Turvalaitesuunnittelija

Julkaistu 26.03.2020

Tulevaisuus saattaa toisille vaikuttaa etäiseltä, mutta Swecolle se on jo tätä päivää. Swecon tehtävänä on olla askeleen edellä, sillä useimmille ihmisille työmme tuloksista tulee todellisuutta vasta tulevaisuudessa.

Sweco on rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija, joka suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Työmme tuloksena syntyy terveellisiä ja turvallisia rakennuksia, tehokasta infrastruktuuria sekä kestäviä energia- ja vesihuollon ratkaisuja. Olemme paitsi helposti lähestyttävä ja sitoutunut kumppani, myös innostava työnantaja: yhteensä 17 000 työntekijäämme tarjoaa asiakkaillemme juuri oikeanlaista osaamista kaikenkokoisiin hankkeisiin. Toteutamme vuosittain projekteja 70 maassa ympäri maailman. Sweco on Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys, jonka liikevaihto on 1,9 Mrd euroa. Sweco on listattu Tukholman pörssiin (Nasdaq).

Katso video ja selvitä, miksi kannattaa hypätä swecolaisen saappaisiin!

 

 

Etsimme Swecolle tulevaisuuden turvalaitesuunnittelijaa ensisijaisesti Helsinkiin osaksi ratateknistä turvalaitesuunnittelutiimiä – kenties juuri sinua? 

Nykyaikaisessa urbanisoituneessa yhteiskunnassa kestävästi ja kustannustehokkaasti suunniteltujen infrapalvelujen, kuten rata- ja raitiotiesuunnittelun sekä ratatekniikan suunnittelun, tarve on suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Sweco onkin paitsi yksi Suomen suurimmista toimijoista infrastruktuurin, liikkumisen ja kaupunkisuunnittelun parissa, myös johtava raideliikenteen asiantuntija kattaen kaikki rata-, raitiotie- ja metroliikennesuunnitteluun liittyvät suunnittelu- ja asiantuntijapalvelut sekä järjestelmien käyttöönottoon liittyvät palvelut – ratateknistä turvalaitteiden suunnittelua unohtamatta! Swecon turvalaitetekniikan palveluihin kuuluvat rautatien turvalaitteisiin liittyvät suunnittelu- ja asiantuntijapalvelut, kuten raiteistojen ja rautateiden tasoristeysten turvalaitesuunnittelu, turvalaitteiden käyttöönotto- ja tarkastus, turvalaitejärjestelmien muutossuunnittelu, sekä junien kulunvalvontajärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto. Tulevaisuuden turvalaitesuunnittelijana sinulla onkin mahdollisuus osallistua valtakunnan merkittävimpien väylähankekokonaisuuksien turvalaitesuunnitteluun ja siten varmistaa raideliikenteen, kuten Raide-Jokerin ja Kruunusiltojen, turvallisuus!

Toimenkuvaasi kuuluvat erilaiset rataverkon ja raitioteiden turvalaitesuunnittelutehtävät – aina esisuunnittelusta käytännön toteutukseen – ja muut asiantuntijatehtävät osana isompaa 20 hengen suunnitteluryhmää. Turvallisuus, kestävä kehitys ja käytettävyys kulkevat käsi kädessä turvalaitejärjestelmien suunnittelussa, ja osaamisesi sekä mielenkiintosi mukaan tehtäviisi voi kuulua mm. elementtien sijoitussuunnittelua, kaapelireittisuunnittelua ja -luettelointia, sekä hankekokonaisuuden optimointia yhteistyössä hankkeen muiden suunnittelijoiden kanssa. Toimenkuvan painotusta on kuitenkin mahdollista räätälöidä oman osaamisesi ja mielenkiintosi mukaan: suunnittelutehtävien lisäksi toimenkuvaan voi myös kuulua projektinjohdollisia tehtäviä, kuten kustannusarviointien sekä muiden selostusten laatimista ja muuta projektien ajallista sekä taloudellista seurantaa. Projektit ovat monialaisia ja niihin liittyy myös olennaisesti esim. tie- ja katujärjestelyiden sekä siltojen suunnittelu, joten yksi tärkeimpiä tehtäviäsi on näiden yhteensovittaminen niin liikennejärjestelmän kuin myös ympäristön kannalta.  

Turvalaitesuunnittelijana teet tiivistä yhteistyötä sekä ulkoisten että sisäisten sidosryhmien kanssa, joten työotteeltasi olet vuorovaikutustaitoinen tiimipelaaja. Tehtävässä menestymistä tukevat ennen kaikkea positiivinen asenne ja oma-aloitteinen ote työhön. Olet lisäksi teknisesti näppärä ja sinulla on kenties kokemusta AutoCAD-ympäristöstä. Voit olla joko urasi alkutaipaleella, tai jo kokeneempi turvalaitesuunnittelija, mutta sinun tulisi joka tapauksessa olla innokas oppimaan uutta: tämä on ainutlaatuinen tilaisuus kehittyä ja kasvaa turvalaitesuunnittelijana monipuolisten suunnittelutehtävien ja merkittävien väylähankekokonaisuuksien siivittämänä! 

Tässä tehtävässä työllistyt suoraan Swecon palvelukseen.

Sinulta odotamme:

 • Tehtävään soveltuvaa AMK- tai yliopistotason koulutusta, esim. sähkö-, automaatio- tai liikennetekniikasta
 • Aiempaa kokemusta AutoCAD-ympäristöstä
 • Uteliaisuutta ja ennen kaikkea halua oppia uutta ja kehittyä
 • Sujuvia viestintätaitoja niin suomeksi kuin englanniksi

Lisäksi eduksesi katsomme:

 • Kokemuksen rautateiden turvalaitejärjestelmien suunnittelusta

Swecolaisille on tärkeää mutkaton ilmapiiri ja osaavat kollegat – ja mikä muu? Lue 10 eri näkökulmaa!

 1. Alan huiput. Kun kysymme, mikä on parasta Swecolla työskentelyssä, useimmiten mahtavat ja fiksut kollegat nousevat ykköseksi. Talossamme on valtava määrä erilaista osaamista – verkottuminen talon sisällä kannattaa!
 2. Mutkaton työskentelytapa. Meillä on matala hierarkia, ”flätti organisaatio” kuten swecolaiset tapaavat asian ilmaista. Olemme asettaneet tiimit päätöksenteon keskiöön. Meillä saa keskittyä projekteihin ja suunnittelutyöhön. 
 3. Teet työtä, jolla on merkitys. Meillä pääset tekemään suunnitelmia, jotka vaikuttavat yhteiskuntaan ja rakennettuun ympäristöön kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. 
 4. Maailma avoinna. Swecolaisia on yhteensä 17 000 ympäri Euroopan, ja Suomessa meitä on 27 paikkakunnalla 2 500 henkeä. Kansainvälinen organisaatio tarjoaa mahdollisuuksia työskennellä ulkomailla – tai vaihtaa Suomen sisällä toimipistettä elämäntilanteen muuttuessa.
 5. Kehityksen kärjessä. Tulevaisuuden ympäristöt muuttuvat koko ajan – siksi meidän täytyy itsekin muuttua koko ajan ja olla askeleen edellä. Digitalisaatio ja älykkäät työkalut ovat osa suunnittelijan arkea Swecolla. Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja otamme käyttöön uusia työkaluja ja menetelmiä. 
 6. Oma urapolku. Iso talo mahdollistaa monenlaiset urapolut. Voit edetä suunnittelijasta projektipäälliköksi – tai jos kaipaat uudenlaisia työtehtäviä, tarjoamme mahdollisuuden työskennellä toisella toimialalla. Tuemme myös henkilökohtaista kehittymistä: Sweco Akatemia tarjoaa runsaan määrän erilaisia koulutuksia, joista suosituimpia ovat muun muassa Esimiesluotsi- ja projektipäällikkökoulutukset. Vastavuoroisesti odotamme sinulta uteliaisuutta ja motivaatiota uuden oppimiseen.
 7. Kiinnostavimmat projektit. Olemme mukana monenlaisissa ja monen kokoisissa projekteissa, Suomessa ja ulkomailla. 
 8. Työskentely laiturin nokassa? Olemme joustava työnantaja. Meillä panostetaan etätyöskentelymahdollisuuksiin ja tuetaan sujuvaa työn ja yksityiselämän yhdistämistä.
 9. Oletko utelias? Niin mekin! Uteliaisuus onkin yksi Swecon arvoista ja sitä vaalimme työssämme. Jotain suurempaa syntyy, kun insinööritaidot ja uteliaisuus yhdistyvät.
 10. Kolottaako kahvihammas? Sweco tarjoaa työntekijöilleen ilmaiset kahvit, lounasedun sekä monia muita henkilöstömme arvostamia etuja.

Haluatko tehdä työksesi jotakin merkityksellistä? Siinä tapauksessa Sweco saattaa olla oikea paikka sinulle! Lähetä ansioluettelosi sekä motivaatiokirjeesi PDF-muodossa viimeistään 8.4. mennessä aTalentin hakujärjestelmän kautta osoitteessa: https://apply.atalent.fi/sweco-turvalaitesuunnittelija-3-2020. Kerrothan hakudokumenteissasi palkkatoiveesi ja mahdollisen aloituspäivän.

Swecosta voit lukea lisää osoitteessa: https://www.sweco.fi/. Tutustuthan samalla työntekijöihimme osoitteessa: https://www.sweco.fi/ura/tyontekijamme/Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa rekrytointipäällikkö ja tiiminvetäjä Mikaela Johansson (puh. + 358 50 351 2400, mikaela.johansson[ät]atalent.fi).

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae nyt

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

Suomen virkistävin graduate-ohjelma on täällä taas! Hartwall Career Brewery on vastavalmistuneille tai valmistumisen kyn...

Caruna on niittänyt menestystä työpaikkatutkimuksissa viime vuosina. Sen työkulttuuri ja kehittymismahdollisuudet tarjoa...

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toi...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen