altia-atalent

Case study: Altia Oyj

Julkaistu 30.01.2019

Altia Oyj on johtava pohjoismainen alkoholijuomayhtiö, joka toimii Pohjoismaissa, Virossa ja Latviassa viinien ja väkevien alkoholijuomien markkinoilla. Altia valmistaa, maahantuo, markkinoi ja myy sekä jakelee omia ja päämiestensä tuotteita. Aloitimme yhteistyön Altian kanssa vuonna 2018 tukemalla heitä kolmessa avainrekrytoinnissa, joissa etsittiin osaajia eri rooleihin.

Tukea avainrekrytointeihin

Vuonna 2018 Altia halusi kehittää liiketoimintaansa ja kasvattaa muun muassa tuoteportfoliotaan ja myyntiään. Vaikka Altia onkin usein toteuttanut rekrytointinsa itse, he etsivät nyt kumppania kriittisten avainroolien täyttämiseen ulkopuolelta. aTalent valikoitui kumppaniksi ja yhteistyössä lähdettiin etsimään kahta nuorta huippuanalyytikkoa kasvattamaan eri markkina-alueita Suomessa ja Virossa sekä kokeneempaa osaajaa täyttämään vaativa Business Partner -positio.

Parhaat nuoret analyytikot yritykseen kasvamaan

Kasvun mahdollistamiseksi Altia halusi kasvattaa tiimiään useammalla vastavalmistuneella analyytikolla, joita lähdettiin hakemaan aTalentin kanssa yhteistyössä. Vastavalmistuneet alansa parhaat nuoret osaajat osuivat hyvin aTalentin kohderyhmään, mikä teki kumppanin valinnan luontevaksi. Analyytikkohaut toteutettiin suorarekrytoinnin avulla, koska haluttiin tavoittaa nuoret vastavalmistuneet osaajat, jotka olivat aktiivisessa työnhaussa ja etsivät töitä valmistumisensa jälkeen.

Vaativa Business Partnerin rooli täytettiin tehohaun avulla

Analyytikkohakujen lisäksi Altia tarvitsi myös uutta tekijää seniorimpaan Business Partnerin rooliin. Senioriteetin ja korkean vaatimustason takia Business Partnerin haku toteutettiin tehohakuna, jolloin varmistettiin kovan luokan osaajien tavoittaminen.

Odotukset olivat korkealla, kun yhteiseen projektiin lähdettiin. Kaikki haettavat henkilöt tulisivat työskentelemään Altian kannalta kriittisissä avainrooleissa, joten vaatimustaso oli kova. Lopulta kaikkiin positioihin löydettiin huippuosaajat ja kokonaisuudessaan molemmat prosessit sujuivat nopeasti ja tehokkaasti, unohtamatta erinomaista hakijakokemusta. Prosessi kesti kokonaisuudessaan noin kuukauden, jonka aikana aTalent etsi sopivat kandidaatit ja järjesti Altian pitämät haastattelut parhaille kandeille ja auttioi päätöksien tekemisessä. Rekrytoivat esimiehet olivat erittäin tyytyväisiä nopeasta ja laadukkaasta prosessista, jolla onnistuttiin täyttämään yrityksen kannalta tärkeät avainroolit.

Frank Hildén, Sales Analyst, Altia Oyj

Ota yhteyttä!

Niklas kertoo mielellään lisää palveluistamme. Ota yhteyttä!

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset asiantuntijoiden rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen