Millainen on hyvä LinkedIn -profiili?

22.09.2015 | Maria Sojakka | 5 min luettava

LinkedIn on rekrytoijan yksi tärkeimmistä työkaluista. Meillä aTalentilla sitä käytetään päivittäin niin avointen hakujen yhteydessä kuin suorahakujenkin kanssa. LinkedIn on paljon muutakin kuin pelkkä ”verkko-CV”. Hyvin koostetulla profiililla teet vaikutuksen työnantajaan ja luot itsellesi selkeän työntekijäbrändin.

Talent Coordinatorimme Reeta kirjoitti tähtiprofiilin aineksista aiemmin keväällä, lue hänen ohjeensa täältä. Tässä tekstissä keskitytään LinkedIn-profiilin hiomiseen ja tähtiluokan profiilin saavuttamiseen. Näillä neljällä vinkillä parannat myös näkyvyyttäsi rekrytoijan silmissä!

Otsikkosi LinkedInissä – kuka olet työelämässä?

LinkedIn-profiilista on paljon apua työntekijäbrändisi luomisessa. Yksi helpoimmista tavoista oman brändisi esille tuomiseen on profiilisi otsikko. Otsikko on nimesi alla oleva kenttä, johon LinkedIn asettaa automaattisesti nykyisen tittelisi. Tätä kenttää voit muokata manuaalisesti viemällä hiiren tekstin päälle ja klikkaamalla.

Otsikon avulla voit kertoa lyhyesti ja ytimekkäästi työntekijäbrändisi arvokkaimman sisällön. Millainen työntekijä olet? Mikä on vahvuutesi tai mihin pyrit työlläsi? Jos esimerkiksi työskentelet konsultoivissa myyntitehtävissä, otsikkosi voi olla ”Creating Success for Customers” tai jokin muu toimialaasi tarkemmin kuvaava teksti. Voit liittää kuvauksen jälkeen vielä tittelisi, esimerkiksi allekirjoittaneella ”Data-driven Content Marketing Enthusiast, Marketing Manager at aTalent Recruiting”. Otsikon pituutta ei siis tarvitse säikähtää.

Voit myös määrittää tasosi. Jos olet jonkin alan ekspertti, se kannattaa mainita. Esimerkiksi sosiaalisen median parissa työskentelevät voivat kuvata itseään: ”Social Media Expert” tai ”Creative Social Media Virtuoso”. Otsikon määrittelyssä vain taivas on rajana. Tärkeintä on tunnistaa oma osaaminen, kiinnostuksen kohteet ja se, mitä haluat sinusta muistettavan.

Laiminlyöty ”additional info”

Monesti LinkedIn-profiilissa käytetään paljon aikaa tiivistelmän ja työtehtävien kuvaukseen, mutta muut osiot jäävät vähemmälle huomiolle. Profiilisi alaosasta löydät yhden tällaisen kentän: Additional info. Tämä kenttä on erityisen tärkeä, kun haluat varmistaa löydettävyytesi LinkedInissä. Rerkytoijat käyttävät usein hakusanoja headhunttausten yhteydessä, jotta löytäisivät LinkedInistä mahdollisimman sopivia profiileja. Kuvaa siis kiinnostuksen kohteitasi, taitojasi ja asioita, joista olet innostunut.

Voit esimerkiksi miettiä millaisia hakusanoja rekrytoija voisi käyttää sellaisten tehtävien kohdalla, joista haluaisit kuulla. Myös työelämän ulkopuolelta asioiden listaaminen on hyvä idea, sillä näin rekrytoija ja tuleva työnantaja oppivat enemmän persoonallisuudestasi.

Skills – mitä sinä osaat?

Skills-kohta profiilissasi kuvaa työelämässä oppimiasi taitoja. Tähän kannattaa listata monipuolisesti asioita, jotta pääset näyttämään koko repertuaarisi. Näihin voi rohkeasti pyytää endorsmentteja eli ”suosituksia”. Kannattaa myös antaa suosituksia muille!

Taitoja voit vapaasti järjestellä. Kun henkilö saapuu profiilisi aikeissa antaa sinulle suosituksia, hän etenee useimmiten ylhäältä alas. Järjestä siis ne taidot listan yläpäähän, joista haluat mieluiten suosituksia, ja jotka kuvaavat sinua ja osaamistasi parhaiten.

Groups – verkostoitumista ja näkyvyyttä

Ryhmät ovat tärkeä elementti LinkedInissä. Niissä voit verkostoitua, oppia uutta ja osallistua mielenkiintoisiin keskusteluihin. Ryhmät myös kertovat paljon sinusta työntekijänä. Tarkastelemalla ryhmiäsi tuleva työnantaja tai headhuntteri voi muodostaa kuvan niistä asioista, joista olet kiinnostunut ja siitä miten olet verkostoitunut työelämässä.

Ryhmissä kannattaa osallistua rohkeasti keskusteluun, varsinkin jos olet urasi alussa oleva nuori ammattilainen. Kehityt osaajana kun ilmaiset rohkeasti mielipiteesi ja kysyt kysymyksiä. Samalla voit saada arvokasta tietoa alan konkareilta. Varsinkin jos olet työnhaussa, verkostoituminen LinkedIn-ryhmissä on loistava keino tehdä vaikutus potentiaalisiin työnantajiin. Keskusteluun osallistuminen tai sen aloittaminen voi tuntua aluksi vaikealta, mutta se todella kannattaa!

Muista myös liittää LinkedIn-profiilisi osoite CV:hesi! Näin rekrytoija voi katsoa sinusta lisätietoja, jotka eivät ehkä hakemukseesi mahtuneet. Myös aTalentin rekisteriin voi nyt liittyä LinkedIn-profiilin avulla. Näin liittyminen kestää vain muutaman minuutin. Päivittämällä profiiliisi tarkemmat koulutustiedot ja asiat joista olet kiinnostunut, pystymme lähettämään sinulle tiedon juuri sinun profiiliisi sopivista avoimista paikoista! Liity rekisteriimme täältä.

Uutta blogissa

#rekrycast podcastin kolmannessa jaksossa käydään läpi parhaat vinkit kesätöitä varten niin työnhakijoille kuin työnantajillekin.

Congratulations! You are one of the chosen ones we want to give the awesome opportunity to participate in Coding factory...

#rekrycast podcastin toisessa jaksossa Jesse ja Outi puhuvat neljästä tärkeimmästä rekrytoinnin trendistä vuodelle 2019.

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset nuorten ammattilaisten rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen