Trainee (Yhteiskunnalliset alat)

Julkaistu 27.12.2019

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. PAMiin kuuluu noin 220 000 jäsentä, joista naisia on 76 %. Noin kolmasosa jäsenistä on alle 30 vuotiaita. Suurin osa PAMin jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalveluissa, kiinteistöpalveluissa sekä vartiointialalla. PAM neuvottelee palvelualoille työehtosopimukset ja valvoo jäsentensä etuja työpaikoilla.

Palvelualojen ammattiliitto PAM etsii joukkoonsa kuutta idearikasta ja aktiivista harjoittelijaa eri tieteenaloilta ja opintotaustoilta! Harjoittelijat muodostavat oman harjoittelijatiiminsä ja osallistuvat PAM:n sisäisiin projekteihin, jotka valitaan harjoittelijan opintosuunnan ja kiinnostuksen mukaisesti. Projektien lisäksi harjoittelijat pääsevät osaksi PAMin päivittäistä toimintaa, mm. tekemään alaansa liittyviä tehtävänantoja sekä osallistumaan palavereihin, kampanjoihin ja tiedotustilaisuuksiin. Lisäksi harjoittelijatiimi osallistuu kattavaan perehdytykseen, jossa sekä PAMin toiminta että ammattiliiton merkitys osana yhteiskuntaa tulevat tutuiksi. Harjoittelu alkaa maaliskuun alussa ja kestää kolme kuukautta.

Etsimme PAMin harjoittelijatiimiin yhteiskunnallisen alan opiskelijaa esimerkiksi valtio-, hallinto- , yhteiskunta- ja sosiaalitieteiden opinnoista. Yhteiskunnallisten alojen edustajana tulet syventymään harjoittelujaksosi aikana johonkin seuraavista projekteista:

 • Selvitys luottamushenkilöiden tuen tarpeista osaamisensa ylläpitämiseksi ja tehtävässään onnistumiseksi
 • Kuvavaikuttajien verkoston luominen ja kuntapoliittisen ohjelman luonnissa avustaminen
 • AMK-selvitys esim. tradenomien työllistymisestä palvelualoille
 • Selvitys osuuskuntamallien toiminnasta, eroista ja ongelmakohdista Suomessa ja muualla maailmassa
 • Selvitys pienten koululaisten vuorohoidon saatavuudesta ja toteutumisesta eri kunnissa
 • Kansainvälinen vertailu henkilöstön edustusjärjestelmistä suurien yrityksien hallituksissa, lainsäädännöstä ja työntekijöiden edustajien ns. myötämääräämisoikeudesta
 • Selvitys vuokratyöntekijöiden työehtojen sääntelystä lakien ja työehtosopimusten kautta Euroopassa tai Pohjoismaissa
 • Selvitys liittoon liittymisen syistä, liittyneiden profiileista ja ammattiliiton merkityksestä liittyville
 • Selvitys ammattiliittojen mielikuvasta korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa
 • Selvitys henkilöstökoulutuksien toteutumisesta palvelualojen suurissa yrityksissä

Harjoittelijan työssä aktiivinen, tiedonjanoinen ja utelias asenne ratkaisevat. Toivomme, että olet kiinnostunut työmarkkinasta ja sen muutoksista ja olet valmis hyppäämään mukaan PAM:n tiimiin työskentelemään työelämän ajankohtaisten teemojen ympärillä. Odotamme, että suhtaudut harjoitteluun innokkaalla asenteella ja uskallat antaa näkemystäsi ammattiliiton toimintaan ja projekteihin liittyen. Harjoittelijana teet yhteistyötä PAM:n sisäisten toimijoiden ja osastojen kanssa, joten odotamme sinulta myös hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

PAMin harjoittelijana pääset yhdistämään omat kiinnostuksenkohteesi ja opintosi työelämän, sen muutoksen ja yhteiskunnallisesti merkittävien aiheiden kanssa. Arvostamme harjoittelijoiden tuomaa näkemystä ja eri opintoalojen osaamista, joten pääset antamaan panoksesi työelämän kehittämiselle tiiviissä yhteistyössä eri alojen opiskelijoiden kanssa. PAMin asiantuntijat pitävät huolen siitä, että tarjolla on riittävästi tukea harjoittelussa menestymiseen. Harjoittelusta maksetaan TES:n mukaista harjoittelijapalkkaa.

Hakijalta odotetaan:

 • Meneillään olevia yliopisto-opintoja esimerkiksi valtio-, hallinto- , yhteiskunta- tai sosiaalitieteistä – Yhteiskunnallisesti orientoitunutta kehittämisotetta
 • Kiinnostusta yhteiskunnallisia asioita ja työmarkkinoita kohtaan
 • Aktiivista ja oma-aloitteista asennetta sekä halua päästä osallistumaan PAMin toimintaan ja projekteihin
 • Sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa

Lisäksi eduksi katsotaan:

 • Kiinnostus tai kokemus yllämainituista PAMin projekteista
 • Osallistuminen järjestötoimintaan, esim. yliopiston ainejärjestöissä
 • Aiempi työkokemus palvelualoilta tai projektityöskentelystä

Jos haluat päästä mukaan osaksi PAM:n monialaista harjoittelijatiimiä, lähetä hakemuksesi, viimeisin opintosuoritusotteesi, sekä CV:si viimeistään 19.1.2020 mennessä osoitteessa: https://apply.atalent.fi/pam-trainee-yhteiskunnalliset-alat-12-2019 Lähetäthän hakemusdokumentit PDF-muodossa. Mainitsethan hakemuskirjeessä, mikäli jokin yllämainituista projekteista herätti mielenkiintosi ja haluaisit lähteä harjoittelujakson aikana syventymään aiheeseen.

PAM:sta voit lukea lisää osoitteessa: https://www.pam.fi/. Tehtävää ja hakuprosessia koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Mikko Lahti (+358400 495 946, mikko.lahti[at]atalent.fi).

Rekrytointiprosessin kulku:

 • aTalentin puhelinhaastattelukierros 23.1.-31.1.2020
 • PAMin kasvokkainen haastattelu 10.2.-12.2.2020 välillä
 • Valinnat harjoittelijoista viimeistään 24.2.2020 mennessä
 • Harjoittelu alkaa 2.3.2020

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae tästä

Vastaavia avoimia hakuja

Etsimme projektiluontoiseen tehtävään työntekijää laatimaan digitaalisia tuotekortteja uusille nettisivuille.

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

Poikkeustilan aiheuttama epävakaus markkinoilla ja yritysten arjessa on heijastunut luonnollisesti myös rekrytointeihin....

aTalent Recruiting ja Caruna Oy:n aloittaneet yhteistyön
aTalent Recruiting Oy ja Caruna Oy ovat aloittaneet 12.05.2020...

Miksi henkilostovuokrausta kannattaa kayttaa -blogi - aTalent Recruiting

Tässä artikkelissa aTalentin kaupallisen alan rekrytointien liiketoimintajohtaja Salla Jortikka kertoo, miksi yritysten ...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen