden kanssa. Arvostamme harjoittelijoiden tuomaa näkemystä ja eri opintoalojen osaamista, joten pääset antamaan panoksesi työelämän kehittämiselle tiiviissä yhteistyössä eri alojen opiskelijoiden kanssa. PAMin asiantuntijat pitävät huolen siitä, että tarjolla on riittävästi tukea harjoittelussa menestymiseen. Harjoittelusta maksetaan TES:n mukaista harjoittelijapalkkaa.

Hakijalta odotetaan: 

 • Meneillään olevia yliopisto-opintoja esimerkiksi viestinnän, kielitieteiden tai journalistiikan alalta 
 • Hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja
 • Kiinnostusta yhteiskunnallisia asioita ja työmarkkinoita kohtaan
 • Aktiivista ja oma-aloitteista asennetta sekä halua päästä osallistumaan PAMin toimintaan ja projekteihin 
 • Sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa

Lisäksi eduksi katsotaan:

 • Kiinnostus tai kokemus yllämainitusta PAMin projektista
 • Osallistuminen järjestötoimintaan, esim. yliopiston ainejärjestöissä
 • Aiempi työkokemus palvelualoilta tai projektityöskentelystä

Jos haluat päästä mukaan osaksi PAMin monialaista harjoittelijatiimiä, lähetä hakemuksesi, viimeisin opintosuoritusotteesi, sekä CV:si viimeistään 15.11.2020 osoitteessa: https://apply.atalent.fi/pam-trainee-viestinnalliset-alat-10-2020. Lähetäthän hakemusdokumentit PDF-muodossa. Mainitsethan hakemuskirjeessäsi, miksi mediakäyttäytymiseen liittyvä projekti herätti mielenkiintosi ja haluaisit lähteä harjoittelujakson aikana syventymään aiheeseen.

PAMista voit lukea lisää osoitteessa: https://www.pam.fi/. Tehtävää ja hakuprosessia koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Mikko Lahti (+358400 495 946, mikko.lahti[at]atalent.fi).

Rekrytointiprosessin kulku:

 • aTalentin puhelinhaastattelukierros 16.11.-27.11.2020
 • PAMin haastattelu 7.12.-11.12.2020 välillä
 • Valinnat harjoittelijoista viimeistään 15.12.2020
 • Harjoittelu alkaa 1.2.2021 

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae nyt

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

Meriteollisuus saattaa antaa suurelle yleisölle mielikuvan ruostuneista telakoista ja loputtomista hitsaushommista. SeaK...

"Hei, nyt on sellainen tilanne, että olen löytänyt mun unelmien duunipaikan ja se ei ole enää täällä."
Tässä #rekrycast...

IT-alan osaajamarkkinoita voi kuvailla villiksi länneksi, jossa parhaat talentit revitään käsistä keinoja kaihtamatta. T...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen