Tom Allen Senera Oy

Uusiutuvien energiaratkaisujen hankepäällikkö asuinkiinteistöjen hankkeisiin

Julkaistu 04.12.2020

Uusiutuvien energiaratkaisujen hankepäällikkö asuinkiinteistöjen hankkeisiin

Tom Allen Senera syntyi vuonna 2015, kun maalämpöalan uranuurtaja Tom Allen Oy ja energiaratkaisujen asiantuntijayritys Senera Oy yhdistivät voimansa. Tom Allen Senera Oy nousi Suomen maalämpö- ja lämmöntalteenottoalan markkinajohtajaksi. Yrityksessä työskentelee noin kahdeksankymmentä alan ammattilaista.

Tom Allen Senera Oy:n toiminnan lähtökohtana on korkea asiakastyytyväisyys. Toimitamme asiakkaillemme maalämpö-, lämmön talteenotto- ja ilma-vesilämpöjärjestelmät kokonaisvastuullisesti. Kokonaisvastuuseen kuuluu järjestelmien mitoitus, suunnittelu sekä toteutus vankalla ammattitaidolla ja kokemuksella. Järjestelmän valmistumisen jälkeen asiakastamme palvelevat etävalvontamme ja huoltomme.

Toimintaamme ohjaavina arvoina ovat luotettavuus, vastuullisuus sekä uusiutuvien
energianlähteiden hyödyntäminen. Rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa taloudellisesti kestävää ja ympäristöystävällistä tulevaisuutta.

Tule mukaan edistämään uusiutuvaa energiaa ja energiataloudellisuutta rakennetussa ympäristössä! Maalämpö- ja lämmöntalteenottoalan markkinajohtaja Tom Allen Senera etsii tiimiinsä Hankepäälliköä asuinkiinteistöjen projekteihin. Hankepäällikkönä vastaat asuinkiinteistöjen mm. kerros- ja rivitalot maalämpö- ja poistoilman lämmön talteenottoprojektien läpiviemisestä. Monipuoliseen työnkuvaasi kuuluvat järjestelmien mitoittaminen ja suunnitteludokumentaation valmistelu, tarjouslaskenta, urakkaneuvottelut, ratkaisujen esittely sekä projektien hoitaminen. Tulet työskentelemään tehtävässä tiiviisti Tom Allen Seneran kokeneempien osaajien kanssa, saaden tehtävään perusteellisen perehdytyksen ja tuen.

Hankepäällikön vastuut pähkinänkuoressa:

Järjestelmien mitoitus ja suunnittelu – Tutustut asuinkiinteistöön sekä taloyhtiön hallitukseen sekä isännöitsijään. Varmistat osaltasi sen, että käytettävissäsi on luotettavat ja tarkat tiedot, jotta järjestelmämitoitus voidaan tehdä luotettavasti. Tarvittaessa täydennät saatuja tietoja muista lähteistä, kuten energiayhtiöltä tai kiinteistön isännöitsijältä. Teet järjestelmän mitoituksen optimoinnin energiataloudellisimman ja kustannustehokkaimman ratkaisun ehdottamiseksi.

Tarjouslaskenta – Kun mitoitus ja järjestelmän optimointi on tehty, lasket mitoituksen perusteella hankkeen tekniset komponentit, kuten energiakaivokentän, poistoilman lämmön talteenottoyksiköt, maalämpöpumput ja koko järjestelmätoteutuksen kustannukset. Määrittelet hankkeen komponentit, laitteet, automaatiojärjestelmän sekä teet niiden perusteella hankkeen kustannusarvion ja tarjouksen.

Neuvottelu tarjousvaiheen jälkeen osallistut asiakkaan kanssa käytäviin neuvotteluihin järjestelmän toteuttamisesta. Perustelet laitekokonaisuuden ja toteutustavan ja synnytät asiakkaan luottamuksen Tom Allen Senera Oy:n kykyyn toteuttaa taloyhtiön kannalta paras mahdollinen uusiutuvan energian ratkaisu. Onnistuneen tarjous- ja neuvotteluvaiheen jälkeen taloyhtiö päätyy tilaamaan järjestelmän.

Hankkeen toteutus – Valmistelet hankkeen suunnitelmat yhteistyössä suunnitteluinsinöörien kanssa, ohjeistat ja osallistut hankintaan sekä allokoit hankkeeseen sopivat henkilöresurssit yhteistyössä resursoijan kanssa. Laadit aikataulun, toimit projektipäällikkönä hankkeen aikana ja osallistut mm. hankkeen työmaakokouksiin ja tarkastuksiin joko paikan päällä tai etänä. Projektin aikana olet yhteydessä taloyhtiön sidosryhmiin (mm. isännöitsijät ja asukkaat) ja raportoit heille hankkeen edistymisestä.

Hankkeen viimeistely – Lopuksi laadit hankkeesta vielä luovutusdokumentaation, jonka jälkeen luovutat järjestelmän asiakkaalle, jonka lämmityskustannukset ja CO2 päästöt ovat juuri asennetun järjestelmän ansiosta merkittävästi aikaisempaa pienemmät.

Hakijalta odotetaan:

 • LVI-tekniikan, talotekniikan tai energia-alan ylempää ammattikorkeakoulu- tai korkeakoulutusta (esim. LVI-insinööri, Diplomi-insinööri)
 • Ymmärrystä maalämpö- ja lämmön talteenottojärjestelmistä, ilmanvaihto- ja lämmönjakojärjestelmistä sekä kiinnostusta oppia näistä lisää
 • Vahvat vuorovaikutustaidot
 • Kiinnostusta asiakasrajapinnassa työskentelyyn sekä pelisilmää ja innostusta oppia paremmaksi neuvottelijaksi
 • Sitoutuneisuutta hankkeisiin sekä yhteisiin tavoitteisiin, hankkeet vaihtelevat nimittäin kestoltaan kuukausista jopa vuosien mittaisiin yhteistyöprojekteihin
 • Paloa päästä valjastamaan opintojen (ja työkokemuksen) kautta kerrytetty asiantuntijuus käytännön osaamiseksi
 • Ajokortti

Lisäksi eduksi katsotaan:

 • Aikaisempi työkokemus vastaavanlaisista tehtävistä
 • Sähkö- ja rakennusautomaatiojärjestelmien tuntemus

Tässä roolissa tulet oppimaan kaiken tarvitsemasi lämpöpumpputekniikasta, kylmäaineprosesseista, maalämmöstä, lämmön talteenotosta ja siitä, miten niitä sovelletaan asiakaskiinteistöihin. Opit jäähdytyskoneiden ja lämpöpumppujen toiminnasta sekä niiden erilaisista sovelluskohteista. Lisäksi pääset perehtymään siihen, miten lämpöenergian kierrätys toimii ja miten k.o. järjestelmiä kannattaa toteuttaa. Osana Tom Allen Seneran asiantuntijajoukkoa olet mukana alan johtavassa asiantuntijatiimiä. Töitä tehdään positiivisella asenteella ja pilke silmäkulmassa.

Tarjoamme sinulle:

 • Mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä alan ylivoimaisesti suurimman ja edistyksellisimmän toimijan riveissä energiatehokkaamman tulevaisuuden puolesta
 • Pääset mukaan tekemään ja kehittämään uusia ja innovatiivisia uusiutuvan energian ratkaisuja ja sitä kautta syventämään ja laajentamaan osaamistasi
 • Kattavat työterveyshuollon palvelut
 • Kattavat työsuhde-edut (liikuntaetu, puhelinetu)
 • Joustoa työaikoihin sekä työntekopaikkaan (osittainen etätyömahdollisuus)
 • Työsuhteen edetessä mahdollisuus työsuhdeautoon

Kiinnostuitko? Lähetä ansioluettelosi sekä hakemuskirjeesi PDF-muodossa viimeistään 20.12.2020 mennessä. Kerrothan hakudokumenteissasi myös palkkatoiveesi ja aikaisimman mahdollisen aloituspäivän. Emme vastaanota hakemuksia sähköpostitse, vaan käsittelemme ainoastaan hakujärjestelmän kautta saapuneet hakemukset.

Tom Allen Senerasta voit lukea lisää osoitteessa: https://www.tomallensenera.fi/. Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Milla Saari (+358 50 524 1998, milla.saari[ät]atalent.fi). Minut tavoittaa parhaiten sähköpostitse.

Tässä tehtävässä työllistyt suoraan asiakasyrityksemme Tom Allen Seneran palvelukseen.

Käy tutustumassa toimialaan ja Tom Allen Seneran monipuolisiin hankkeisiin mm. täällä.

 

Kiinnostuitko? Hae nyt.

Hae nyt

Vastaavia avoimia hakuja

Hepacon etsii nyt LVI-valvojaa/asiantuntijaa kasvavaan tiimiinsä Helsingin toimipisteeseen!

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Rekisteröidy.

Saat räätälöidyt työpaikkailmoitukset suoraan sähköpostiisi:

Uutta blogissa

Suomen virkistävin graduate-ohjelma on täällä taas! Hartwall Career Brewery on vastavalmistuneille tai valmistumisen kyn...

Caruna on niittänyt menestystä työpaikkatutkimuksissa viime vuosina. Sen työkulttuuri ja kehittymismahdollisuudet tarjoa...

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toi...

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen