Case study: Smartly.io

Julkaistu 29.05.2018

Yhteistyö Smartly.io:n kanssa alkoi vuoden 2017 alussa. Siitä lähtien olemme onnistuneet täyttämään usean haastavan profiilin. Olemme myös aloittaneet yhteistyön in-house rekrytoijalla tukeaksemme Smartly.io kasvua mahdollisimman tiiviisti.

Smartly.io on 2013 perustettu suomalainen kasvuyritys ja globaalisti erittäin merkittävä toimija Facebook- ja Instagram-mainonnan automatisaatiossa. Vuoden 2018 alussa yritys työllisti kansainvälisesti lähes 180 henkeä 8 maassa. Smartly.io valtaisaa kasvua tuetaan jatkuvilla ja entistä vaativammilla rekrytoinneilla.

aTalent apuna parhaiden kandien haravoimisessa

Smartly.io kasvu on luonut yrityksestä erittäin halutun työnantajan. Yritys vastaanottaa valtaisan määrän hakijoita omien kanaviensa kautta, mutta yksi haasteista on kaikkein kovatasoisimpien osaajien tavoittaminen ja yksilöiminen. aTalent ja Smartly.io aloittivat yhteistyön vuonna 2017. Yhteistyössä on käytetty sekä suorarekrytointia, että in-house rekrytoijaa.

Controller taloustiimiin suorarekrytoinnilla

Prosessin aloituksen aikaan Smartly.io oli jo avannut haun omien kanaviensa kautta ja hyviä hakijoita oli jo saatu haastateltua. Tämän tueksi haluttiin kuitenkin vielä laajempi verkosto, jotta parhaan kandin tavoittaminen varmistettaisiin.

Suorarekrytointi sopi Controllerin hakemiseen loistavasti, sillä aTalentin omistajapohja ja verkostot Aalto-yliopistolla takasivat laajimman mahdollisen verkon potentiaalisen osaajan löytämiseksi. Hakijoita tuli useista yliopistoista Suomesta. Koska haulla oli kova kiire, suoritimme haun erittäin tiukalla esikarsinnalla. Näin toimittuna Smartly.io:n tiimi haastatteli vain kaikkein parhaat kandit ja välttyi turhilta haastatteluilta.

Smartly.io toteutti aTalentin esikarsinnan jälkeen vielä omat sisäiset testinsä viidelle heille esitellylle kandille, joista yksi henkilö valittiin tehtävään. aTalent huolehti kaikkien prosessista karsiutuneiden henkilöiden kontaktoimisesta ja palautteen välittämisestä huolehtien Smartly.io työnantajamielikuvasta.

Smartly.io oli tyytyväinen aTalentin palvelussa

  • Nopeasta prosessista
  • Karsinnan ja kandien laadusta
  • Aktiivisesta viestinnästä ja henkilökohtaisesta otteesta sekä Smartlyn että työnhakijoiden suuntaan

In-house rekrytoija henkilöstövuokrauksella

Smartly.io:lla oli myös kova tarve löytää kokenut rekrytoija tekemään vaativia suorahakuja jatkuvasti. Koska vaatimukset täyttäviä osaajia on markkinoilla niukasti, päädyimme tarjoamaan ratkaisuksi in-house rekrytoijan palvelua. Aikaisemman positiivisen kokemuksen pohjalta Smartly.io luotti siihen, että aTalent kykenee tarjoamaan kokeneen ja Smartly.io:n kulttuurin valmiiksi tuntevan rekrytoijan.

Tämä ratkaisu on mahdollistanut Smartly.io:lle

  • Erinomaisen lisän sisäisen rekrytointitiimin tueksi
  • Hallinnollisesti kevyen ratkaisun
  • Suuren määrän laadukkaita työnhakijoita rekrytointifunneliin

Kulttuuriin sopivan henkilön löytäminen keskiössä.

Smartly.io on onnistunut räjähdysmäisessä kasvussaan muun muassa uniikin yrityskulttuurinsa takia, jossa jokainen ottaa omistajuutta tekemisistään ja pyrkii jatkuvaan oppimiseen ja henkilökohtaiseen kasvuun. Nämä kulttuurin asettamat vaatimukset ovat teknisen vaatimustason lisäksi yksi syy miksi sopivien osaajien löytäminen on haastavaa.

Ota yhteyttä!

Niklas kertoo mielellään lisää palveluistamme. Ota yhteyttä!

Hyväksyn Tietosuojaselosteen

Tilaa uutiskirjeemme

Tuoreimmat uutiset asiantuntijoiden rekrytoinnista, employer brandingista ja rekrytoinnin kehityksestä.

Hyväksyn Tietosuojaselosteen