aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Antti Aaltonen – mahdollistaja, ongelmanratkoja ja suodatin

03.12.2018 | Mika Räsänen | Lukuaika 6 min
Antti on työskennellyt rakennusalan tehtävissä jo yli vuosikymmenen verran. Hän työskentelee tällä hetkellä SRV:llä projektipäällikkönä. Antti oli yksi SRV:n historian nuorimmista projektipäälliköistä aloittaessaan roolissa lähes 5 vuotta sitten. Keskustelimme Antin kanssa siitä, millaista projektipäällikön työ on ja millaista työskentely SRV:llä on ollut.

Antti on valmistunut vuonna 2010 rakennustekniikan diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta. Jo opiskeluaikana Antille oli kertynyt kokemusta rakennusalalta ja työmaalla työskentelystä. Samana vuonna Antti aloitti työt SRV:llä projekti-insinöörinä Lappeenrantaan rakennettavassa Holiday Club Saimaa kylpylähotellihankkeessa, kahden vuoden jälkeen hän siirtyi teknisen toimiston päälliköksi Ruoholahden Kauppakeskuksen saneeraustyömaalle Helsinkiin.

Tämän projektin päätyttyä Antti kävi hakemassa kansainvälistä kokemusta toisen rakennusalan toimijan palveluksessa. “Olen pienestä pitäen matkustellut paljon ja asunut ulkomailla useaan otteeseen ja tämä mahdollisuus lähteä Shanghaihin Kiinaan projekti-insinööriksi UPM:n paperitehtaan rakennusprojektiin oli aika lailla ‘Once in a lifetime opportunity’ jota en voinut jättää väliin”, Antti muistelee.

Suomeen palattuaan, palasi Antti myös takaisin SRV:lle, nyt kuitenkin yrityksen yhtenä nuorimpana projektipäällikkönä. “Päätös taloon palaamisesta oli helppo. Pidän SRV:ssä työskentelystä, sillä täällä on todella hyvä ilmapiiri, matala hierarkia eikä väliportaita ole montaa.” Matala hierarkia tarkoittaa Antin mukaan sitä, että esimerkiksi projektipäälliköllä itsellään on paljon vastuuta ja valtaa, mutta se on hänen mielestä vain motivoiva ja innostava asia työssä. Vaikka SRV on pörssiyhtiö niin taustalla kuitenkin edelleen vaikuttaa perheyhtiön toiminta ja tietynlainen yrittäjähenkisyys, jolla varmasti on vaikutusta tähän vastuun jakamiseen ja myös vastuun ottamiseen. “Vaikka vastuuta saa, niin SRV:llä on hyvät tukitoiminnot ja -verkot ja aina löytää apua, kun vain kysyy”, Antti lisää.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Projektipäällikkö on mahdollistaja, ongelmanratkoja ja suodatin

Projektipäällikön rooli on luoda edellytykset työmaaporukan onnistumiselle. “Rakentaminen on meidän ydinbisnestä ja minun työni on luoda edellytykset sille, että hanke valmistuu ja on kannattava”, Antti kuvailee työtään. Projektipäällikönä vastuulla on muun muassa tarjousvaihe, sopimusneuvottelut, yhteyshenkilönä toimiminen asiakkaan suuntaan, resurssointi ja oikeiden henkilöiden saaminen työmaalle sekä heidän tukemisensa työmaalla hankkeen aikana. Vaikka nykyään projektipäällikkönä olo on pääosin siistiä sisätyötä, Antti korostaa sitä miten arvokasta kokemus työmaalla työskentelystä on myös projektipäällikölle kokonaisuuksien hahmottamisessa, “Se on tärkeä oppikoulu. Oli rooli mikä tahansa niin sinun pitää tietää mitä perusarki työmaalla on.”

Antti on päässyt työskentelemään monipuolisesti erilaisten hankkeiden parissa SRV:llä. Hän on ollut mukana niin saneeraus- kuin uudisrakennuskohteissa ja töitä on tehty niin toimitila- kuin asuntorakentamisen parissakin. Lisäksi Antti on ollut mukana nimetyissä hankekehityshankkeissa tuotannon asiantuntijana. Viime vuosina yksi toistuva tekijä Antin projekteissa on kuitenkin ollut puu, kuten esimerkiksi Pukinmäen puukerrostalot sekä Jätkäsaaressa rakenteilla oleva Wood City- puukortteli jonne tulee mm. Supercellin uusi pääkonttori joka on myös Suomen suurin puutoimisto. “SRV:llä on sellainen maine, että rohkeasti kokeillaan uusia asioita.” Riskit toki uudenlaisessa tekemisessä on isommat. Mikäli kuitenkin vastaavanlaisten hankkeiden määrä kasvaa tulevaisuudessa, on SRV:llä tällöin selvä etulyöntiasema, sillä SRV on ehtinyt ainoana toimijana kerryttämään kokemusta vastaavista projekteista ja samalla on sekä yritys että henkilö referenssejä syntynyt.

Tämän kaiken lisäksi Antti on myös mukana SRV:n toiminnankehityksessä. SRV:llä pyritään mahdollisimman paljon osallistamaan omaa henkilökuntaa eri osa-alueilta yrityksen kehittämiseen ja uudistumiseen. Hän on myös päässyt tukemaan tulevia rakennusalan ammattilaisia ohjaamalla diplomi- sekä insinööritöitä. “Nämä luovat hyvää vastapainoa omalle työlle”, Antti mainitsee.


aTalent Recruiting, rekrytointiyrityksen brändikuva

Mitä tulevaisuus tuo mukanaan?

Vaikka rakennusala on jossain määrin konservatiivinen ja työmailla usein näkee “Näin aina tehty”-mentaliteettia, niin asennemuutosta on kuitenkin nähtävissä. “Nuorissahan tässä on tulevaisuus”, Antti pohtii. Hän itse on kiinnostunut LEAN Construction-metodeista kuten Last Planner menetelmistä ja tahtiaikataulu-toiminnasta. Palkitsevinta on se, että kun saa innostettua ihmiset kokeilemaan uusia toimintamalleja. “Se on mukavaa, että projektipäällikkönä on mahdollisuus myös pilotoida tällaisia uusia toimintatapoja omissa projekteissa, jos porukka innostuu niistä”, Antti sanoo.

Yhteistyö työmaalla on nykypäivää Antin mielestä. “Ehkä ennen on selvitty tai toimittu yksin, mutta nykyään halutaan osallistuttaa tilaaja, oma porukka, suunnittelijat ja koko organisaatio toimintaan. Yksin ei enää kukaan pärjää työmaalla.“

Antti uskoo, että alalla eletään nyt tietynlaista murrosta. Tietomallit ja uudet teknologiat ovat olleet jo pitkään tulossa alalle. “Nyt ollaan siinä pisteessä, että alkaa olemaan riittävän tehokkaat työkalut työmaalla joilla voidaan esimerkiksi pyörittää tietomalleja. Lisäksi alalle on tullut useita uudenlaisia ohjelmisto- ja teknologiatoimijoita, mutta vielä ei olla siinä pisteessä että voitaisiin puhua digitalisaation vallankumouksesta”, Antti toteaa. Asia kuitenkin etenee ja toivottavasti jo 5 vuoden sisällä ollaan otettu taas yksi iso askel eteenpäin. Mielenkiinnolla odotamme mitä tulevaisuus tuo mukanaan alalle!

Jos haluat aloittaa oman urapolkusi SRV:llä niin lue tästä lisää yrityksestä ja hae nyt avoinna oleviin harjoittelupaikkoihin.

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

Olen työnhakija
Olen työnantaja